Lucas Campagnolo, som kommer att spela första karriärfinalen på ett öppet av World Padel Tour, går till mikrofonen på Padel Magazine för tillfället.

Campagnolo och Garrido lever en vaken dröm. För denna första turnering 2022 hamnade de två spelarna på plats 39 respektive 20 i rankingen av World Padel Tour trotsa alla förutsägelser i Miami!

Ja, efter att ha dominerat siffrorna 1 Lebron och Galan i åttonde, brasilianska och andalusiska släpptes Pablo Lima och Maxi Sanchez i kvartalet alltså Sanyo Gutierrez och Agustin Tapia i semifinal! En exceptionell prestation för den här duon som bildades i slutet av förra säsongen och som visar en imponerande soliditet på banan.

Medan han vilade i går kväll efter sin match gick "Campa" med på att svara på våra frågor och berätta om detta otroliga epos då han och hans partner eliminerade frön 1, 3 och 6! Porto Alegres infödda pratar också med oss ​​om sin ompositionering till höger och den mycket stora matchen som tillkännages i eftermiddag mot Bela och Coello !

"I morgon spelar vi en episk match"

Alltid i sin lilla bubbla, Lucas ser tillbaka på dessa otroliga segrar och delar sina känslor med oss:

"Jag förväntade mig inte detta, om någon hade sagt till mig att den här turneringen skulle bli så här hade jag inte trott det ! Jag tror att Javi och jag fortfarande inte inser vad vi har uppnått.

Vi fortsätter att fira segern i semifinalen. Vi är jättenöjda, det finns inte så mycket att säga förutom att vi måste fortsätta tro på oss själva, jobba hårt. Imorgon måste vi spela en episk match för oss eftersom det blir vår första final och inte mot någon eftersom vi kommer att slåss mot historiens bästa spelare, Bela. Och det som är säkert är att vi kommer att ge allt under matchen."

Ett ställningsbyte som lönar sig

Brasilianaren anförtrodde sig för sina känslor om sitt sidobyte på banan.

”Det är ett jobb vi redan hade gjort med Gabi (Reca), och när jag var yngre började jag spela till höger. Det var när jag kom till Spanien när jag gick med Lucas Bergamini att jag svängde åt vänster.

Jag slutade dock aldrig öva på att köra. Jag gillar verkligen att spela på den här sidan av banan eftersom jag känner mig bekväm. Jag trodde alltid att om jag kom tillbaka till höger med den defensiva soliditeten jag har och en kraftfull partner så skulle vi kunna bli ett farligt par.

Idag har jag turen att ha en av de bästa spelarna när det gäller fysisk potential och med mycket arbete och tro på det här projektet kommer vi att uppnå fantastiska saker.

"I morgon väntar en mer aggressiv match för oss"

På tröskeln till sin första final berättade Lucas hur han såg på sin match i morgon mot ett allt starkare par.

Fernando Belasteguin och Arturo Coello imponerade under denna Open, av soliditeten de visade men också av sättet de påtvingade sig själva, med en svårbehandlad Bela och en alltid avgörande Coello.

Brasilianaren berättar mer om vad som väntar honom denna söndag.

"För tillfället har vi ännu inte diskuterat morgondagens match sinsemellan men förutsättningarna borde inte vara desamma.

När vi spelade den här veckan var det faktiskt ofta under de sista omgångarna, det var mer fukt. Det gynnar mitt rätta spel eftersom det låter mig kasta fler lobbar och sakta ner tempot om det behövs.

Jag inbillar mig att imorgon ska vi spela runt 15:00, det blir svårt för mig att lobba Arthur (Coello) eftersom han kommer att explodera bollen vid smashen. Det blir ett mindre strategiskt och mer aggressivt spel för båda paren.

Det är sant att Bela är exakt i sina skott, men vi har fortfarande betydande anfallspotential. Vi får se om vi kan dra nytta av det."

Vi ses på söndag efter damernas final för denna sammandrabbning mellan två lag som vi inte förväntade oss på en sådan nivå under denna Blockchain.com Miami Padel Öppna - World Padel Tour

Hitta nu intervjun på spanska med Lucas Camapagnolo

   Padel Maj

laget Padel Magazine försöker erbjuda dig sedan 2013 det bästa av padel, men också undersökningar, analyser för att försöka förstå världen av padel. Från spelet till vår sportspolitik, Padel Magazine står till din tjänst.