I en intervju som gavs till våra argentinska kollegor från Olé, Lucho Capra återvände till denna komplicerade säsong, till separationen med Maxi Sanchez, till det nya paret han bildade med Agustín Gutiérrez och till hans frånvaro från VM.

Maxis beslut

"Det har skett många förändringar: idag har paren en begränsad livslängd och det är komplicerat att fall som Tello-Chingotto eller till och med Galán-Lebrón upprepas."

"Alla förändringar gjorde att vi tappade åttondeplatsen i rankingen och Maxi berättade för mig om sin önskan att byta luft två eller tre dagar innan Master Finalen. Även om jag hade i tankarna att fortsätta tog han det här beslutet och vi separerade. (...) Vi borde ha pratat om det tidigare för att ha mer tid att leta efter en ny partner.”

lucho capra och maxi sanchez seger

En lång säsong som tar slut, en annan som kommer

"Jag ville att året skulle ta slut: de sista turneringarna plus resorna var väldigt tröttsamma. Jag levde fortfarande bra, men det var tungt att vara så länge hemifrån, speciellt när tävlingarna var sammanlänkade och vi var kvar i tre eller fyra veckor utan att återvända.

"Det är det okända (för nästa säsong). Det är komplicerat att World Padel Tour et Premier Padel kommer överens om att spela färre turneringar, situationen är spänd. Min åsikt är att den enda förmånstagaren måste vara idrotten, utöver det faktum att varje krets kämpar för sina intressen.

Hans nya par med Agustín Gutiérrez

"Jag ville ha en ung spelare som jag kunde hitta motivation med och vinna bra matcher för att komma tillbaka till åttondelen. Han visade intresse från början.”

"Vi har spelat tillsammans på några Challengers tidigare och vi vet att vi kan göra det rätt."

”Vi kommer att träffas två dagar i veckan i Valladolid för att arbeta med Gustavo Pratto. För min del kommer jag att fortsätta i Madrid med Javier Pozanco och Agustín fortsätter i Alicante med Claudio Gilardoni.”

Besviken över att inte ha blivit uttagen med Argentina för Dubai

”Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte ville gå. Det är en dröm att spela för vårt lag och jag visste att det fanns den här möjligheten eftersom det vid basen saknades en spelare till höger, men till slut bestämde de sig för att ta Maxi. Det var mellan oss två för åttonde plats.

”Jag sa till tränarna vad jag tyckte om allt detta, jag fick dem att förstå att jag inte höll med om det här valet men alltid med respekt. Att respektera beslut är det viktigaste.”

"Självklart var jag ledsen över att inte kunna spela världscupen: det är en dröm och jag spelade bara en, så jag måste fortsätta träna och vi får se om jag har lyckan på nästa."

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !