Luciano Carciotto, "kungen av pizza" -vän med många internationella filmstjärnor, som kom in i Hollywood -köken i många divor, som den vackra Jennifer Lopez, är ett stort fan av padel och han ägnar sig åt det på fritiden.

Utifrån ingenting är han nu en pizzatillverkare som har blivit en stjärna, liksom en entreprenör i restaurangbranschen.

Mellan Padel och Pizza, Luciano Carciottos passioner

I en intervju till våra transalpina kollegor, mycket allvarligt Corriere Dello Sport den mest kända pizzatillverkaren Luciano Carciotto talade om sin kärlek till pizza, men inte det, eftersom han ägnade sig åt sin andra passion, padel.

Den som är känd av många kändisar runt om i världen för sin utsökta pizza lånade sig till spelet med frågor och svar och förklarade hur han blev kär i padel.

Det var under ett möte under ett evenemang kl Sju Padel, i Syracuse, som italienaren har träffade en viss Agustin Tapia. Pizzakocken förklarade för WPT -spelaren hur man gör en bra pizza och det var helt naturligt att argentinaren lärde honom hur man höll en pala och hur man träffade bollen.

Tapia Luciano Carciotto pizza padel

Därifrån växte hans intresse för sporten bara och sedan dess har han blivit en ihärdig spelare.

Pizzan och padel är de kompatibla?

Vissa människor anser att pizza är en ”fuskmåltid”, med andra ord en ganska tveksam rätt när det gäller näringsbalansen.

Men i denna intervju gav Luciano Carciotto en version som borde tillfredsställa tunga pizzaätare mer:

"En god pizza med autentiska och hantverksmässiga ingredienser vet alltid hur man ger en bra boost av energi till dem som måste idrotta på alla nivåer".

Basketfans kommer ihåg Kobe Bryant sa att han åt pizza dagen innan ett historiskt spel där han fick 81 poäng! Hemligheten med prestanda? Kanske inte likadant ...

Och du, du äter pizza före / efter dina fester padel ?

 

källa: Corriere Dello Sport

 

Sebastien Carrasco

Framtida naturläkare och brinner för padel, Seb är hälso-/mat-herren för Padel Magazine. Han jonglerar mellan pala, quinoa och eteriska oljor. Sedan snart två år tillbaka har han tagit itu med nyheten om den lilla gula bollen med samma passion.