För några dagar sedan kunde vi läsa om listan över de utvalda att gå med i det franska laget med tanke på Worlds of Padel som spelas i Doha, Qatar från 15 till 20 november 2020.

Om några namn som redan finns kvar redan är kända inom det franska urvalet, är flickornas kapten, Robin Haziza, ville ge lite nytt blod till det här laget genom att ge tre nya en chans.

Så här Fiona Ligi, Elodie Invernon et Lucile Pothier kommer att få förmånen att bära trefärgade färger under VM i Qatar.

Padel Magazine pratade med en av dessa mycket lovande spelare, Lucile Pothier.

Under detta utbyte återvände hon till sitt val för det franska laget, hennes förhållande till kaptenen Robin Haziza, men också om de insatser hon gjorde på träningen.

En dröm som går i uppfyllelse

”Jag förväntade mig inte att bli vald alls och blev positivt överraskad av nyheterna. Att spela för Frankrike -laget är en dröm, jag är väldigt glad över det och jag kommer att göra allt för att vara redo.

Robin gav mig mycket stöd och uppmuntrade mig mycket när jag insåg att praktik med det franska laget. Han sa till mig att jag måste jobba hårt men att jag hade alla mina chanser, att jag var tvungen att tro på det. Hans ord rörde mig och framför allt motiverade mig att ge det bästa av mig. Efter denna praktik deltog jag i flera tävlingar, vid sidan av Wendy (Barsotti).

Barsotti- Pothier - P2000 Pyramids 21

 

Jag ökade också mina träningstimmar. Med tanke på att jag är i Chambéry för tillfället och att det inte finns tillräckligt med strukturer eller tränare åker jag regelbundet till Lyon för att träna ”.

Intensiv träning

”I augusti började jag träna för All In Padel. Jag kunde göra mycket kollektiv med Arnaud Taboni och till och med lite Johan Bergeron.

För närvarande tränar jag Sinne Padel avec François Authier. Han tog mig under sin vinge och vi gör uppföljningar särskilt under turneringar. Han gav mig mycket taktiskt och tekniskt. Tack vare detta arbete gav det mig mer och mer självförtroende och det kändes under de franska mästerskapen.

Wendy Barsotti Lucile Pothier Perpignan P2000 2021 vibora

Jag kommer verkligen att göra allt för att vara fullt ut för världarna Padel i Qatar. Det kommer att bli en stor upplevelse och det är sant att om jag ser tillbaka ett år så började jag bli allvarlig med det. padel.
Det har skett en utveckling och jag är mycket glad över att få delta i detta projekt. Jag har investerat mycket mer personligen de senaste månaderna eftersom Lyon fortfarande är 2 timmar tur och retur från mitt hem och jag har deltagit i många fler turneringar!

Sebastien Carrasco

Beundrare av padel och av spanskt ursprung, padel rinner genom mina ådror. Mycket glad att dela med dig min passion genom världens referens padel : Padel Magazine.