Ludovic Cancel gav en intervju till Padel Magazine under vilken han återvände till sin början i padel, dess olika partners, stödet från familjen eller dess framtida ambitioner.

Blir tennisspelare bra tennisspelare? padel ?

Jag tillhör den här kategorin. Jag var en bra tennisspelare, jag gick upp till 0. Det är trots allt relativt, men normalt sett är det ganska bra. Det hjälper i alla fall för början, att slå bollen. Sedan finns det rörelser som är specifika för padel.

I tennis var jag lite på slutet, jag har en vän som fick mig att testa padel, Jag älskade. Först spelade jag inte så mycket där, men sedan kom jag in i spelet. Jag var i Toulouse vid den tiden, i Toulouse Padel Klubb. Jag startade padel fem år sedan nu tror jag.

Dedikera endast till padel

För möjligheten att verkligen ägna mig åt padel, det gick ganska snabbt. Jag hade chansen att träffa Yannick Servat som var min första partner och vi hade ungefär samma nivå, han var till och med lite bättre i starten. Vi växte ihop i början, och jag skulle säga att det hände efter ungefär fem månader padel häll moi.

Och sedan, några månader efter vår första turnering, som ett resultat av'ett nederlag mot Roumy och Lagrange började jag träna mycket mer med denna vilja att utvecklas.

Det är svårt när det bara drabbar dig och med partnern kan du inte hitta lösningar, men det är en del av sporten också. Jag gjorde det här för att jag älskade sporten också och jag älskar att träna för den här sporten, jag tycker om det när jag tränar.

Hitta den perfekta partnern, hinderbanan?

Det finns partners som får förslag från andra partners, så de byter lagkamrater... vilket innebär att efter oss måste vi också hitta andra spelare. Det är därför jag gjorde de första FIPs med Julien Seurin.

Ludovic Avbryt Julien Seurin FIP

Men eftersom han hade andra förslag föredrog han att spela med andra spelare. Med Benjamin Grué letade vi båda efter en partner så det föll sig naturligt.

Tillbaka med Benjamin Grué

Vi spelade två år med Benjamin. I slutändan var det mer på hans sida att det gick dåligt eftersom jag ändå ville att vi skulle fortsätta tillsammans. Han skyllde på mig för många saker, som att jag inte tränade tillräckligt.

Han tappade allt på mig helt plötsligt. Han kunde till exempel ha sagt till mig att jag ibland inte kommer till nätet tillräckligt snabbt... Vi kommer att säga att han var mer fokuserad på mig än på honom och hans padel kanske ville göra för mycket och plötsligt efteråt gick det lite mindre bra på och utanför planen. Vi föredrog att sluta. Men så gick tiden, han hade också svårt året efter med partnerna vilket gjorde att han blev en bättre partner. Vi pratade om det igen efter ungefär ett år, så det är i det förflutna nu.

Jag hade spelat med Matthieu Armagnac innan Benjamin, men lite mindre på grund av Covid. Under den här perioden hade jag även lekt lite med Benjamin som inte var särskilt ledig eftersom han fortfarande hade sitt jobb som tennislärare.

Mitt längsta förhållande padel är med Benjamin. Vi utvecklades båda till padel, han och jag som de bästa partnerna.

På banan, under matchen vi spelade på Burriana, tycker jag att vi spelade bra. Saker och ting kändes ganska naturligt, även när vi först tränade. Med Benjamin har vi fortfarande kompletterande spel på planen.

Slutet på föreningen Avbryt / Seurin

Föreningen med Julien är över, men det betyder inte att vi inte kommer att spela tillsammans igen. Men Julien är just nu i ett lopp om poäng, så han är mer i perspektivet att vänta på sista stund på FIP:s för att vänta på det bästa förslaget. Kan vi göra ett FIP ​​tillsammans kanske det händer, i alla fall finns inte längre uppgörelsen om att göra alla turneringar sedan början av året.

Och så jag, partnernivå, kommer det att vända. Så där gjorde jag en turnering med Benjamin, jag gör också P2000 med Benjamin som ursprungligen skulle spela med Philémon Raichman som har samma perspektiv som Julien.

Så vi var båda ensamma för P2000, och det är fortfarande min klubbs P2000 så jag vill vara konkurrenskraftig.

Efteråt vill jag också flytta till höger eftersom jag tror att jag kan vara mycket mer konkurrenskraftig i stora turneringar som FIPs. Till vänster upptäcker jag att jag ibland saknar kraft, explosivitet. Jag är en bra vänsterspelare, speciellt på vintern, men på sommaren finns det ibland spelare som slår mycket hårdare och jag tycker att jag fiskar lite. Och att flytta till höger får mig att tro att jag skulle vara en ganska aggressiv spelare, bra på vintern och kanske också bra på sommaren.

Med Benjamin för tillfället pratade vi bara upp till P2000 så jag håller i huvudet denna önskan att testa mig till höger.

Jag gjorde två turneringar med Thomas Vanbauce i år, och jag hade roligt till höger. Jag var ganska konkurrenskraftig även i den andra turneringen vi vann, en P1000. Till de franska mästerskapen kommer jag att spela med Matthieu Armagnac.

Frankrikes mästerskap? FIP-uppgång? Båda?

Jag är alltid till höger, till vänster. Jag gör den franska kretsen, den internationella. Internationellt kommer jag att göra mycket mer från och med juli, där under två månader (maj-juni) blir jag blockerad på grund av jobb. Det är komplicerat eftersom jag är högskolelärare och jag kan inte missa lektionen.

Men från och med juli har jag skollov och nästa vecka är jag 50% på arbetsnivå, det är därför jag kommer att kunna göra FIPs, så den franska kretsen, jag tänker lägga lite åt sidan från juli , även om det innebär att förlora några platser i ställningen. Det är inte heller dramatiskt!

Men jag stannar inte i det här poängloppet. Jag föredrar att säga till mig själv att jag verkligen spelar för mitt nöjes skull, jag vill hitta en spelare som jag trivs riktigt bra med på planen, som jag kan ha kul med. Självklart kan jag vara konkurrenskraftig. Jag säger till mig själv att poängen kommer.

Men du måste fortfarande hitta någon som också har ett minimum av poäng, det är mer värdefullt att vara seedad eller åtminstone komma in i tabellen. Men jag föredrar ibland att spela med en kille som skulle ha färre poäng, men som jag skulle vara mer konkurrenskraftig med.

För tillfället vill jag ha kul, utmana bättre spelare, skaffa erfarenhet och fortsätta utvecklas!

Nya utmaningsmål med padel

Vad jag tycker om padel, är att jag kan utmana mig själv ännu mer. Jag uppskattar också att det är två, det är fortfarande coolt, jag kunde inte stå ut med rörelserna ensam i tennis.

Jag gillar det faktum att turneringarna i padel vara kortare. Faktumet, särskilt när du börjar i början, att förlora, att sätta ihop matcher... det går snabbare. Medan tennisturneringar spelar du ett spel en kväll, du måste komma tillbaka en annan natt, det äter dig flera nätter.

Jag tror att för människor som har liv för par och familjer padel är fortfarande roligare eftersom det tar kortare tid.

Ambitioner internationellt och i Frankrike

Team France, det är klart att jag skulle vilja. Det skulle göra mig väldigt glad, men för tillfället är jag en av de näst bästa. Och han har några secondhands som jag som är lite yngre, så han brukar vara lite privilegierad, så det bryter jag ifrån.

Självklart skulle det vara ett stort nöje och en enorm stolthet att representera Frankrike, men det är tränarens val.

Angående det internationella så har jag ännu inte gett mig själv något rankingmål, speciellt eftersom det dessutom kommer att förändras mycket i den här FIP-rankingen eftersom det finns fler och fler spelare på denna ranking.

Och du måste gå in på Premier Padel där man proppar i sig poäng, annars är det svårt. Så jag har inte för många rankingmål. Jag vill bara göra bra matcher och vinna, rankingen, den kommer senare.

Den ekonomiska aspekten

För tillfället har jag Oxdog som hjälper mig, men efteråt letar jag fortfarande efter sponsorer. Annars där för tillfället är det Bernard Cancel, min pappa (skrattar) som gjorde mig en överföring som jag inte rör. Han vill verkligen hjälpa mig med det här projektet.

Det är också ett familjeprojekt eftersom mina föräldrar, de kom in lite i det med alla dessa videor Padel Magazine (skrattar). De tittar på matcherna hela tiden och de börjar bli riktigt bra. De gör sina små analyser och är rättvisa!

I tennis följde de mig fortfarande bra, men min bror ännu mer för att han var bättre, han var uppe -15. Han fortsatte ännu mer än jag, så det är normalt... men idag känner jag att de tycker om att se mig spela. padel.

Oxdog – det växande varumärket

Oxdog är ett varumärke som gör sig ett namn i världen av padel. Jag letade efter ett märke med kvalitetsprodukter. Vi kan säga att jag är serverad. Varumärket är ungt och ändå har det allt för att bli ett fantastiskt.

Jag spelar med Ultimate Pro. Det är ett racket som inte är för överdrivet, välbalanserat och som kommer att motsvara spelare vars spel inte nödvändigtvis är baserat på en stor smash. I försvaret behärskar vi det perfekt.

Jag är självklart väldigt glad över att vara en del av det här laget som redan har några fantastiska namn. Oxdog kommer att vara ett måste-märke. Jag är säker på det.

En betydande utveckling

Där jag har förbättrat mig mest är i försvaret. I början när jag började padel, jag hade bara en plan A. När jag var i försvar lobbade jag och rusade till nätet. Så jag hade bra reflexer.

Nu föredrar jag att stanna på botten och jag känner mig till och med lite vilsen på det här med att lobba och komma till block, vilket jag plötsligt gör mindre av. Jag anser mig fortfarande vara en ganska bra försvarare, jag är ganska mångsidig.

Ludo Avbryt forehand Oxdog 2023

Fönstret, spelarens vän padel

Det jag säger till tennismänniskor är att de måste tänka på att glaset är deras vän. Så s''hans måste spela en boll som blir lättare att träffa efter glaset, de måste låta den passera.

Om de kan ta det live under bra förhållanden måste de naturligtvis göra det eftersom de kommer att ta tid från sina motståndare.

Den idealiska partnern?

Jag började padel till höger spelade jag ett och ett halvt år till höger i början. Jag är lite mer vänsterhänt, kraften i saker har gjort att jag har spelat mycket med vänsterhänta den senaste tiden. Med Benjamin spelade jag till vänster, så det är sant att jag har spelat mer till vänster de senaste åren.

Det jag letar efter är uppenbarligen en spelare som är solid i försvaret, solid i anfallet, som spikar väldigt hårt. Om jag letar efter en spelare till vänster måste han redan ha en bra smash.

När jag spelar gillar jag att touch smashes, jag tycker att jag fortfarande är effektiv, och sedan ett bra försvar eftersom det måste vara ganska strukturerat, att vi kan försvara med två.

Det som framför allt behövs är att vi mår bra både utanför och på planen, att vi har en nivå som är relativt likvärdig så att ingen av dem känner sig orättad vad gäller berörda bollar .

Eleonore Coulibaly

Vilket nöje att vara journalist mitt i padel, en attraktiv växande sport. Jag hoppas att du gillar innehållet som erbjuds. Vi ses snart kanske i backen!