Agustin Tapia är en nyckelspelare i padel global. Som han gjorde med Franco Stupaczuk, Lorenzo Lecci Lopez kunde diskutera med honom under en Live Instagram (som ägde rum före Lima / Tapia seger på Las Rozas) för att lära känna honom bättre från hans början i Argentina till toppmötet i World Padel Tour.

”Jag växte upp mellan fotboll och padel"

Lorenzo Lecci Lopez: Innan vi pratar om WPT: s stora Tapia, kan vi prata lite mer om Agustin. Hur började du padel i Argentina?

Agustin Tapia : ”Jag började när jag var 9 år. Min familj började intressera sig för denna sport, jag spelade fotboll och vid 14 års ålder var jag tvungen att göra ett val mellan dessa två sporter, och det var just nu jag började på allvar. padel. "

Lorenzo Lecci Lopez: Kan du berätta om din ankomst till Spanien. Det måste vara mycket svårt att lämna ditt land till en annan kontinent.

Agustin Tapia: ”Det var verkligen svårt men jag vände mig ganska snabbt för att när jag var liten skulle jag regelbundet gå långt hemifrån för att tävla i turneringar.
Det var inte första gången jag lämnade min familj det var därför när jag var 18 när jag kom hit verkade det inte så svårt för mig. ”

“Att spela med Bela var en underbar upplevelse”

Lorenzo Lecci Lopez: Låt oss prata lite om Bela - Tapia-duon. När ni träffade allmänheten och media var i vördnad för denna union och dessutom slutade resultaten (Master Final Madrid 2020). Tror du att det var ett bra beslut att stoppa detta samarbete? 

Agustin Tapia : ”Det var en fantastisk upplevelse att kunna spela med Bela, jag kunde lära mig mycket men till slut fattade vi detta beslut eftersom vi båda spelar på vänster sida.
Genom att spela några månader till höger kunde jag förbättra mig över matcherna tack vare mycket träning men min position på banan är fortfarande ”el Revés”. ”

Lorenzo Lecci Lopez: Du vann förresten den sista mästaren genom att spela Drive, kan du gå tillbaka till höger sida en dag? 

Agustin Tapia: "Först var jag lite motvillig, men nu när jag känner mig mycket mer bekväm, vet vi inte vad framtiden innebär och om jag var tvungen att gå tillbaka till höger kunde jag göra det utan att tveka."

"Med Pablo vill vi ha en långvarig förening"

Lorenzo Lecci Lopez: Låt oss prata om nutiden. Kan du berätta mer om Tapia - Lima-paret. Är det en förening i ett år eller har du målet att skapa ett genomförbart projekt? 

Agustin Tapia: ”För min del i mina relationer med padelJag överväger långsiktiga projekt. Med Pablo lär vi känna varandra lite mer varje dag och jag hoppas att detta förhållande kommer att vara över tiden. Allt beror på resultaten. ”

Lorenzo Lecci Lopez: På tal om resultat, de börjar anlända från Marbella. Du var finalister för första gången. Tror du att detta är det viktigaste ögonblicket för att starta din säsong? 

Agustin Tapia: " Jag tror det. Marbella-turneringen har varit mycket positiv för oss. Det gav oss mycket självförtroende och vi vet att varje spel vi spelar bara kan hjälpa oss att förbättra oss. ”

 

"Jag jobbar hårt för att bli nummer 1"

Lorenzo Lecci Lopez: The padel spelas snabbare och snabbare, och du som är en del av sportens ungdom, tror du att för att vinna måste du ha ett snabbt spel?

Agustin Tapia: ”Jag tror det, idag är det fysiska tillståndet vid padel är väldigt viktigt. Du måste alltid vara fysiskt på toppen för att kunna tävla med de största spelarna. ”

Lorenzo Lecci Lopez: Innan jag avslutade denna intervju ville jag diskutera din framtid med dig. Ser du dig själv som nummer 1 i världen?

Agustin Tapia: ”Jag vet att det här är ett mycket svårt mål att uppnå i alla sporter, men för mig finns trängseln och jag är redo att arbeta hårt för att uppnå det. Min motivation är där för att avsluta en dag nummer 1. ”

Lorenzo Lecci Lopez: Vad tycker du om nuvarande nummer 1, Lebron och Galan?

Agustin Tapia: ”Personligen tycker jag att denna första plats är förtjänad eftersom de arbetar mycket hårt på alla aspekter, fysiskt och mentalt. De slappnar inte av sina ansträngningar och utan att räkna med sin talang för padel, det hjälper dem oerhört i detta lopp om förstaplatsen. Det finns spel där de är oslagbara. ”

Lorenzo Lecci Lopez: Vad tycker du är dina styrkor på banan? 

Agustin Tapia: ”Jag skulle säga attack. Jag har ett mycket offensivt spel och jag gillar att vara i en attackposition, jag mår bra där. ”

Lorenzo Lecci Lopez: Vilket par överraskar dig mest i damkretsen och vad föredrar du? 

Agustin Tapia: ”Ärligt talat just nu gillar jag verkligen spelstilen för Patricia Llaguno och Virginia Riera. Jag känner Virginia väl och jag vet att hon är en mycket begåvad spelare. ”

Under denna Instagram-live frågade en internetanvändare det unga underbarnet från Catamarca, om han om två år såg sig spela tillsammans Martin Di Nenno. På den här frågan svarade Tapia att vi inte vet vad framtiden innebär och att han skulle se sig själv spela med sin landsmän eftersom han uppskattar den här spelaren!

För att se videon i sin helhet (på spanska) är den precis nedan:

https://youtu.be/NOesaJ5MrqM

 

Beundrare av padel och av spanskt ursprung, padel rinner genom mina ådror. Mycket glad att dela med dig min passion genom världens referens padel : Padel Magazine.