Bara 24 år gammal etablerar sig Manon Marcarie, tidigare fransk Interleague-handbollsmästare och fransk vicemästare i rugbyunionen, som en lovande figur i padel Franska. Resan för den nuvarande 26:an i FFT-rankingen, märkt av en vågad övergång från boll till racket, kan bli en inspirationskälla för många idrottare.

Från fotboll, handboll och rugbyplaner till tennisbanor padel

Manon Marcarie

"Född i Bayonne började jag min idrottskarriär inom fotboll innan jag upptäckte handbollen vid 9 års ålder i min hemstad. Under mitt idrottsår 2014 nådde jag min högsta nivå genom att vinna titeln fransk Interleague Champion. Därefter gav jag mig en kort stund till rugby, där jag också fick titeln Frankrikes vicemästare med det regionala urvalet 2016.”

Upptäckten av padel i college

"Påverkad av min familj som spelade tennis, blev jag förförd av denna sport under ett sommarpass nära mitt hem i Baskien. Jag ville fortsätta i Bordeaux genom att registrera mig för alternativet som erbjuds av min juristskola och övervakas av Béatrice Aucouturier 2019.”

Uppgången i världen av padel

Manon Marcarie

"Covid-19-pandemin 2020 satte en tillfällig broms på mina tävlingsambitioner, men när jag återupptogs 2021 började jag delta i mina första turneringar på P250-nivå tills jag vann titeln fransk universitetsmästare med Manon Delanlay. Mitt möte med Mandé Nouals från Stor Padel, som gjordes tack vare Béatrice, var en vändpunkt, eftersom hon integrerade mig i en grupp regionala spelare, vilket gjorde att jag kunde öka frekvensen av mina spel.”

”Några månader senare började jag ta grupplektioner med Jean-Thomas Peyrou. Sedan, törstig efter utveckling, gick jag med i dess akademi i januari 2023 med Cassandra Senjean som delade samma ambitioner som jag.” 

Hans mål och spelstil

"För närvarande tränar jag tre gånger i veckan med Jean-Thomas och sedan två gånger i veckan med Gaël Le Glédic på Ultimate Physical Center. Jag siktar på att komma in i topp 20 före september. Jag strävar också efter att kvalificera mig till mina första franska mästerskap med Cassandra och att delta i mina första FIP-turneringar under andra delen av säsongen om min nivå tillåter det.”

"Jag skulle säga att min stil kännetecknas av ett taktiskt tillvägagångssätt, fokuserat på att bygga poängen speciellt för min partner, men jag jobbar för att bli mer aggressiv så att jag också kan förkorta rallyn."

Professionellt engagemang och sponsorstöd

”Efter att ha misslyckats med min advokatexamen i början av läsåret ägnade jag mig helt åt padel, genom att börja på TFP-utbildning för att erhålla instruktörsdiplomet. Jag drar nytta av stödet från sponsorer som Kuikma et Joko Padel, vilket gör att jag kan fortsätta min säsong lugnare 2024.”

Dorian Massy

Ny följare till padel, Jag är fascinerad av denna dynamiska sport som kombinerar strategi och smidighet. Jag hittar i padel en ny passion att utforska och dela med dig på Padel Magazine.