Under en intervju som ges till Padel Magazine, Manu Garcia, en av skådespelarna i padel Franska, investerat i My Padel Butik, engelska Padel Handla och PadelXP, levererade sin rapport till padel.

Le padel, en livlina

Jag började spela padel för länge sedan. Jag var 15, så det har gått XNUMX år nu.

Jag bodde i Spanien och hade stora armbågsproblem när jag spelade tennis. Som ni kan föreställa er började jag med tennis.

Min fysioterapeut spelade redan padel vid den tiden, och han erbjöd mig att göra min rehabilitering i padel. Det gjorde att jag kunde fortsätta träna. Jag kunde inte spela tennis på flera månader, men jag fortsatte att idrotta tack vare padel.

Så jag började den här sporten så och jag slutade aldrig. Så fort mitt armbågsproblem blev bättre tog jag upp tennis igen. Men sedan fortsatte jag att göra en del padel dessutom.

Efteråt, när jag kom till Frankrike, i Montpellier, fanns det ingen padel. Så jag slappnade av i 2-3 år, sedan började jag spela igen 2013-2014 i Lille.

Manu Garcia ler

"Tävlingarna ligger bakom mig"

Ju mer jag spelar padel, desto mer pengar förlorar jag. För istället för att vara bakom min dator och jobba så spelar jag. Och den padel det ger mig ingenting för idag är jag varken en professionell eller en stor fotbollsspelare. padel !

Och då är det inte för att det är länge sedan vi utövar en sport som vi nödvändigtvis är bra! Det var länge sedan jag började padel, jag tycker att jag gör det bra, men jag är ingen stor spelare heller. Jag gjorde många tävlingar, och jag tror att jag nådde toppen av min nivå, vad jag kunde göra. Så idag tävlar jag inte alls.

Jag gör några turneringar men det är fortfarande fritid: P250s eller P500s.

Le padel, det är bara positivt!

Jag har inte upplevt någon besvikelse över padel. För tillfället är det en sport, en passion som bara har gett mig positiva saker. Jag träffade några fantastiska människor så jag är väldigt glad.

Sedan, angående mina prestationer i padelJag tror att jag hade turen att få arbeta för viktiga spelare i padel. Jag arbetade för en stor webbplats som sålde utrustning för padel.

Jag säljer även spår av padel. Så jag tror att jag berörde många aspekter av det padel oavsett om det är på fältdelen, racketdelen...

Idag har jag flera hemsidor och en fysisk butik så jag är ganska nöjd med den väg jag har tagit och jag vill fortsätta utveckla den. Vi har även idag massor av projekt för Frankrike på försäljning av snöskor padel.

Manu garcia

För mig är det ett nöje att kunna prata med människor varje dag, att hjälpa dem genom att ge dem råd, att också lära av dem för varje dag lär kunder, kollegor mig nya saker, och även våra konkurrenter lär oss saker så vi alla framsteg tillsammans.

Världen av padel idag är det ett kompisgäng. Vi känner alla varandra, vi arbetar alla tillsammans och vi gillar varandra. Jag är ganska glad över att ha kunnat utveckla denna relation med detta följe. Så den padel ärligt talat för tillfället är det bara bra.

Sakta, ja, men säkert

Jag är en av dem som tycker att en för snabb utveckling inte är bra. Man måste göra saker bra, lugnt och framförallt inte ha bråttom.

Jag tar fallet med Sverige till exempel där alla pratade om explosionen av den padel i Sverige.

Den punkt som jag är oerhört glad när det gäller Frankrike är det faktum att vi är måttliga när det gäller tillväxten i Frankrike padel. Visserligen tycker vi fortfarande att vi växer för långsamt eftersom vi ändå vill att det ska gå snabbare, vi vill gärna dubbla antalet ställplatser på 2 år...

Men idag om padel utvecklas långsamt i Frankrike, det beror på den stora administrativa delen. Vi fransmän har den här administrativa sidan där man måste göra massor av pappersarbete innan man kan öppna en klubb, och i slutändan är vi paradoxalt nog äcklade för att vi säger till oss själva att saker görs långsamt.

Men tillväxten av padel i Frankrike har jämnat ut sig, vilket gör att om det till exempel blir ett fall imorgon så blir det mindre brutalt.

Vi ska inte ta en smäll som det Sverige nu tar där tillväxten har varit så exponentiell att de har hamnat i ett överskott av strukturer. Det gör att det idag finns ett utbud som är mycket högre än efterfrågan i Sverige, varför klubbar stänger varje vecka, varje månad. Denna exponentiella tillväxt är inte bra.

Och i Frankrike skulle jag personligen vilja att saker och ting skulle gå lite snabbare eftersom jag tror att mellan utvecklingen av Frankrike idag och utvecklingen av Sverige finns det ett lyckligt medium, detta glada medium, vi kan kalla det Italien till exempel. Tillväxten i Italien är mycket starkare än i Frankrike, men mycket mindre extrem än i Sverige.

Så ja, jag skulle vilja att det gick snabbare. Det som dock lugnar mig är att denna måttliga tillväxt innebär att om det i morgon råder stagnation och en förlust av fart i Frankrike så kommer den att bli måttlig. Vi kommer inte att se 70 klubbar stänga på ett år eftersom antalet klubbar som stängde 2022 i Sverige var en katastrof.

Sammantaget är jag fortfarande nöjd med utvecklingen som padel i Frankrike.

Den administrativa sidan, ett riktigt krångel

Idag är ett av de största hindren för utvecklingen av padel för mig är det hela den här administrativa sidan. Det vill säga, du måste göra en otrolig begäran för att kunna sätta ett land av padel i en samhällsklubb.

Men å andra sidan är det enligt min mening det som kommer att rädda privatpersoner eftersom vissa privatpersoner är oroliga för skapandet av padel i publiken.

Men vi måste också tacka FFT, eftersom det är en accelerator för utvecklingen av padel.

Nya projekt kommer

Hemsidorna och butiken är nu min huvudsakliga verksamhet. Sajten skapades på den tiden av Julien Pes eftersom det fanns en verklig efterfrågan på ett stort urval av racketar på den franska marknaden.

Det fanns en webbplats som redan var etablerad i Frankrike, som sköts av Vincent Brunet, vår kollega från Perpignan. Han är ett enormt proffs som gör ett utmärkt jobb, men som hade ett lite mer begränsat erbjudande.

Och det fanns en rejäl efterfrågan i Frankrike på ett stort antal märken, jämfört med till exempel Spanien, där det redan fanns 500 olika racketmodeller.

Jag var Juliens leverantör, det vill säga att jag sålde honom en lösning som gjorde att han kunde ha många val av snöskor padel. Han var väldigt smart och hade en väldigt bra vision sedan han insåg att det fanns ett väldigt stort behov i Frankrike och att franska kunder ville ha mycket mer valmöjligheter.

Så han skapade en sida där det redan från första dagen fanns en hel del racketar till salu. Det var en visionär sedan idag, när vi tittar på de franska konkurrenterna, och vi ser de nya sajterna som har dykt upp sedan Julien 2019, de har alla nästan 300 modeller.

Det var också ett bra möte för mig. Han skapade sajten och jag gick med honom i kölvattnet efter Covid. Vi började sedan samarbeta, fortsatte att investera i hemsidor: My Padel Butik, engelska Padel Affär, PadelXP också som skapades av Régis, min huvudpartner idag.

Tre hemsidor som fungerar bra, vi är nöjda! Vi har en fysisk butik i Pau som fungerar väldigt bra. Vi öppnade det för ett och ett halvt år sedan och utökade sedan efter 1 månader. Det gör att butiken fungerade bra och därför kunde vi fördubbla försäljningsytan.

Detta är Fred Richeme som är chef för cdenna butik och vem som är vår platschef på butiken, men även på logistikdelen.

Manu Garcia engelska Padel Butik

Vi har projekt i Frankrike, bland annat ett projekt som ligger lite efter schemat i södra Frankrike, men som ska komma ur marken 2023, det är ett nytt butiksformat. Och efteråt arbetar vi med att utveckla ett nätverk av franchisetagare i Frankrike.

Vi vill verkligen utveckla nätverket och har 10-20-30 franska butiker Padel Handla på franskt territorium i franchiseavtal !

Eleonore Coulibaly

Vilket nöje att vara journalist mitt i padel, en attraktiv växande sport. Jag hoppas att du gillar innehållet som erbjuds. Vi ses snart kanske i backen!