Det var under en intervju med Olé Padel att Manu Martín återvände till ögonblickets flaggskeppspar, det som bildades av Arturo Coello och Agustin Tapia samt till den kontrovers som uppstod i finalen i Chile.

Manu Martín, en nyckelfigur i padel världen, är den tredje medlemmen i tränarstaben för Agustín och Arturo: ”Det är ett projekt där jag lär mig mycket och det kunde inte ha gått bättre. Och utöver de sportsliga resultaten är arbetsstämningen fantastisk. I bästa fall hade det varit svårt för oss att tro att en start på säsongen kunde ha gått så bra."

I år satt han i deras stol vid två turneringar: vid Qatar Major i Doha och vid Chile Open 1000 i Santiago där den kontroversiella finalen mot Lebrón och Galán ägde rum.

Tapia-Coello, två olika personligheter

Jag skulle definiera Arturo som en haj, ett rovdjur, i den meningen att han har ett tydligt mål: han vill bli bäst och han tränar varje minut. Han fokuserar på det. Han har en tävlingsanda som jag sällan har sett och han har haft den i många år.

Jag har alltid varit förvånad över hans framsteg: han är en svamp som har absorberat det bästa från varje spelare. Han vill vinna till varje pris, han är mycket plikttrogen och krävande i sitt arbete.

Han har alla ingredienser så att, om möjligheterna dyker upp igen som det har varit, han kan fortfarande ge dig de resultat han har fått.

Och när det kommer till Agus, som vi kallar Mozart eller Anden, när vi verkligen ser honom spela, säger vi till oss själva "Vilken begåvad kille!". Men när vi ber honom förklara varför han gör som han gör inser vi att något annat pågår i hans huvud. Vi är inte jämställda.

Coello Martin Tapia

Hans uppfattning om bildandet av Coello-Tapia-paret

Jag är ganska konservativ. Jag arbetade redan med Arturo vid den tiden. Det är sant att det tycktes mig att denna förändring var lite tidig.

Jag visste att de kunde vara konkurrenskraftiga, men de hade alltid legat i skuggan av en ledare, en mer erfaren spelare, och de hade inte haft en chans att stå på egen hand ännu. Jag anser att det är ett modigt beslut.

När jag pratade med Arturo sa han "Jag vill spela med Tapia". Och Tapia sa samma sak. Osäkerheten kvarstod dock vid denna tidpunkt. Det säkraste alternativet hade varit att vänta lite längre, men när två spelare har en sådan vilja att spela tillsammans och prata om ett medellångt projekt, då kör vi.

Vi tvivlade på ledarskap och prestation, speciellt eftersom de är två oregelbundna spelare. Och försäsongen har accentuerat tvivlen. Men det blev så, och nu är allt fenomenalt!

Coello Tapia Martin

WPT Chile Open sista skandalen: ett lackmustest för att stärka sinnet

"Mer än ett lackmustest, det var en bekräftelse. Vi vet nu att de är ett lag som alltid finns där när det går fel.

Det är den här sortens prövningar som låter dig säga: ”Om du övervinner det här kommer du att komma ur det här väldigt starkt."

Ord som redan höll Agustín Tapia i intervju med oss ​​för några dagar sedan.

Coello Tapia Untouchables

Kan ett annat slutresultat ha varit möjligt?

Tränarna är en del av spelet, men vi är inte så mycket involverade egentligen. Vi är i en situation där vi inte ens kan applådera våra spelare utan att bli varnade.

Men vid denna tidpunkt i finalen varnade jag Honorio (domaren): "Du meddelade 30-40 när det är 40-30".

Jag sätter dig i det här scenariot: jag ingriper och jag riskerar att få en "varning" i laget. Videogranskning begärs, punkt upprepas eller vad som helst.

Om vi ​​inte hade vunnit matchen hade ansvaret varit helt och hållet mitt, för det är jag som reser sig och stoppar matchen.

Eleonore Coulibaly

Vilket nöje att vara journalist mitt i padel, en attraktiv växande sport. Jag hoppas att du gillar innehållet som erbjuds. Vi ses snart kanske i backen!