Marc Cochet är grundaren av Blå Padel och han var ansvarig för Blå Padel Cup. Men denna entusiast av padel var inte alls lovad till denna karriär, han som upplevde en radikal livsförändring 2023.

Vid mikrofonen Padel Magazine, ser Marc Cochet tillbaka på sin början i padel och på denna allra första upplaga av Blue Padel Kopp.

Nästan ett decennium av padel

Jag började padel 9 år sedan med en vän, som bott flera år i Spanien. Det var han som introducerade mig för sporten men jag spelade inte så mycket på den tiden.

Jag har alltid hållit på med racketsporter, började som många med tennis vid 7 års ålder i 5 år, men Jag spelade främst squash i tjugo år.

I 3 år nu har jag ägnat mig åt padel. Jag hade en lång yrkeskarriär i ett internationellt företag inom hisssektorn, där jag alltid var i kontakt med kunder och ledde säljteam.

2023, en ny milstolpe

För ett år sedan bestämde jag mig för att radikalt förändra mitt liv. Efter tjugotvå år av god och lojal tjänst, Jag kom in på sportevenemang, närmare bestämt i padel.

Marc Cochet Blå Padel Cup

För att få trovärdighet i detta nya universum spenderade jag och fick mitt TFP-coachdiplom femton dagar sedan. Detta diplom är en tillgång i arrangemanget av evenemang och tillåter mig, som idag, att vara domare tack vare min JAP1. Det är också användbart för att guida nybörjare eller de som vill förbättra sig genom att förse dem med en spelstruktur.

Det blåa Padel Cup

Som en del av slutskedet av BLÅ PADEL UPC, vi har tretton lag med olika bakgrunder, som Nice flygplats som skapade en sektion padel, stora företag som Vinci Facilities Tertiaire som också var en partner och välkomnade oss till sina lokaler för lanseringen av turneringen som en del av sitt "Serenity"-service & receptionserbjudande; det fanns lokala strukturer inom flera verksamhetssektorer.

Blå Padel Cup 2024

Tanken är att erbjuda företagsledare eller eventansvariga möjligheten att delta i denna unika tävling., med prestigefyllda priser som erbjuds av kända partners som SBM i Monaco och Negresco i Nice.

Vinnarna får en hotellnatt för två på Monte Carlo Bay, ett kusthotell i Monaco, vilket är helt exceptionellt för en turnering. padel I Frankrike. Finalisterna vinner en spa-session på Negresco. Detta är en serviceturnering på hög nivå med måltider och drycker ingår, vilket gör det ett evenemang som kombinerar fritid, sport och nätverkande.

Le padel blir allt viktigare i näringslivet, vilket gör det möjligt för anställda att stärka sina band och skapa ett nätverk i en vänlig atmosfär.

Två typer av reaktioner

När jag pratade med deltagarna märkte jag två typer av reaktioner: de som redan tränar padel är omedelbart intresserademedan andra lockas av nätverket av deltagande företag, är intresserade efter några förklaringar. Tävlingen, som varade i tre månader, möjliggjorde många utbyten och skapade länkar mellan lagen, förstärkta av gemensamma måltider efter varje match.

Sport har alltid varit en del av mitt liv, och att organisera evenemang inom detta område var en logisk fortsättning efter min karriär som försäljningschef. Le padel, med sin vänliga och lekfulla anda, är en sport som alla snabbt uppskattar.

En manlig allestädesnärvaro

Det är dock fortfarande övervägande män i dessa fritidstävlingar, vilket är beklagligt. Under ett evenemang nyligen med notarier, av fyrtiofem deltagare var endast fem eller sex kvinnor. Många andra skulle ha velat delta men vågade inte av rädsla för att inte klara uppgiften.

Det finns ett verkligt arbete att göra för att uppmuntra kvinnor att delta, kanske genom att organisera pooler, damkategorier och/eller mixade lag.

Den andra upplagan är redan på gång!

Den här utgåvan har skapat verklig entusiasm och efterlyser andra evenemang. För mig var det en lyckad förstagång och jag blev kontaktad av många intresserade av att delta i framtida upplagor. Så vi ses i slutet av detta år eller i början av nästa år för ett ännu större evenemang., med kanske olika nivåer och specifika slutsteg.

Vi kommer definitivt att upprepa denna upplevelse och jag ser fram emot att se dig där. Tveka inte att kontakta BLUE PADEL som även anordnar evenemang för företag, såsom seminarier, teambuilding, turneringar, för dina anställda, leverantörer eller kunder. Gå med oss ​​på vår sida www.bluepadel06.com

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.