20150913_173621INTERVJU MED MARCELA FERRARI ASSISTANT COACH AV PABLO LIMA OCH FERNANDO BELASTEGUIN

Kan du presentera dig själv?

Jag är Marcela Ferrari, född 1981, ansvarig för utbildningen av Fernando Belasteguin och Pablo Lima och ansvarig för School of Padel av Star Padel, Fernando Belasteguins klubb i Barcelona.

Är du också en padelspelare på WPT-kretsen?

Eftersom jag älskar denna sport och vill hålla mig i form, fortsätter jag att spela på den katalanska kretsen och när WPT kommer till Barcelona, ​​om jag kan, tar jag chansen att göra det. Till exempel i år spelade jag inte men jag försöker i allmänhet.

Din bästa ranking på WPT?

Det bästa kommer jag inte att säga (skrattar) men på den katalanska kretsen som är den starkaste (av Spanien) är jag nr. 5, när det finns spelare som Lucia Sainz (nr. 9 WPT) och Marta Marrero (N ° 3 WPT), som kommer att spela på denna krets. (Redaktörens anmärkning: Marcela spelar på den katalanska kretsen med Lucia Sainz. Lucia Sainz är partner till underbarn Marta Ortega på WPT).

Hur länge har du tränat Bela och Pablo?

Det är nu 4 år som jag tar hand om Bela ... och det är sant att det hände mycket snabbt. Mikel Sciorilli är lagets huvudtränare (Obs: han bor i Madrid och följer spelarna på turneringarna). Så jag är Mikels stafett på Barcelona eftersom jag bor som 2-spelarna i Barcelona. Jag tar också hand om Pablo Lima sedan januari i år.

Hur många är en del av teamet runt paret Bela och Pablo?

Vi är många. Först är det Tony Martinez, för fysisk förberedelse, sedan Mikel Sciorilli som är huvudtränaren och sedan finns det ett team som är osynligt.

För mig det laget som är osynligt och är mycket viktigt, basen är fruarna till spelarna, som är där under denna turnering i Monaco men som också är närvarande med spelarna, under de svåraste tiderna, se dem i house. Och detta arbete är grundläggande och grunden för allt, för annars skulle de varken ha raseri eller styrka eller glädje att spela på banorna.

Var och en har sedan sin fysioterapeut och andra människor för utomhusaktiviteter på padelbanan.

Vad är din roll exakt?

Att vara med dem i Barcelona, ​​precis som Bela och Pablo bor i Barcelona. Eftersom de inte har Mikel på plats (han är i Madrid) är min roll att vara i kontakt med Mikel som ger mig träningspass, att ge målen för varje session, att uppfylla dem. Jag letar efter sparringpartners, domstolarna (utomhus eller inomhus). Normalt tränar vi på Star Padel som är Belas klubb, men ibland måste du leta efter en täckt domstol, leta efter sparris och de tränar 100%. I sanning med dem är det väldigt enkelt, för de tränar alltid med 200%. Min roll är helt enkelt att vara där, att stödja dem i allt och sedan rapportera tillbaka till Mikel.

Hur är en typisk vecka utan turnering för dessa spelare?

När de är i turneringar är det att se dem spela i streaming eftersom jag inte kan resa på grund av mitt arbete. När de inte är i turnering är det att arbeta, träna hårt. De gör fysik först på morgonen, sedan padel ... om det finns någon som vill ha en dubbel session eller om Mikel planerar en annan session, är det att vara med dem. I allmänhet tillbringar de 1h30 vid 2h per dag på padelbanan, men det beror på dagar, högst 2h på 2h30 per dag för att uppfylla målen. Vad som är bra med dem, de vill förbättra något varje vecka när de är där, och de går alltid längre. De kommer inte för att träna, nej, de kräver mycket, och hela teamet måste vi vara uppmärksamma hela veckan.

Hur är det fortfarande möjligt att förbättra en spelare som har varit numret 1 i så många år som Bela, som har vunnit allt ... hur är det möjligt att få honom något mer som tränare eller co-tränare?

Jag ställde mig själv denna fråga. Är det möjligt att fortsätta förbättra? Och svaret är ja, det är möjligt att fortsätta förbättra. Du inser att ja ... Det är inte på året utan på veckan, att de ständigt förbättrar små detaljer, för att ha mer hastighet, att vrida kulorna alltid lägre ... alltid . Det är därför jag tror att de är nummer 1, varje dag frågar de mer för sig själva, de har inte bara ett bra skott, om de kan ha bättre och ännu bättre ... de gör inte titta inte omkring men de tittar på sitt eget spel vad de kan förbättra. Och gör jobbet bra, varje dag måste du förbättra något. Om det är fysiska, tekniska, taktiska ... kan de lita på detta fantastiska team.

Kvaliteterna hos Bela och Pablo?

För mig först är det personen. Det faktum att de har kommit överens om att integrera en kvinna i sitt team för mig är otroligt.

Om inte egenskaperna: de är arbetare, väldigt enkla, de vet vad de måste göra i varje ögonblick i sitt arbete, jobbet väl gjort, de kämpar ... det är inte riktigt själva skotten utan det kämpar, konstans, offer, arbete och utanför domstolen, de är fantastiska människor.

Hur kompletterar Bela och Pablo varandra?

Båda spelarna är mycket stridiga människor. Vi visste inte vad kombinationen av dessa 2-spelare skulle ge, men i slutändan säger jag idag att det ger en perfekt cocktail. De kompletterar varandra eftersom de vet varandra mycket väl vad deras utrymme är och båda gillar samma sak: vinna!

Vad är skillnaderna mellan paret Bela-Juan Martin Diaz och paret Bela-Pablo Lima

Det är en fråga som jag aldrig har ställts ... För mig är Juan Martin ett geni och jag beundrar honom, men jag har aldrig tränat honom. För mig att ha spelarna Bela och Pablo Lima i Barcelona är också något mycket speciellt. De är olika och jag lever det annorlunda också. När det gäller mig tittar jag på nuet och Bela / Lima-paret kan göra en fantastisk tandem. Varje sak har sin scen och för mig är det en väldigt trevlig scen.

Finns det andra kvinnor som du som tränar män eller är du den enda på kretsen?

På professionell nivå finns det fantastiska kvinnliga tränare som Neki (anmärkning: Neki Berwig-tränare för det kvinnliga paret Patty Llaguno / Eli Amatriain No. 3 WPT) men på herrarnas krets, inte det jag vet. Det borde finnas mer någon annanstans, varför inte? Naturligtvis kan du inte följa med, men det handlar mer om att vara med dem, uppmuntra dem, korrigera dem, vara en resekompis om det behövs. En kvinna kan göra det. Bela är den första spelaren som tar en kvinna i sitt lag och visar exemplet att det är möjligt. Och det går inte så illa för honom, eller hur? Han har inte ett dåligt lag, eller hur? (Skratt)

Mikel är huvudtränaren som räknar med mig i Barcelona. Detta är 4 år som jag tar hand om Bela och det kommer att bli ett år med Pablo. Och jag tror inte att någon av dem har lagt märke till om det är en kvinna eller en man. De vet att jag ger allt och de är glada och det är det som räknas.

Intervju genomfördes den 13 september 2015 i Monaco under World Padel Tour av Kristina CLEMENT för Padel Tidskrift.

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padellen på Pyramid Club i 2009 i Paris-regionen. Sedan dess är padel en del av hans liv. Du ser honom ofta på turné i Frankrike genom att täcka de stora franska paddelevenemangen.