I en intervju för svenska medier Padel Hög, Mauri Andrini, tränare för Storbritanniens lag, ser tillbaka på EM padel 2021 och i synnerhet den deras organisation.

Argentinaren Mauri Andrini är en välkänd skådespelare i världen av padel. Närvarande vid EM som ägde rum i Marbella, tränare för padel ser tillbaka på denna tävling med Filip Björne de Padel Alt. Efter en dekryptering av sportens situation i padel i Europa och tävlingens olika resultat, svarar han på Filips frågor om sina känslor kring evenemangets organisation. Extrakt.

”Jag hoppas att det kommer före och efter”

”Det finns så många saker som kunde ha gjorts bättre. Vare sig det är på nivån på platsen där tävlingen spelades, vatten som inte gavs till spelarna. Spelarna kunde inte ens ta med bananer eller något eftersom säkerhetsvakterna öppnade sina väskor för dem och om de hade mat kunde de inte passera. ”

”Du var tvungen att köpa allt inuti, förutom att det inte ens fanns en riktig restaurang. Spelare var tvungna att ta taxi eftersom det inte fanns tillräckligt med transfer etc. Jag slutar men jag kan berätta många andra anekdoter ... ”

"För media som var närvarande på webbplatsen och som har hjälpt vår sport att växa i åratal var det också mycket komplicerat."

"Ett företag, Padel View, som jag inte visste, skulle strömma till alla spår. Faktum är att endast ett spår omfattades av vidarebefordran ”.

"Utöver det var det komplicerat att titta på matcherna på deras plattform, som tur var sändes några på FIP YouTube -kanalen."

”Vi måste vara mer professionella”

”Om du pratar med tränarna eller med någon på webbplatsen kommer ingen att berätta att de var 100% nöjda med organisationen. Det här är FIP -EM, så hon är det ansvarig för evenemanget."

”Jag tror fortfarande att vi måste ge organisationerna tid att lära av sina misstag. Jag hoppas att det aldrig kommer att hända igen. Men för nästa gång måste vi hitta bättre arrangörer och fokusera mer på detaljerna. ”

”När jag kom frågade jag om jag kunde tala med någon från organisationen och jag fick inget svar. Jag bad om vatten och det var samma sak. Jag bad dem inte att bygga ett Eiffeltorn mitt på platsen, jag bad bara om småsaker. ”

”Det var små saker. Till exempel: vi hade inte ett foto på vår ackreditering så vi var tvungna att ta ut ett identitetskort varje gång för att passera. Samma sak för spelarna, de var tvungna att visa sitt pass varje gång innan de spelade en match! Ju mer jag pratar desto mer blir jag arg så jag måste sluta prata om det här! ” 

allmän padel marbella 2021

"En invigningsceremoni på spanska: vem skojar vi?"

”Jag har en akademi, Hej Padel, Jag coachar Storbritanniens lag, jag har fått resa till ett XNUMX -tal länder under de senaste två åren. Jag försöker vara så professionell som möjligt och anpassa mig. Jag tror att organisationen måste göra detsamma för att få denna sport att växa. ”

"Hela öppningsceremonin var på spanska. Vem skrattar vi åt? Det fanns 22 länder, och det enda som talar spanska är Spanien! Alla andra talar engelska. Kunde de inte göra en öppningsceremoni på engelska? Förutom de spanska spelarna, Paquito, Martita, Lucia Sainz etc. alla förstår engelska! ”

”Världsmästerskapen i Qatar blir årets evenemang. Men jag tror att alla dessa institutioner måste förstå att människor har arbetat inom denna sport länge och främjat den när de ännu inte kände sporten. ”

”Nu om du inte låter dem göra sitt jobb eftersom ett företag (redaktörens anmärkning. Padel Se) betalt eller gjort vad som helst, det är allvarligt. Dessutom tror jag det i verkligheten Padel View fick rättigheterna utan att köpa dem. Men i alla fall är det orättvist att lämna åt sidan dessa människor som började prata om den här sporten och som tillät dig att vara där du är. ”

Brist på marknadsföring

”Det fanns ingen på läktaren för att se matcherna. Ingen att se Paquito Navarro spela mot Javi Rico och Momo Gonzalez! När de spelas på World Padel Tour, tusentals människor vill se dessa matcher. Det fanns ingen marknadsföring, folk visste inte att det fanns detta evenemang. Det var i Malaga och det var fler fransmän och svenskar som såg Frankrike-Sverige än spanjorer! Med ett sådant evenemang i Sverige hade det varit tusentals människor varje dag. Jag hoppas också att Sverige snart kommer att kunna organisera ett sådant evenemang. ”

För dem som vill se hela videon finns den precis nedan. Passagen om organisering av EM börjar runt den 26: e minuten.

laget Padel Magazine försöker erbjuda dig sedan 2013 det bästa av padel, men också undersökningar, analyser för att försöka förstå världen av padel. Från spelet till vår sportspolitik, Padel Magazine står till din tjänst.