Fokusera på spanjoren Miguel Gonzalez, finalist i P2000 PadelSköt Caen med Benjamin Grué. Den 94:e i FIP-rankingen kommer till vår mikrofon och låter oss veta lite mer om honom.

Segern mot Bergamini / Ruiz i Acapulco: det stora slaget i början av året

”Jag trodde inte att det fanns en sådan nivå i Frankrike. Vi hade några svåra matcher och lite tur i semifinalen med Benoit Theards ankelskada, jag hoppas att han återhämtar sig snabbt. Finalen var väldigt svår mot Johan Bergeron och Max Moreau som jag känner väl.”

"Förra året spelade jag min första huvuddragning i Madrid, det var otroligt eftersom jag hade varit vid portarna till bild, så det var trevligt.

I början av året är jag väldigt nöjd med segern (red. anm. med Daniel Santigosa) mot Bergamini och Victor Ruiz. Jag trodde inte att jag skulle kunna slå spelare på den här nivån så det är väldigt skönt!

Nu tränar alla spelare hårt, alla spelar bra och jag tror att klyftorna är minimala: du kan slå vem som helst och förlora mot vem som helst.”

En försvarsspelare

"Jag är en spelare med en mer defensiv än offensiv profil. Låt oss säga att min styrka är att vara väldigt snabb, väldigt elektrisk. Jag är mer en övergångsspelare än en anfallsspelare, jag har ingen stor smash för att avsluta poäng men jag är bekväm med att försvara och i övergångar.”

Hans idoler? Hennes drömmar? Hans favoritturnering...?

"I livet är jag ett fan av Rafael Nadal, han är kungen av Roland-Garros och Cristiano Ronaldo."

"I padel, Jag har egentligen ingen dröm, utan snarare mål: att överträffa mig själv varje dag, att gå vidare i rankingen varje år, att förbättra mig själv på en personlig nivå oavsett om det gäller mentalitet, på planen, på en teknisk nivå som ja om det alltid finns en gräns... För att sammanfatta, jag försöker bli en bättre person och en bättre spelare padel. "

"Min favoritturnering är Acapulco, eftersom det var där jag hade mitt bästa resultat hittills (skratt), men jag gillar också verkligen Rom och Roland-Garros."

Mycket tidsresor...

"Det jag gillar mest med padel Det är tävling, jag har en stark tävlingsanda! Det jag gillar minst är att det finns lite engagemang mellan partners, folk tänker kortsiktigt och vill byta lagkamrater för snabbt. Jag tror att saker tar tid och för att få bra resultat krävs längre projekt.”

”Det svåraste är att vara på resande fot året runt, träffa familjen väldigt lite, inte spendera mycket tid hemma. Folk tror ofta att det inte finns något bättre än att spela padel eftersom du reser över hela världen men verkligheten är annorlunda. Naturligtvis reser vi mycket, ibland kan vi gå på sightseeing och njuta men det är arbete, det är vårt jobb och det är väldigt svårt att spendera sin tid på resande fot. Jag gör det för att jag uppenbarligen gillar det, men det är inte lätt, särskilt för spelare som jag som förlorar oftare än de vinner..."

"Målet är att vara en respekterad spelare och att kunna kämpa mot alla spelare, de bra, som de på min nivå. Jag skulle vilja flytta uppåt i rankingen för att komma direkt till finalborden. I Frankrike, närhelst det inte finns någon annan turnering, om Ben bjuder in mig eller jag har en möjlighet, kommer jag att försöka komma!”

Hela intervjun (på spanska):

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !