Momo Gonzalez kommer till vår mikrofon efter segern med Alex Ruiz i Betclic-kvartsfinalen Premier Padel Bordeaux P2.

Seger mot Benitez / Cepero (6/4 4/6 2/1 övergivande)

”Vi hade, låt oss säga, inte vår bästa match om vi jämför med tidigare möten. Jag tror att vi hade lite press, eftersom vi hade förlorat i kvarten ett tag, vi var alltid nära men vi kunde inte göra det. I slutändan var det inte så vi skulle ha velat hantera skadan på Miguel som är en väldigt bra vän. Jag hoppas att det inte blir för allvarligt och att han kan spela nästa vecka i Rom."

– För vår del tycker jag att vi spelar väldigt bra. I början av tredje set var vi på en väldigt bra nivå igen, vi hade tagit pausen så jag är nöjd med vår nivå och jag hoppas att vi fortsätter imorgon.”

Trycket av att vara seedad 3 i Bordeaux?

"Vi är par nummer 3 så det finns par som är fler favoriter än oss (skratt). En av dem har redan förlorat men seed 1 är kvar (Bela / Tello). Så nej, jag tror att pressen handlade mer om att kunna kvala till en semifinal. Men nu tror jag att det inte finns mer press, vi var väldigt bekväma från vår första match, vi spelar, vi njuter och jag tycker att det syns på planen eftersom vi spelar på en ganska hög nivå!”

Chingottos separation

”I slutändan är vi vana vid det, vi vet att vi kan starta ett projekt men att det kan stoppas när som helst. I slutändan är det normalt, Fede hade ett erbjudande från en nummer 1 som Galan, det är omöjligt att säga nej till honom. Det är alltid ett svårt ögonblick, för vi gillar aldrig att bli släppta av en partner, även när det är vettigt. Så vi startade det här projektet med Alex och vi förbättras lite i taget. De första turneringarna var kanske inte de bästa, men så småningom hittar vi våra fötter.”

Version 2.0 av Ruiz / Gonzalez

"Jag tror att vi båda har förbättrats, vi har mognat på egen hand och jag tror nu att vi är bättre både individuellt och som par. Vi har också gått framåt på en mental nivå, i alla aspekter. Vi är ett mer komplett par och jag tror att vi ännu inte har nått det maximala av vad vi kan göra, vi närmar oss och jag hoppas att vi kan bli mycket bättre än vi är för närvarande.”

"Fede och jag höll på att skiljas, Alex och Tello höll på att skiljas, vi pratade båda, först i telefon och sedan personligen. Han ville spela med mig, jag ville spela med honom, vi var det bästa alternativet för varandra, vi diskuterade våra mål, den här nya erfarenheten tillsammans. Jag är väldigt nöjd med hur det går."

När kommer Momo Gonzalez första titel att släppas?

"Jag spelade fem finaler, jag vann turneringar i lägre kategorier (WPT Challenger och Open 500), jag är fortfarande här, men vi kan se att det är väldigt svårt att vinna titlar, det finns inget varje år som bara vinner tre eller fyra par. Titeln är något väldigt svårt att uppnå men jag är aldrig särskilt långt borta, jag har alltid gjort semifinaler, finaler, jag har inget att skylla på mig själv, jag tycker att jag spelar bra, jag kämpar fortfarande, och jag är fortfarande ung och jag tror att det kommer en dag.”

"För tillfället är det bara den första P2 utan topp 4, de andra var lika tuffa som en P1 eller en major. Där om vi vinner turneringen kommer jag att vara väldigt glad, men för att vara riktigt uppriktig vill jag vinna en turnering där det finns alla de bästa och slå dem.

Hur är det med Genova P2?

"För tillfället vet vi inte, allt beror på kalendern. Det är en kalender med många turneringar, Genova äger rum strax före Malaga, vilket är en turnering jag ser fram emot, så vi vet inte. Det kommer att bero på vad vi vill göra för att förbereda oss för Malaga, på hur vi avslutar den här turneringen... Jag kan inte säga något ännu eftersom förberedelserna för turneringar är mycket viktiga."

Videon i sin helhet:

https://youtu.be/C4WYduqgpzs

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !