Jose Maria Mouliaa är en av de spelare som ofta lämnas i skuggan, på grund av bristen på synlighet för de som inte regelbundet spelar huvuddragningarna i WPT. Med Premier Padel, saker förändras.

"De padel amatör tillåter padel proffs att ha en privilegierad plats bland de bästa sporterna i världen."

Padel Magazine : Vissa människor känner inte dig i Frankrike, kan du berätta hur du kom till att bli en proffsspelare?

Mouliaa:"Jag kommer från Murcia. Jag spelade tennis när jag var ung men jag slutade. När jag ville fortsätta spelade ingen tennis längre, folk bara spelade padel Så jag kom in i det också. Så småningom började jag spela riktigt bra och jag började tävla. Jag ville bara spela amatör, men jag började gå uppåt i kategorierna och 2017 började jag på den professionella kretsen."

Padel Magazine : Den padel amatör skjuter den padel professionellt upp. Tror du att padel professionell kan råka vara den andra sporten när det gäller publik som padel amatör i Spanien när det gäller licenstagare?

Mouliaa:"Jag tror att det är väldigt lätt att bli kär i padel, tack vare dess sociala egenskaper. På proffsnivå är det fortfarande en liten sport som växer väldigt snabbt. Eftersom det utvecklas i så många länder tror jag att spelnivån kommer att höjas, och den ekonomiska och mediala återverkan kommer att märkas. de padel amatör tillåter padel proffs att ha en privilegierad plats bland de bästa sporterna i världen.”

mouliaa godo qatar

"Om den här typen av turneringar blir normen padel kommer att förändra många människors liv.”

Padel Magazine : Du pratar om ett språng av padel professionell. Detta Premier Padel är en.

Mouliaa:”Ja, det är ett väldigt stort språng. För mig, en spelare i min ranking, är det första gången jag känner mig som en spelare för padel professionell. Att komma till Doha är en mycket viktig möjlighet för många spelare. Det är inte längre bara spelarna i toppen av rankingen som kan försörja sig på padel. Du borde känna till att spela padel, det kostar pengar. Om den här typen av turneringar blir normen padel kommer att förändra många människors liv.”

”påverkan och synlighet har ökat avsevärt."

Padel Magazine : På WPT, med matchningssändningspolicyn, såg vi dig aldrig på skärmen. Vad förändrar det att återsändas?

Mouliaa:”Framför allt, här förstorar de bilden. På WPT är majoriteten av turneringarna 24 + 4 par, här kommer paret 56 in i tabellen. Om de dessutom sänder alla matcher i första omgången, ökar nivån på återverkningar och synlighet avsevärt.

"I år har WPT en Twitch-kanal, och som tur är kan du dyka upp. Men verkligheten är att om du inte kommer till huvudtavlan så ser ingen dig. Här titta på allt som är utplacerat för den första omgången. Det är väldigt viktigt för spelarna.”

”På sponsornivå hoppas vi att små logotyper kommer att dyka upp på våra tröjor (skratt). För företaget som satsar på dig är det mycket lättare om det finns mer synlighet.”

"Varje punkt internt är en kamp"

Padel Magazine : På en 15-0 såg jag dig fira en poäng genom att skrika så högt! Hur väljer du när du skriker?

Mouliaa:"Jag skriker hela tiden! Alla mina matcher är tighta eftersom jag inte gör många vinnare och rallyn är långa. Varje poäng för mig internt är en kamp. När den här striden tar slut och jag vinner den kommer ett vrål ur mig. Jag äter för att hålla fokus i spelet."

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passionerad sport: journalistik efter yrke och evenemang genom tillbedjan är hans två ben. Han är den internationella gentleman Padel Magazine. Du kommer ofta att se det på de olika internationella tävlingarna, men också på de stora franska evenemangen. @ögapadel på Instagram för att se hans bästa bilder på padel !