Sebastian nerone är en levande legend av padel, som till och med har sin plats i sportmuseet. Märke möter den argentinska spelaren som njuter utan återhållsamhet.

Den sista dansen

”Jag närmar mig 2021 med sinnesfrid. Vi har fortfarande mycket osäkerhet, även om vi är säkra på att allt så småningom kommer att bli bättre. Nu tar jag hand om mig själv, jag kommer i form och tränar mycket. ”

”I sportmässiga termer, att vinna så många matcher som möjligt. Detta kommer förmodligen att vara mitt sista år som professionell och jag vill njuta av varje dag, vilket jag har gjort länge. Det bästa av min sportkarriär ligger bakom mig och i år står jag inför olika utmaningar. ”

Den här sista meningen är emot Belas ord, som i sin tur är övertygade om att det bästa av hans karriär har ännu inte kommit.

svart padel

En imponerande nivå 2020

”När det gäller kretsen är det ett mirakel och en enorm insats från den sida World Padel Tour att organisera det trots alla omständigheter, och det gjorde alla spelare glada. ”

”På sportnivå, eftersom jag var tvungen att vara en kommentator, tror jag att jag såg en nivå av padel imponerande. De padel tar fart, det blir populärare i sändningar ... och du kan se spelare som Lebron, Galan, Gemma eller Alejandra och många andra som har spelat en padel otrolig."

Favoriterna och utmanarna enligt Nerone-experten

"Jag tror det Lebron / Galan et Triay / Salazar kan börja som favoriter för nummer 1. ser jag Chingotto / Tello et Sainz / Gonzalez som alternativ för att slåss för att bli bäst. Även Bela / Sanyo, Lima / Tapia och Martas ”.

" Chingotto och Tello har varit tillsammans i 5 år och de måste ta det steg de saknar. De blev av med en tagg genom att vinna sin första turnering. De vet att de kan göra det och de kan stå upp mot valfritt par. Det är sant att vi sedan tittar på Belasteguin och Sanyo eller Lima och Tapia, som är utformade för att försöka uppnå den positionen, men jag tror att Chingotto och Tello har en liten fördel eftersom de har spelat tillsammans länge. "

”På kvinnans bord tror jag att det här är året då Lucia Sainz måste bekräfta sin partner, Bea Gonzalez, som är en grov diamant och växer med stormsteg. Jag föreställer mig också det Martas kommer också att bli emot det eftersom de träffades igen förra året och misslyckades med att få vad de förväntade sig. Det kommer ta också räkna med tvillingarna, som har en otrolig konkurrent själ. ”

sebastian nerone sports museum madrid

Nerone-kommentator eller Nerone-tränare?

”Jag tror inte att dessa två aktiviteter är oförenliga. Även om det är sant att om jag tränade ett par som anlände till de sista turneringsrundorna, skulle jag inte kunna kommentera eftersom jag skulle ha en viss delaktighet. Jag kan inte föreställa mig att Zidane kommenterar en Granada - Elche och sedan leder ett Real Madrid-spel. jag måste tänka på det, och jag kommer att utforska möjligheterna när jag går i pension. ”

Lorenzo Lecci López

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passion för sport: journalistik genom kallelse och händelser genom tillbedjan är hans två ben. Dess ambition är att täcka de största sportevenemangen (OS och världar). Han är intresserad av situationen i padel i Frankrike och erbjuder förutsättningar för optimal utveckling.