Nicolas Rouanet kom in i den franska topp 20 på bara ett år, går från 1500:e plats till 16:e. Idag är han 13:e franske spelare.

Men trots mycket goda resultat 2023 blev han inte uttagen i listan över spelare som valts ut till den franska lageträningen. Orättvist eller förståeligt beslut? Nicolas Rouanet återvänder vid mikrofonen av Padel Magazine på beslutet att Pablo Ayma et Ben Tison och ger oss sin åsikt.

Hans icke-val för det franska laget

Självklart det diskuterades och jag har fått frågan många gånger sedan listan kom ut... För att vara uppriktig tror jag att det finns två sätt att se på saker och ting.

Den första är att jag kom från Top100, med min partner Norman Sanchez (12) gjorde vi årets största framsteg och det i listan över 19 utvalda, det finns oundvikligen några mindre bra rankade, med mindre bra resultat. Det är en besvikelse och vi kan säga till oss själva att vi inte har blivit belönade.

Efteråt är det andra sättet att se saker på att, för mig personligen, ingen brådska. Innan listan med 16 valda, det var en av 19 där jag inte var där. Min reaktion var inte att säga att det inte var rättvist, Jag tog det inte illa upp.

Jag vet att jag är ny på padel Alors Jag ska ta mig tid. Jag ska ge allt. Redan sedan september har jag tränat varje dag, jag har gjort många turneringar.

Vad jag kan säga i alla fall: Om någon ringer mig en dag så svarar jag.

Ett projekt att utveckla för framtiden

jag hade inte Benjamin Tison ou Pablo Ayma live gick det igenom Jean-Thomas Peyrou, min tränare. Anledningen som Ben Tison gav till JT, och som jag har full förståelse för, är den Jag var fortfarande för ny i padel och att han ville ge mig mer tid.

Vad det innebär är å ena sidan mina personliga framsteg och att strukturera ett projekt. För nu, vad gäller FIP, har jag inte gjort så mycket ännu eftersom Jag söker sponsorer, i synnerhet för att kunna samla in pengar och kunna resa.

Jag upplevde mycket snabba framsteg och idag kunde jag inte göra bättre än 11:a. Det är säkert att i dag kommer saker att göras internationellt och det är mitt mål. Men för nu, Jag är fortfarande begränsad.

Ett internationellt projekt under förberedelse

Mitt internationella projekt ska börja i sommar, men förmodligen inte tillsammans med Norman Sanchez, som inte kan ha samma projekt som jag. Dels för att han är äldre, men också för att han har två barn.

För tillfället kan jag inte säga med vem det kommer att göras eftersom paren redan tillverkas i Frankrike. Men i sommar slutar jag jobba på tennisklubben där jag fortfarande jobbade. Jag kommer att koncentrera mig till 100% på padel, ha tid, vara mer flexibel och framför allt försöka resa.

Rouanet Sanchez seger första omgången kval fip rise bourg en bresse 2023

Svårigheterna att hitta en partner

Idag är det svårt att hitta en partner, vänster. Många har redan projekt med andra... jag funderar på Thomas Vanbauce et Maxime Joris, Pierre Vincent et Arthur Hugounenq...

Efteråt vet jag det Phil Raichman, på grund av associationen mellan Thomas och Maxime, befinner sig lite ensam. Man Vives et Jerome Inzerillo, Jag vet att de gör turneringar separat, jag vet inte riktigt var de står.

Jag kommer i alla fall att kontakta dem, berätta det för dem om de ringer mig så är jag där, även om du måste vilja spela med mig eftersom jag inte har så många poäng internationellt.

Gwenaelle Souyri

Det var hans bror som en dag sa åt honom att följa med på en bana. padel, sedan dess har Gwenaëlle aldrig lämnat domstolen. Förutom när det gäller att gå och se sändningen av Padel Magazine, Du World Padel Tour… eller Premier Padel…eller de franska mästerskapen. Kort sagt, hon är ett fan av denna sport.