Efter ett år 2020 tillbringat på madrid, Nicolas trancart är tillbaka i Frankrike. Han berättar Padel Magazine dess erfarenhet i Spanien, les skäl för hans återkomst, och hans nya utmaningar för 2021.

Träna med mycket hög nivå

”Jag tillbringade faktiskt bara 5 månader i Madrid. Jag åkte i februari och vi var begränsade från mars till maj. Jag var tvungen att behandlas för mitt vänstra knä eftersom det har gjort ont i över ett år nu med en spricka i patellarsenan. Så jag åkte tillbaka från början av juli till slutet av december.

”Jag lärde mig mycket om att lära mig spanska. Jag var i en högnivågrupp så jag fick chansen att slå bollen med Juan Martin Diaz, Chingotto, Di Nenno. Det var verkligen väldigt berikande.

Jag lärde mig mycket om Tekniken, På tactique. Så jag behåller mycket positivt. Detta kommer att hjälpa mig i mitt arbete, eftersom mitt # 1 mål var att återuppta sedan coaching padel. "

Anledningarna till att han återvände till Frankrike

”Anledningarna till att jag återvände är väldigt enkla: jag hade familjeproblem som fick mig att inse att det var komplicerat att vara långt borta.

Den andra anledningen är att med Covid, sponsorerna jag måste ha skruvat upp lite. Ekonomiskt det är väldigt komplicerat att betala för utbildning och hyra utan att några pengar kommer in. "

“Målet nr 1 är att behandla mig”

”Min senspricka kom tillbaka. Jag startar om behandlingen från nästa vecka. jag vill ta hand om mig själv och återfå nöjet att spela.

Att veta det Thomas (Leygue) och Bastien (Blanqué) spelar tillsammans, Så jag kommer inte att kunna vara lika konkurrenskraftig som om jag hade spelat med en av de två ... Så jag bestämde mig för att ägna mig främst åt min hälsa först, och för resten får vi se. Vi borde redan kunna göra turneringar ... ”

lätt trancart padel uttryckshumor

En återförening för 2021?

”För att återfå nöjet är det mycket troligt att jag kommer att spela igen med min tidigare partner Yoann Roumy som tar över padel också. Vi diskuterade det lite, men det är mycket troligt att vi kommer att spela igen tillsammans.

Hon är en person jag älskar. Jag gillar hans karaktär och vi är väldigt kompletterande på planen. Det tar lite övning för att komma tillbaka till nivån, men målet är att ha kul igen. “

lugn padel trancart sår

Blå, vita och röda ambitioner?

"Frankrike-laget har alltid varit ett mål. Jag erkänner att utan att spela med Thomas eller Bastien kan det vara lite komplicerat att hitta stora lag och visa mina framsteg.

Jag börjar också säga till mig själv att nästan 30 år gamla, med ett år utan att arbeta, har mina mål också förändrats lite. Innan det verkligen var en stor önskan för mig att nå detta franska lag, och Jag börjar gradvis lossna mig från det, att verkligen vilja ha kul igen, förbättra och ha kul framför allt i turneringar! ”

Lorenzo Lecci López

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passion för sport: journalistik genom kallelse och händelser genom tillbedjan är hans två ben. Dess ambition är att täcka de största sportevenemangen (OS och världar). Han är intresserad av situationen i padel i Frankrike och erbjuder förutsättningar för optimal utveckling.