Coki Nieto är en atypisk spelare. Trots en relativ brist på kraft utmärker han sig faktiskt till vänster på grund av sin tekniska kvalitet och motoriska färdigheter. Padel Magazine konferens den spanska mästaren i Monterrey för att lära känna honom bättre.

Le padel det är dyrt

Lorenzo Lecci Lopez: För folk som inte kan din historia, berätta hur du började spela padel.

Coki Nieto: "Jag spelade i en klubb nära mitt hus, eftersom min pappa spelade turneringar. Jag var det klassiska tunga barnet som kom in på planen så fort han hade fem minuter på sig att spela mot glaset. Det är sant att jag alltid har spelat padel och det gjorde det lättare. Jag började väldigt sent att ta lektioner i padel, vid 13 eller 14 år. Jag kunde få ett stipendium från Damm-stiftelsen som gjorde att jag kunde finansiera mig själv : vare sig vi gillar det eller inte, att spela padel kostar pengar. Priset på racketen, resa för att delta i turneringar..."

Jag vet mina styrkor

Lorenzo Lecci Lopez: Och nu är du ett proffs och du spelar med Di Nenno! Hur kände du med den här spelaren?

Coki Nieto: ”När han ringde mig tvivlade jag inte en sekund. Det var en fantastisk möjlighet för mig. Det stämmer att vi kunde ha vunnit fler matcher i tre set, men spelnivån finns där. Jag tror att jag kan hjälpa honom lite mer, men kemin är bra på och utanför banan.

Lorenzo Lecci Lopez: Du är en spelare till vänster varken kraftfull eller lång. Vilka är dina styrkor att spela i den här positionen?

Coki Nieto: "Jag är en spelare vars starka sida är försvaret. Jag är en atypisk spelare, men jag vet vad jag har. Jag tänker inte försöka en smash bakom linjen. Jag är snabb i omställningen, jag har bra salvor. Jag gör det bästa av det jag har och det är det som gör att jag kan vinna matcher.

Coki Nieto Starvie 2022

Han är inte spansk!

Lorenzo Lecci Lopez: Det vet vi Di Nenno kommer att vara med Stupa Nästa säsong. Vad är ditt projekt?

Coki Nieto: "Jag har ett projekt men vi kommer inte att tillkännage det i nuläget."

Lorenzo Lecci Lopez: Ge mig en ledtråd, är han spansk?

Coki Nieto: "Han är inte spansk... med det har jag redan berättat allt!"

Lorenzo Lecci Lopez: Är denna major i Mexiko på nivå med Roland-Garros, Roma Major eller Doha?

Coki Nieto: "Ja, jag tror att det är otur med regnet, men om vi pratar om infrastrukturen är det utmärkt. Allt görs för att göra allt perfekt, och det är utan tvekan upp till säsongens andra majors. Alla spår är väldigt bra.

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passionerad sport: journalistik efter yrke och evenemang genom tillbedjan är hans två ben. Han är den internationella gentleman Padel Magazine. Du kommer ofta att se det på de olika internationella tävlingarna, men också på de stora franska evenemangen. @ögapadel på Instagram för att se hans bästa bilder på padel !