Efter en tid borta från sluttningarna av padel det är med stor glädje som Norman Sanchez hittar riktningen för 20×10. Den som var bekant med topp 20 för inte så länge sedan är fast besluten att återgå till sin bästa nivå. Alltid så vänlig, fransmannen deltog i spelet frågor och svar vid mikrofonen av Padel Magazine.

“Återgå till den franska topp 20”

Padel Magazine : Kan du presentera dig för läsare som inte känner dig. När började du padel, vad är din nuvarande ranking och vilken var din bästa ranking?

Norman Sanchez: "Jag är för närvarande 95:e fransman och jag var i bästa fall 19:a. Jag startade padel i 2016. "

PM: Om jag inte har fel, stoppade du padel. Kan du berätta mer?

NS: "Ja jag har inga problem att prata om det. Jag gick igenom en ganska komplicerad separation med barn i mitten i mars 2022. Det faktum att jag var registrerad hos All in Padel Lyon i lagmatcher, det fick mig att börja träna lite i taget i slutet av 2022 och kunna hjälpa laget. Det lönade sig eftersom vi vann och samtidigt hade jag ett stort nöje att träffa tävlingen och vännerna på detta magnifika evenemang."

PM: Påverkade avbrottet av din tidigare partner Benjamin Joulot ditt beslut?

NS: "Benjamin tog beslutet att sluta i slutet av 2021 innan min separation, det var officiellt i januari 2022 underen intervju Padel Maj. Efter fem år med turneringar varannan helg behövde han ta vara på sin ungdom i något annat än fotboll. padel, kanske sticka eller laga mat (skratt). Och dessutom är det ekonomiskt sant att det kostar, så han planerar resor med sin älskling.

PM: Motiverar din nuvarande supernivå av spel dig att göra allt för att komma tillbaka till topp 20 i Frankrike?

NS: "Ja helt klart, den spelnivå som jag kunde ha under lagmatcherna (med hjälp av att ha varit tillsammans med Benjamin Tison under tävlingen) stärkte mig. Jag känner mig i bra form och redo att göra allt för att komma tillbaka till den franska topp 20. Ingen lätt utmaning med tanke på antalet mycket bra spelare på banan."

"Lite besviken eftersom jag var vid porten till praktiken med Team France"

PM: Har du Team France i bakhuvudet?

NS: "Team France är en besvikelse för mig eftersom jag var nära uttagningarna för att delta i utbildningarna. Men jag är rädd att det kommer att bli komplicerat eftersom det finns de gamla som fortfarande är på nivån, och framför allt finns det gott om unga spelare som går framåt dag för dag och som professionaliseras genom att åka till Spanien för det mesta.

Jag vet att jag inte ser ut som 37 (skrattar), men åldern spelar inte för mycket till min fördel.

"En spelare som överraskade mig med sin talang"

PM: Låt oss prata lite om din partner Nicolas Rouanet, han är ung, vad ger det dig? Är detta ett långsiktigt projekt?

NS: ”Jag hörde talas om Nico under en vistelse på Reunion Island. På plats fanns Jean-Thomas Peyrou och han hoppade på mig, vi vet nyheterna (skratt). Han sa till mig: "Jag har en spelare till dig, jag diskuterade det med Johan Bergeron, han startade padel för ett år sedan, han är ung, han har talang, du kan inte vägra ». Med förtroende för JT och Johan tackade jag ja under dagen och vi ringde Nico direkt. Jag såg honom under P2000 i Bordeaux och killen slutade trea i sin första P3 (Redaktörens anmärkning: med Jean Dumartin). Vi gjorde vår första turnering tillsammans under P1000 i Bourg-lès-Valence, efter att ha haft en mycket bra turnering. vi förlorar i finalen i tre set efter 2h30 match.

Han är en spelare som överraskade mig med sin talang och sin snabbhet att anpassa sig till padel : han går snabbt framåt, och har en väldigt fin touch på bollen. Vi vet inte vad som kan hända, men vi lanserar i alla fall för år 2023 tillsammans.

PM: Vilka är dina mål för den här säsongen 2023? Din nästa turnering?

NS: "Jag vill återinträda i den franska topp 20, nå de fyra sista av P2000s, vinna segrar över P1000 och delta i flera andra internationella turneringar. Efter Bordeaux FIP och Esprit P1000 Padel, det kommer att finnas P1000 från Béziers innan jag fortsätter med P2000 i Perpignan men att jag kommer att spela med Nathan Courrin eftersom Nicolas Rouanet har en god chans att vara otillgänglig."

PM: Till sist, kan du berätta mer om din träning? Hur många gånger tränar du i veckan och vad är din typiska träning?

NS: ”Under veckan har jag två grupplektioner, två individuella, och förutom det när jobbet tillåter så går jag till gymmet för att träna fysiska pass. Jag har turen att ha en sjukgymnastik som tillhandahålls av ALL IN PADEL. "

Sebastien Carrasco

Framtida naturläkare och brinner för padel, Seb är hälso-/mat-herren för Padel Magazine. Han jonglerar mellan pala, quinoa och eteriska oljor. Sedan snart två år tillbaka har han tagit itu med nyheten om den lilla gula bollen med samma passion.