Padel Magazine träffar Ole Egholm, tidigare ordförande i förbundet padel danska, som kommer att vara i Malaga med sin klubb för att delta i Internationella klubbcupen Padel , organiserad i Malaga av AECP.

Padel Magazine : Berätta för oss om din bakgrund inom padel, och dina nyheter!

Ole Egholm: Jag var i nästan två år ordförande för vårt förbund, men det är över nu. Jag håller på att återuppta min gamla verksamhet (finansiell industriell analys till exempel), som är mycket mer lönsamma. Jag spelar fortfarande ungefär tre gånger i veckan kl padel : min nivå är fortfarande väldigt medelmåttig men det ger mig alltid så mycket nöje att spela!

Jag är fortfarande på Ballerup Padel Klub, en klubb med över 600 medlemmar. Där uppfann jag en rankingmodell och vi anordnar matcher 3-4 gånger i veckan. Du spelar två timmar intensivt med 3 andra personer som är exakt på din nivå. Detta ger matcher värda de olympiska spelen.

Jag skapade också en annan klubb padel i kommunen där jag bor, Gladsaxe, en grannstad till Köpenhamn: Gladsaxe Padel Klubb. Och vår kommun håller på att skapa 3 domstolar av padel för oss – utanför – som öppnar i slutet av detta år.

Rivaliteten mellan tennis och padel

PM: I Danmark vet vi att det inte är lätt mellan tennis och padel. Kan du berätta vad som händer?

OE: Till att börja med är jag inte längre ordförande i det danska förbundet (dansk Padel Förbund). Jag var president i 665 dagar, och under den tiden gick vi från 99 till 610 leads padel. Nu har vi passerat 800-strecket. Jag lämnade eftersom vår styrelse beslutade att acceptera ett avtal med den nationella olympiska kommittén (DIF) för att bli en oberoende medlem från 2024.

Den nationella olympiska kommittén borde ha accepterat oss redan 2022 och vi vann en juridisk diskussion med dem, som generellt stödde oss. Jag ville inte acceptera en tvåårig försening, där, under tiden, alla pengar för padel skulle ha delats ut till tennisförbundet. Men jag var i minoritet, och lyckligtvis alla mina kollegor från förbundet padel (DPF) arbetar fortfarande för att bli en fullvärdig medlem.

Utvecklingen av padel visar tydligt att vår DIF är "sen" med att acceptera padel som en självständig sport.

Så jag är inte längre rätt person att förklara förhållandet mellan tennis och padel på förbundsnivå. Däremot noterar jag, som åskådare att det alltid är förbundet av padel vem gör det mesta av aktiviteterna för padel. Medan tennisförbundet helt enkelt får pengarna...

PM: Varför Internationella klubbcupen Padel ? Varför tycker du att det är ett bra evenemang som hjälper till att marknadsföra vår sport?

OE: Denna modell har gjort det möjligt för oss att kunna välja de bästa män och kvinnor att delta i Malaga i Intercontinental Cup of Clubs of Padel. Vad gäller förbundet tycker jag att det är väldigt intressant för vår klubb att få delta i internationella turneringar. Flera av våra deltagare var redan på plats vid AECP-tävlingen 2021 och vi hoppas kunna göra det bättre denna gång!

Håll kontakten med människor padel

PM: Vad är din framtid i padel ?

OE: Jag har ingen framtid i musikbranschen padel. jag gör padel Mitt förflutna. Åtminstone på en professionell nivå. Idrottsmässigt är jag nu 55 år, och jag hoppas kunna spela tills jag är 80. Och till skillnad från 2019 är jag nu övertygad om att padel kommer att överleva – och mycket mer än så – i Danmark. Så, ingen tvekan om att jag kommer att kunna spela om 25 år padel över hela Danmark.

Just nu planerar jag en två månader lång cykeltur med min flickvän. Starten går i Köpenhamn mot Kalabrien, södra Italien. På den här resan ska vi inte riktigt spela padel, och jag tänker inte ta itu med det eller tänka på det heller. Men även om padel är nog en del av mitt förflutna, jag hoppas ändå kunna hålla kontakten med de fantastiska människor jag träffat under min ”resa” i detta medium. Bland dem Franck Binisti och Lorenzo Lecci Lopez.

PM: Vad tycker du om dessa förändringar, utvecklingen under de senaste månaderna, inklusive etableringen av en ny professionell turnering?

OE: Jag har egentligen ingen åsikt om dessa ämnen. I princip tycker jag att ju fler turneringar du organiserar, desto fler spelare "skapar du". Nu i Danmark har vi redan turneringar varje helg och snart kommer det att bli varje dag!

Blanche Cretinon

Från början lockad av tennis vill jag intressera mig för padel att upptäcka de olika dolda sidorna av denna sport. Det är därför jag bestämde mig för att gå med i teamet Padel Magazine. Vi ses snart på tomten!