Pablo Ayma var att göra sin första som tränare förFranskt lag. Ingen överraskning i gruppen, men alla var tvungna att förtjäna sin plats!

Praktiken var avgörande

Padel Magazine : Hur valde du paren? Vilka faktorer tog du hänsyn till?

Pablo Ayma: "Det första jag gjorde var att bygga en lista med högerhänta spelare och en lista med vänsterhänta spelare, samt en av spelare som kan spela på båda sidor. Jag tog hänsyn till spelnivån, konkurrenskraften, även attityden och professionaliteten. Mitt arbete var främst att se hur dessa spelare spelade i de olika tävlingarna, eftersom nivån inte alltid är densamma på träning eller tävling.

Padel Magazine : Var praktiken i Barcelona avgörande för att göra din lista?

Pablo Ayma: "Ja, det var avgörande. Det är väldigt viktigt för mig och för alla att ha gjort den här praktiken. Förutom att jag fick göra mitt val fick jag se hur dessa spelare utbyter, hur de spelar tillsammans. Jag gjorde många kombinationer av par. Jag höll också ett individuellt möte med varje spelare för att få fram deras känslor. En mycket bra, men mycket konkurrenskraftig atmosfär skapades, eftersom alla förstod att deras plats stod på spel.Spelarna jobbade hårt.

”Under lägret kunde jag också se seniorspelare som inte hade den nivå jag förväntade mig, och andra unga spelare med mindre konkurrens som hade en mycket bra nivå. Allt var väldigt balanserat.”

Padel Magazine : Vilka blir ersättningsspelare?

Pablo Ayma : "Min idé är att involvera de åtta spelarna jag ringde in. Vi har förmågan att byta par från match till match och det är vad vi kommer att göra.”

pablo ayma

Blanqué nr 1 i minirankingen

Padel Magazine : Vilka spelare överraskade dig mest under lägret?

Pablo Ayma : ”Jag gjorde en rankning av alla möten, vilket gjorde att jag kunde se vem som spelade bäst, eller vem som kom bäst överens med sina partners för att få bra resultat. Bastien Blanqué slutade nr 1, kämpade väldigt bra och vann flest matcher.”

"Jeremy Scatena kämpade hårt och bevisade att han borde vara bland de åtta bästa, inte bara för sin nivå utan också för att uppmuntra sina lagkamrater både på och utanför banan."

"Jag blev faktiskt inte riktigt förvånad eftersom jag kände dem alla. Spelare som t.ex Johan Bergeron, som borde vara i toppen av rankingen, var det inte. Han förlorade många möten, och det fick mig att tvivla. I slutet av kursen återhämtade han sig och bevisade att han måste vara en del av detta franska lag.

Guichard vid VM-porten

"Spelare hade en utmärkt nivå och kunde vara perfekt i listan. Jag tänker på Dylan Guichard. Han gick mycket framåt och det var ett av de svåraste besluten. Jag är säker på att om han fortsätter så här kommer han att bli en av de bästa franska spelarna snabbt."

"Adrien Maigret är äntligen i gruppen, och han har verkligen förtjänat sin plats. Det var en överraskning att se honom på den här nivån. Jag hade sett honom i dålig form i Perpignan. Jag sa till honom att om han ville vara en del av laget så måste han jobba hårt, och det gjorde han: han förbättrades fysiskt. En av hans styrkor är att han kan spela båda sidor, och han känner alla sina partners mycket väl. Han kan spela med alla."

"Jérôme Inzerillo hade en väldigt hög spelnivå i alla matcher och Maxime Moreau imponerade också på mig med sin fysiska nivå och sitt engagemang."

"Thomas Vanbauce är en ung spelare med stor potential. Till vänster finns det gott om spelare på en högre nivå, men han kan vara i åtta. Grué gjorde också ett bra jobb. Forcin har mycket talang, och om han övar mer kan han nå en mycket hög nivå. Vad som är bra är att tolvan fungerade väldigt bra, och det var väldigt svårt att välja den åttonde spelaren. Jag tror att Dylan var närmast, det var en berättelse om kombinationer.

Att vara bland de fyra bästa nationerna i världen

Padel Magazine : Är Frankrikes mål 3:e plats?

Pablo Ayma : ”Att prata om en 3:e plats är ett mycket ambitiöst mål. Vi måste vara realistiska, och vi vet att lag som Brasilien har fantastiska spelare som Lima, Campagnolo eller Bergamini. Det är en mycket svår plats att nå."

"Att få brons skulle vara fantastiskt, men väldigt svårt. 4:e platsen kommer också att bli komplicerad, eftersom det finns lag som Portugal och Italien. Vi vill verkligen vara bland de fyra bästa länderna i världen.”

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passionerad sport: journalistik efter yrke och evenemang genom tillbedjan är hans två ben. Han är den internationella gentleman Padel Magazine. Du kommer ofta att se det på de olika internationella tävlingarna, men också på de stora franska evenemangen. @ögapadel på Instagram för att se hans bästa bilder på padel !