Som vi berättade för några veckor sedan, meddelade FFT godkännandet av turneringarna av padel fåtölj. Det är nu verklighet eftersom nästa 17 februari kommer att hållas den första godkända turneringen av padel fåtölj. Det arrangeras av Handisport Antibes Méditerranée (HAM)

På grund av renoveringen av området vid tennisklubben i Antibes kommer turneringen att äga rum i klubben Trevlig Giordan. "Jag begränsade till sex par men jag fick en begäran om att få plats med nästan dubbelt", anförtrodde François Heyraud, turneringens domare. 

”På basen anordnade vi ett trevligt möte varje vecka. Så snart jag fick veta att turneringarna i padel fåtölj var homologerbara, jag bad PACA-ligan att kunna homologera den här turneringen »förklarade han.

Andra turneringar av padel stol bör följa. Några är redan planerade, som den i Marcq-en-Barœul den 12 och 13 mars, eller den i Mulhouse i slutet av maj. François Heyraud anförtrodde sig själv att han ville organisera en andra turnering som sammanför fler par som skulle äga rum i slutet av juni-början av juli i Antibes. 

Thomas Jay

Efter att ha blivit rockad av tennis i nästan 15 år blev jag ett absolut fan av dess kusin padel. I snart ett år nu har jag jagat den lilla gula bollen med en annan racket, men med lika stor passion! Jag är baserad i Lyon och tänker göra dig bättre bekant med padel i regionen och på nationell nivå.