Paquito Navarro var lite av en attraktion Premier Padel Sevilla P2. Om den lokala scenen och hans partner Juan LeBron förlorade i semifinal, 35-åringen, en vanlig publikfavorit, var i centrum för uppmärksamheten under hela tävlingen i sin hemstad.

FIP misslyckades inte med att intervjua den nuvarande världens nummer 7.

Du är en av de mest älskade spelarna av allmänheten. När du är 35 har du fortfarande kul på banan, men vad gillar du mest?

Tävlingen. Jag älskar känslorna och adrenalinet du känner när du går på banan i en turnering. Jag tycker om det eftersom det är en svår känsla att jämföra med andra tider i livet. Så det jag gillar mest med mitt jobb är att tävla och underhålla människor med det jag gör på planen.

Du är känd för denna "gitarr" gest som du gör med ditt racket. Kommer du ihåg första gången du gjorde det?

Jag minns det mycket väl, jag spelade med Di Nenno. Han brukade fira poäng med en gest som liknar någon som kraftigt blåser upp ett hjul (Redaktörens anmärkning: den kända uppblåsare från argentinaren), men jag tänkte på en gitarr, så jag började spela...

PAQUITO NAVARRO GITAR

Du är en mästare men också en inspirationskälla för yngre generationer.

Jag försöker göra saker på bästa möjliga sätt och ge mitt bästa. När jag går i pension skulle jag vilja bli ihågkommen som en snäll man som verkligen älskade att spela, som var i samklang med allmänheten och som visste hur man skulle utvecklas som sporten gjorde.

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !