Pierre Perez Le Tiec ser tillbaka på sin senaste seger med Jérémy Garcia på P1000 från Créteil. Han delar också med sig av sina styrkor och mål med oss.

Mötet med Damien Lozano...

”Jag spelade för första gången kl padel 2019 i den vänskapliga klubben Padel Arena i Rouen, där jag kommer ifrån. Jag förstod direkt att det var en sport som jag kunde njuta av och som framför allt inte väcker smärtan som jag kan känna på en tennisbana. Jag spelade bara väldigt sällan de första åren, runt tio gånger om året inklusive några turneringar med Victor Humbert min första partner, och det var först i november 2022, när jag träffade Damien Lozano, som jag började spela turneringar mer regelbundet (P500) sedan P1000).

Pierre Perez Le Tiec och Damien Lozano

Med Damien tog vi stegen en efter en nästan uteslutande tillsammans, vare sig det var på rankingen eller på planen. Det var inte alltid lätt och vi fick vänta ganska länge innan vi vann vår första P1000-titel.

Vi kan inte sätta upp riktiga träningspass eftersom vi är väldigt upptagna med våra yrkesliv och för att vi bor 800 kilometer från varandra. Men genom att spela tillsammans lyckades vi utvecklas och förbättra vårt spel lite i taget. Det faktum att han och jag var bra på tennis gav oss en slags grund som vi kunde bygga vidare på.”

"Jag har turen att ha träffat Damien, som är en karaktär! Han är en minnesmaskin och ända sedan jag har känt honom har han tagit med mig på sina äventyr.

Tack vare honom upptäckte jag ön Reunion, som han känner mycket väl, där vi spelade en P1000. Men på grund av honom missade jag nästan planet eftersom vi, för en avgång planerad till söndagskvällen på Orly, satt fast vid P1500 i Bordeaux samma morgon med hans bil trasig och en nationell SNCF-strejk...."

Punkter att jobba på

"Jag försöker vara så komplett som möjligt men det finns fortfarande många aspekter av mitt spel som jag skulle vilja förbättra med tiden. Jag tror att jag är smart på banan, jag älskar den taktiska dimensionen av padel och jag tycker också att jag har en ganska anständig "hand", som gör att jag kan regissera spelet som jag vill utan alltför mycket slöseri. När det gäller mina svaga punkter föredrar jag att hålla dem för mig själv för att inte ge för mycket information till mina framtida motståndare (skratt).

Hennes mål

"Jag är en tennis och padel på Country Sports Club i Perreux-sur-Marne. Vi har organiserat oss så att jag från och med nästa läsår kan ägna mer tid åt padel och delta i fler turneringar än tidigare år. Jag hoppas att snart komma in på den franska topp 30 och med tiden komma lite närmare de bästa. E

Med tanke på att resa den franska kretsen genererar många kostnader, har jag inget annat val än att hitta partners eller sponsorer för att stödja mig i mitt sportprojekt. Jag hoppas att det kommande året blir en vändpunkt som gör att jag, om resultaten följer, kan överväga andra perspektiv.”

Seger på P1000 i Créteil med Jérémy Garcia

– Turneringen gick överlag bra för oss med en mycket konkurrenskraftig semifinal. I finalen hittade vi taktiska lösningar som gjorde att vi kunde ta överhanden och behålla pressen hela matchen. Vi är mycket nöjda med resultatet eftersom Yanis och Jérémy är mycket konkurrenskraftiga motståndare.”

Dorian Massy

Ny följare till padel, Jag är fascinerad av denna dynamiska sport som kombinerar strategi och smidighet. Jag hittar i padel en ny passion att utforska och dela med dig på Padel Magazine.