Robin Haziza, medlem av det franska padellaget, ser tillbaka på sitt äventyr på World Padel Tour. Den franska padelmästaren 2015 och 2016 och grundare av Real Padel Club i Sophia Antipolis vill leva sin passion till fullo och skjuta tillbaka dörrarna till fransk padel. Intervju.

En franskman i Spanien, på professionella kretsen. Varför?

Jag är den franska nummer ett. Och jag ville veta smaken på den professionella kretsen. Och för det, inget val, måste du prova hans tur i Spanien, Mekka för professionell padel.

Le World Padel Tour är den riktiga professionella padelkretsen. Och om jag vill se vad jag kan göra där, måste jag komma dit.

Nu måste vi arbeta och bevisa ... och vem vet?

Livsförändring, kan vi säga att du är en utsändare av den franska padellen i Spanien?

Jag är den första fransmannen som åker till Barcelona för att prova ett äventyr på den professionella padelbanan. Uppenbarligen kommer det inte att vara uppenbart i början. Det är ett offer. Men passion motiverar dig. Målet är att försöka hitta en plats i denna mycket spansktalande miljö. Och det kommer inte att vara uppenbart. Det finns väldigt få utlänningar fortfarande på World Padel Tour.

Och jag tror att vi inte nödvändigtvis inser i Frankrike den enorma nivå som finns i Spanien. Hos pojkar blir vägen lång.

Jag har tur att vara väl omgiven. Med mig, en av de bästa tränarna i världen, Juan Alday. Jag lägger alla chanser på min sida så att det händer bäst.

Ni pratar pojkar ... Hos damer finns det inte en möjlighet att gripa?

Naturligtvis är flickor också komplicerade. Men det finns ändå mycket färre spelare på proffkretsen. Konkurrensen är mindre tuff. Kanske finns det något att göra. Vi ser några spelare med lite padel bakom sig uppträda snabbt på WPT. Hos män tar det tid innan de går in i huvuddragningen.

Marta Marrero: "Det tog mig 1 padelår att gå med i pro kretsen"

Den första före andra franska spelare, skulle det vara logiskt nej?

Jag tror att vissa kommer att se hur det går i Spanien först. I Barcelona finns det ingenting att klaga på. Och sedan är det att spela padel. Så jag tror att det kommer att bli en fantastisk upplevelse.

Men faktiskt är padellen i full utveckling i Frankrike. Det känns mycket, det finns ingen anledning att jag är den enda franska mycket länge.

Dessutom, när du skriver så bra, utvecklas inte padel i Frankrike och det är kanske de goda nyheterna, särskilt för professionella kretsar. Det kan mycket väl finnas andra utlänningar på yrkeskretsen de närmaste åren.

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padellen på Pyramid Club i 2009 i Paris-regionen. Sedan dess är padel en del av hans liv. Du ser honom ofta på turné i Frankrike genom att täcka de stora franska paddelevenemangen.