Intervju med Robin Haziza, en av de bästa franska paddelspelarna, nyligen finalist med sin partner Jérémy Scatena från 1e-utgåvan av Padelpro Cup i Sophia. Han återvänder till sitt äventyr i Spanien på professionella kretsen och analyserar herrarnas krets som damkretsen. Han försöker mycket objektivt att ta reda på erfarenheterna från padel i Frankrike och Spanien.

Innan vi pratar om din upplevelse, ser vi dig eller under de kommande dagarna och veckorna?

Mål mästerskapen i Frankrike padel i september nästa år. Med Jérémy Scatena vill vi verkligen återfå framgång. Men tävlingen ser väldigt tuff ut. Vi såg honom igen på Head Padel Open i Lyon och Padelpro Cup i Sophia.

Men schemat är väl gjort eftersom vi har två etapper av World Padel Tour, Head Padel Open på Boulougne-sur-Mer och sedan naturligtvis Open de France-padellen som kommer att ta Place du Capitole.

Fransmännen i Spanien, är vi så långt borta på proffs-kretsen?

I all ödmjukhet hade jag ett negativt tal för ett år sedan på proffkretsen. Men jag har utvecklats. Jag tänkte att det inte var lätt att nå den bästa 100-världen. Men nivån planeras. Vi såg honom med Jérémy Scatena med sin argentinska partner Nicolas Suescun.

Vi såg det med Adrien Maigret och jag själv i Sverige. Den franska nivån förbättras och vi fortsätter gradvis.

Det franska paret Blanqué / Bergeron inser också vackra fester.

Kan en fransman nå de bästa 50-världen under de kommande åren, ärligt talat tror jag inte nu. Det finns tydligt skillnader i nivåer.

Ibland, för att göra bilder på vissa etapper, att jag tror på det och jag hoppas att fransmännen kommer att inse de mest möjliga skotten på scenerna i World Padel Tour.

Hur går det för dig i Spanien? Leker du inte med Jeremy Scatena på WPT?

Vi valde Jérémy Scatena och jag att separera i professionella kretsen. Det är bra för mig och för honom att få en annan upplevelse.

Jérémy Scatena hade chansen att samarbeta med en mycket stark argentinsk partner. Jag också spelar med en spanska för närvarande som spelar bra. Men jag börjar ha fler och fler poäng på den professionella kretsen. Och vi vet att det är väldigt viktigt. Så jag slutar med samtal från spelare som vill spela med mig medan jag inte är starkare än för några månader sedan, men mina poäng på proffkretsen gör mig mer intressant för spelare.

Fransmännen är ännu inte särskilt trovärda på proffs-kretsen. Portugiserna är de franska ännu inte. Det är upp till oss att visa att vi förbättras.

Kan flickorna gå längre än män på proffs-kretsen?

Bestämt ja. Naturligtvis är våra franska spelare mycket starka, men det finns också många färre spelare på kretsen. För att komma till huvudattraktionen i en World Padel Tour-scen är det snabbare.

Våra franska spelare som Alix Collombon och Laura Clergue kan tydligt uppnå en huvuddrack regelbundet och varför inte bosätta sig i 30 / 20-världen. Jag tror på det ändå.

Det andra mycket viktiga med damerna är att de är väldigt lite i flickorna att träna padel som Laura och Alix gör. Så framstegsmarginalen är mycket viktig. Personligen tror jag att vi kunde se mycket vackra saker hos våra franska flickor under de kommande åren eftersom de arbetar och de har redan integrerat ett huvudbord på World Padel Tour ... Och inte en gång.

Hela intervjun med Robin Haziza, här:

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padellen på Pyramid Club i 2009 i Paris-regionen. Sedan dess är padel en del av hans liv. Du ser honom ofta på turné i Frankrike genom att täcka de stora franska paddelevenemangen.