Sam Jones har en väldigt speciell historia. Londonbon har bestämt sig för att lämna sitt hemland Storbritannien för att fullfölja sina fotbollsdrömmar. padel professionell. Padel Magazine mötet i Kairo.

I Dubai på grund av Brexit

Padel Magazine : Din berättelse är unik. Hur en Londonbor startade en karriär i padel professionella?

Sam Jones:"Jag började spela tennis när jag var 3 år gammal. När jag var 14 eller 15 år padel hände i min tennisklubb. I slutet av året spelade jag mer padel än i tennis! Ett år senare flyttade jag till Marbella för att träna, sedan till Barcelona. Jag började ta det mer seriöst och spelade särskilt på den katalanska banan. På den tiden fanns det inte riktigt några internationella turneringar ännu.

"Sedan Brexit behöver jag ett visum för att bo i Spanien, och under processen kan jag inte bo där. Så jag har bott i Dubai i fyra månader för att träna. Det finns väldigt bra spelare och väldigt bra tränare.

Flytta för padel

Padel Magazine : Trots alla hinder för din karriär (Brexit, kommer från ett land där padel är bara dåligt utvecklad...), bevisar du för unga engelsmän att det är möjligt att vara en professionell spelare.

Sam Jones:"Ja det är möjligt. Visst är det svårt, för man måste vara investerad. Det är många timmars träning, men om du verkligen vill bli proffs måste du flytta till Spanien eller någonstans där nivån är högre. I England med LTA, den padel har vuxit under de senaste 6 månaderna med fler klubbar, men i Europa ligger vi fortfarande väldigt långt efter. Men för att utvecklas måste du anstränga dig."

Padel Magazine : Du är här i Kairo med din tränare Jacobo Perez Cendon. Vad är ditt förhållande till honom?

Sam Jones:"Från och med nu blir den professionella kretsen mycket mer intressant med många internationella turneringar, särskilt med FIP Tour. Min tränare Jacobo har varit med mig i Dubai de senaste 3 månaderna. Det är verkligen bra att vara här med honom eftersom han lär mig saker på banan och han ger mig många råd. Och klubben är riktigt bra.”

"De padel har inga gränser i England"

Padel Magazine : Kommer du att göra fler FIP Tour-turneringar, och varför inte den nya QSI/FIP-kretsen?

Sam Jones:"Ja, det är planen. I år vill jag resa mycket för att spela. Det låter mig också utforska världen.”

Padel Magazine : Vad tycker du om utvecklingen av padel i England. Hur långt kan det komma?

Sam Jones:"Det finns ingen gräns. England är en ekonomisk stormakt. Om LTA verkligen tar kontroll som det gör, har vi en stor chans att nå Frankrike, Sverige, Italien eller till och med Spanien.”

Padel Magazine : Hur förklarar man Englands försening i denna utveckling?

Sam Jones: "Jag är inte säker men jag tror att följande anledning är viktig. I England måste man spela inomhus på grund av väderförhållandena, och det är väldigt dyrt att bygga klubbar, särskilt i London. Men det ska också sägas att nu kommer det mer och mer stöd från sponsorer, och nu kommer vi att kunna växa.”

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passionerad sport: journalistik efter yrke och evenemang genom tillbedjan är hans två ben. Han är den internationella gentleman Padel Magazine. Du kommer ofta att se det på de olika internationella tävlingarna, men också på de stora franska evenemangen. @ögapadel på Instagram för att se hans bästa bilder på padel !