Sandy Farquharson, som är en inflytelserik figur på engelska padel padel, är grundaren av The Padel School youtube-kanal: en utmärkt källa till information och råd för dem som vill gå vidare i padel.

Del 1 - Med: Alex Cortey (grundare, tjugo av tio) & Sandy Farquharson (grundare, Padel-skolan)

Se del 2: Det är HÄR.

AC: Hur kom du på den här idén att bygga en padel-youtube-kanal?

SF: Då letade jag efter den här typen av självstudier när jag började. [...] Då [2,3 år sedan] fanns det ingenting alls. Det finns mycket bra spanskt innehåll, men lite engelsktalande innehåll. I mina lektioner upprepade jag också systematiskt samma saker. Mina första videor var därför för mina elever. Nu svarar jag på de frågor som jag ställs online via mina videor.

VÄXELSTRÖM: Så kan vi kalla dig en “padel youtubeur”?

SF: Det är första gången jag har fått höra det. Jag vet inte om jag är legitim, men jag gillar andan ändå.

AC: Det finns redan så många tennis youtubers, tror du att det kommer att bli fallet med padeltennis?

SF: Jag tror att det är oundvikligt att det finns många kanaler. Det finns redan många kanaler som gör självstudier på spanska, men det är få som skapar en verklig länk till deras community, men jag är säker på att det kommer att finnas bra engelsktalande kanaler, och i slutändan desto mer blir vi , desto bättre. Ju fler människor har tillgång till den här typen av innehåll, desto mer vill de fortsätta spela padel. Det är win-win för alla.

ÄLSKA DET bakre fönstret och ta regelbundna kurser!

AC: Vad är ditt råd för tennisspelare som spelar padel?

SF: Det råd jag skulle ge är att vänja sig bakrutan på alla sätt. Alla introduceras för padel, men spelarna uppskattar inte glaset i början, de gör en hel del slutar (strax efter rebound), även kvadrater bakifrån. Om de inte lämnar sin komfortzon för att släppa igenom kommer dessa spelare aldrig ha förtroende att spela med glaset och de kommer inte att fortsätta.

Det som händer med padel är att eftersom det är en superkul och tillgänglig sport så har folk kul direkt och känner att de inte behöver lektioner, åtminstone inte inte nödvändigtvis tänka. Som tränare kan jag ge någon en första lektion, men han har redan spelat minst 100 timmars padel med sina vänner som antagligen har samma fel som honom. Så jag lägger min tid på att bryta dåliga vanor. Det är den verkliga skillnaden med tennis, där du inte kan ha kul om du inte tar lektioner till en början.

SPELA RÄTT ELLER VENSTRE, VI GÖR INTE!

AC: Vad skulle du säga till spelare som tenderar att jag bara spelar på en sida?

SF: För mig [att bara spela på en sida] är detta ett av de största misstag som nybörjare gör när de börjar spela. […] Jag förstår inte riktigt var denna idé om att behöva välja en sida av padeln kommer från. Eftersom spelare ser Paquito spela på ena sidan, tycker de att de också bör välja en sida, tvärtom, de borde spela på båda sidor. Du bör bara välja en sida baserad på din partner, eller om du någonsin når en mycket hög nivå. ”

Resultatet är att eftersom de bara spelar på ena sidan spelarna inte vet vad deras partner försöker göra, eller hur han ska spela, saknar de en del av pusslet.

Se proffskvinnorna att utvecklas

AC: Hur mycket tar du inspiration från World Padel Tour för dina videor?

SF: Med min kedja [The Padel School] försöker jag ta motsatt syn från de spanska handledningskedjorna som täcker den höga nivån mycket bra. Jag försöker popularisera och förenkla spelet. I början förklarar jag för mina spelare att de inte bör försöka göra som proffsen, för det är nästan för avancerat för vad de försöker göra mot dem nivå.

De ser Lebron göra "par 3" medan de krossar från botten av domstolen och försöker göra samma sak, och jag säger till dem att detta tyvärr inte är hur de kommer att utvecklas. Jag är lite av en skovbrytare

Jag gillar att titta på World Padel Tour, särskilt kvinnor där vi bättre kan se de taktiska linjerna och de bakre övergångarna som äger rum [det spelar lite långsammare, med lite mindre kraft, men det bygger mer punkt].

Hitta höjdpunkterna i podcast nr 2 med Sandy Farquharson och Alex Cortey, medgrundare av det miljöansvariga padelkläder- och accessoarmärket Twenty by Ten.

Hitta hela podcasten:

https://www.youtube.com/watch?v=5rvwtCPaItI

https://twentybyten.com/padel-talks/

Upptäck den nya kollektionen Twenyty by Ten: https://twentybyten.com/

Padelsskolan: https://thepadelschool.com/

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padellen på Pyramid Club i 2009 i Paris-regionen. Sedan dess är padel en del av hans liv. Du ser honom ofta på turné i Frankrike genom att täcka de stora franska paddelevenemangen.