Den tidigare världens nummer 1 och representant för Head Padel, Sanyo Gutierrez qui kommer associerad med Fernando Belasteguin 2021, gav sig till en rik intervju i programmet för Radio Marca Barcelona. Här är några utdrag:

Rankingen World Padel Tour

"Jag vet inte min WPT-ranking, jag har ingen aning!" (Redaktörens anmärkning: han börjar året 5 i världen)

”Trots allt är rankingen viktig eftersom du, beroende på det senare, kanske inte uppfyller nummer 1 i de första omgångarna och därmed har mer eller mindre chanser att nå finalen. Och samla poäng. ”

Bela Bandeja wpt

Föreningen med Fernando Belasteguin

”Vi hade diskuterat 2019, han berättade för mig att han inte hade lust att spela backhand på grund av sin knäskena som skadade honom. Jag ringde honom tillbaka för att spela tillsammans 2020 och han vägrade mitt förslag."

”Under inneslutningen kunde han återhämta sig från sin knäskada. Han pratade med Agustín Tapia för att omplacera sig på baksidan och de hade mycket bra resultat. ”

”Från och med då kom han tillbaka till mig. Jag hade gett upp tanken på att spela tillsammans eftersom det redan hade gått över ett år. Vi blir äldre och äldre och han sa att han skulle spela just nu. Men när jag såg honom spela till vänster trodde jag att något var fel ... Jag trodde att han inte ville spela med mig!"

”Kort efter fick jag ett samtal. Fernando berättade för mig att se honom spela och att om jag tror på honom att följa med honom 2021, han skulle bevisa för mig på årets sista turneringar att han fortfarande var på topp och erbjöd mig att ringa tillbaka honom om jag trodde att vi skulle kunna slåss om plats 1. ”

"När jag lade på berättade jag för min fru om det och det blev mitt prioriterade alternativ för 2021"

”Jag pratade med andra spelare och jag hade möjlighet att byta genom att placera mig på vänster sida. Allt gick väldigt snabbt för Jag hade hoppats på att spela med Bela ett tag!"

sanyo-racket-kyss-reflektion

Hans vision om padel, hans avgudar, hans smeknamn ... Sanyo njuter

”Fernando och jag ser padel på samma sätt. Vi träffades mycket, särskilt under världarna och jag trodde att det skulle vara bra om vi kunde spela tillsammans en dag och se om vi verkligen har samma våglängd. ”

"Jag stannar vid enheten, Bela på baksidan. För mig är Fernando till vänster något annat! ”

"Jag är stolt över att ha spelat med Seba Nerone, Paquito Navarro, Maxi Sánchez ... och nu Fernando Belasteguin men framför allt hoppas jag att det var trevliga upplevelser för dem också."

”När jag var ung var jag ganska upprorisk, till och med ibland oförskämd på banan. Jag bröt mina racketar när jag blev arg. Jag arbetade mycket med min psykolog på mina känslor. Jag blev också inspirerad av andra idrottare. Jag tittar mycket på vad Messi och Federer gör, jag älskar bilden de skickar och jag lär mig mycket av dem. ”

”Jag har fortfarande bra tio år av padel framför mig !"

"Om det var möjligt att spela blandade dubbel på WPT Tour skulle jag spela med min fru Valeria."

"Mitt smeknamn, Sanyo, kommer från en annons för detta märke av hushållsapparater på 90-talet. Det fanns ett asiatiskt barn och folk trodde att jag såg ut som honom och allt började därifrån. ”

Malick N'diaye padel kolumnist

Om tennis är en sport som gör dig galen, multiplicera sedan galenskapen med 2 så får du padel.

Utvandrare i Malaga, passionerad för sport och fotografering, Malick föll omedelbart för padel. Om du inte hittar honom på en kort arbetstid är hans “bandeja”, Han kommer förmodligen att vandra, GoPro i handen.