Sanyo Gutierrez befinner sig i en mycket speciell och helt oöverträffad situation. Verkligen hans lagkamrat Agustin Tapia kan inte spela för tillfället Premier Padel, eftersom kopplingarna mellan dess Nox-märke och World Padel Tour hindra honom. Padel Hög går för att möta "mago de San Luis".

En svag start på säsongen

Sanyo: Vi har varit ganska konsekventa, men jag tror att det här uppehållet har varit väldigt bra för mig. Det hjälpte mig att ta igen förlorad tid under försäsongen. Jag var 20 dagar utan att kunna träna på grund av hälsoproblem, under en försäsong som redan var väldigt kort. Jag var inte 100% fysiskt.

"Trots det kunde vi vinna en turnering i Reus och nå semifinal i de andra turneringarna. I slutändan, under en så lång säsong och med så många tävlingar, är konsekvens nyckeln. Vi är glada ; från och med nu ska jag försöka hjälpa Agustín mer, som har det väldigt bra, men jag ska försöka vara mer upp till det.

Lebron/Galan: paret att slå

Fråga: Du har mött etta i 3 av 4 turneringar, och skillnaden på resultattavlan har varit enorm varje gång, vare sig det är för eller emot dig. Hur förklarar du det?

Sanyo: I matchen i Alicante var ställningen 6-1 6-1 för dem med tre guldpoäng i varje set, och de vann dem varje gång. Idag förlorar man med den poängen och det verkar som en stor skillnad, men det kanske inte är så stor. I Alicante spelade vi inte bra på viktiga poäng, och det gjorde de. I Reus vann vi även viktiga guldpoäng som gav oss självförtroende för resten av matchen.

Lebron-Galan-Sanyo-Tapia-WPT-2022-Reus-Open

Fråga: För inte så länge sedan var ni ledare för Race 2022, och nu är ni tvåa, precis bakom Ale och Juan, tror ni att ni är paret att slå?

Sanyo: De är definitivt paret att slå. de padel att vi övar är väldigt snabbt, oftast är förhållandena varken långsamma eller snabba och de är utmärkta. Under dessa förhållanden livnär de sig på sin slagkraft, där det gör skillnaden. När det går väldigt fort kan det balansera ut lite eftersom vi också kan slå. Men eftersom vi spelar många turneringar i mellanförhållanden är de paret att slå, de är bäst.

Le padel proffs, som tennis

Fråga: Hur kände du dig efter att ha deltagit i den första turneringen i den nya kretsen? Premier Padel ?

Sanyo: Mina känslor var blandade. Angående arrangemanget av turneringen så gick allt att se på tv, det var verkligen spektakulärt. Men den interna delen, som inte syntes, var ännu bättre: spelarrummet, uppvärmningsplatserna, fysioterapirummet, spelarrestaurangen, verkligen fantastiskt. Jag hade chansen att upptäcka tennis under en Masters i London med Juan Carlos Ferrero från insidan och det var samma sak, samma kvalitet på faciliteter, förutom att istället för att spela med långa racketar, spelade vi med korta racketar. (Skratt)

Fråga: Och spelet?

Sanyo: Jag spelade klart en semifinal i Vigo, åkte snabbt till Qatar, kom för att spela nästa dag utan träning och förlorade. Hade jag vunnit hade jag kunnat öka tempot. Jag gick från ett inomhusspel till ett utomhusspel, med motståndare som precis hade spelat 8 matcher, och de slog oss bra. Jag spelade också med Agustín (Gutiérrez) som jag, trots att jag var min brorson, bara hade spelat tre matcher i mitt liv. Vi tränade alltid mot varandra, men aldrig som partners !

Utan Tapia är det svårt

Fråga: Kommer du att spela i Rom med Tapia?

Sanyo: Jag vet inte än, men i år, om Agustin Tapia inte kan spela kretsen, kommer det att bli väldigt komplicerat för mig. För i slutändan kommer jag att behöva träna med två partners, med två olika spelsystem, och det kommer att göra säsongen väldigt komplicerad för mig.

Fråga: Kommer du att fortsätta med din brorson i det här fallet?

Sanyo: Om Agustin Tapia verkligen inte kan spela Premier Padel, Jag kommer att försöka ta det på bästa möjliga sätt, och jag kommer att fortsätta med min brorson som kommer att bli min officiella partner för denna krets.

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passionerad sport: journalistik efter yrke och evenemang genom tillbedjan är hans två ben. Han är den internationella gentleman Padel Magazine. Du kommer ofta att se det på de olika internationella tävlingarna, men också på de stora franska evenemangen. @ögapadel på Instagram för att se hans bästa bilder på padel !