Osäkerheten om framtiden för Jeremy Scatena, Nr 1 i Frankrike, har lösts. Scat förbereder sitt bagage att gå till paraguayoch spela påBENÄGEN Padel Tour. Vi intervjuade honom på videokonferens.

BENÄGEN Padel Tur med Sergio Icardo

Lorenzo Lecci Lopez: Vad är dina nyheter? Var är du med APT Padel Tower?

Scat:”Det håller på att undertecknas. Det är 99% säkert. Det som är säkert är att jag kommer att göra årets två första turneringar på paraguay. Jag åker om en vecka. ”

”Jag har chansen att spela med Sergio Icardo, rankad 93 i WPT. Det kommer att bli den bästa partner jag någonsin har haft. Det är erkännande för franska spelare. Ben Tison spelar med 91, så det är ungefär samma situation. ”

”Vi hade en bra säsong och vi känns igen. Som fransk person är det inte lätt att ha bättre rankade partners. Det är ett verkligt erkännande av en spelnivå. ”

Anledningarna till hans avresa

Lorenzo Lecci Lopez: Vilka är anledningarna som fick dig att byta krets?

Scat:"Den främsta anledningen är att min drivkraft är lycka och frihet. Med WPT matchar faktumet att jag inte delar streaming med min familj, inte delar videor, inte kan ta bilder ... ”

"De World Padel Tour det är en diktatur! Vi kan inte göra någonting. "

”Jag behövde gå i en krets som lät mig göra fler saker, som kände igen mig, som inte fick mig att spela på banan 13 och som betalade mina räkningar. WPT har inte betalat en räkning sedan jag har varit hemma. "

”Franskarna, vi behandlas inte särskilt bra på WPT, och jag tror att det kommer att förändras. Det faktum att jag lämnar är en signal för dem, de borde säga till sig själva ”vi skojar och vi tar bättre hand om människor som kommer utifrån”. Det är viktigt att det finns de bästa franska, portugisiska, svenska och österrikiska som kommer till WPT. När man tittar på registranterna finns det bara spanjorer eller argentiner, det finns inga fler nationaliteter. Vi betraktas inte av WPT och vi har ingen synlighet. ”

Scatena varumärke world padel tour seger knytnäve

 

WPT granskning

Lorenzo Lecci Lopez: WPT-kalendern är ute denna vecka, och vi har 3/4 av händelserna i Spanien. På APT har vi besökt minst 11 länder ...

Scat:"Det är väldigt enkelt. Den som finansierar WPT är ett märke öl (Estrella Damm). I 90% av länderna i världen kan du inte annonsera med alkohol. Huvudmarknaden för Estrella Damm är Spanien. Idag, tyvärr, vår sport är ett reklamobjekt för öl i ett land. Det är sorgligt."

”Jag tror att det kommer att utvecklas ganska snabbt eftersom det finns svenska investeringsfonder som placeras i World Padel Touroch som vill organisera turneringar utanför Spanien. ”

"Naturligtvis är den internationella banan idag APT, och WPT är en spansk utställningskrets."

Lorenzo Lecci Lopez: Kommer din avresa att öppna vägen för andra spelare?

Scat:”Det finns många som kommer att gå med mig, och mycket, mycket bra spelare. Spelare rankade 40 till 60 i WPT. Efter fransmännen vet jag inte. Ben Tison Kanske gå med mig om några år, men det som är säkert är att WPT kommer att behandla honom mycket bättre än tidigare. Jag tror att de kommer att skämma bort honom. ”

"För WPT att förlora de två bästa fransmännen, killarna som kan rita, skulle det vara en riktigt stor förlust."

”Beviset, de börjar strömma i pre-previa, previa, de pratar om att ändra poängsystemet, eftersom deras system är mycket stängt och att följa tennisens ATP. WPT kommer att utvecklas mycket under press från APT. ”

Den franska kretsen

Lorenzo Lecci Lopez: På den franska banan vet vi fortfarande inte vem du ska spela med. Rykten sa att du skulle spela med Gaby Reca, men datumen stämmer inte riktigt överens med WPT. Vet du vem du ska leka med?

Scat:”Exakt, det är en idé som föll igenom. Jag tror att det skulle ha varit bra för mig. Jag kommer nog att göra det P2000 med Sergio Icardo. Jag kommer förmodligen också att leka med Robin Haziza, eftersom det är den bästa rätten som fortfarande finns. Det var Bergeron och Tison men ... ”

galenskap jérémy scatena seger P2000 Pyramids

”Det är det som gör mig sorgligare. Att ha titeln som Frankrikes mästare ligger verkligen mitt hjärtaoch det faktum att man inte har en av de två bästa spelarna till höger, det är ett minus att bli mästare i Frankrike. Därefter beror det på förhållandena, om det är inomhus eller utomhus. Om det spelar ute har jag många fler chanser. ”

Icardo, en solid spelare

Lorenzo Lecci Lopez: Vad kommer Sergio Icardo till ditt spel?

Scat:"Han är en vänsterhänt, någon som har erfarenhet, en mycket solide. Han kommer att spela lite långsammare än Ben, med finter. Han är någon som försvarar mycket bra med fönstren, och som har gjort fantastiska matcher den här säsongen genom att nå precis som oss i finalen. Det ger mig säkerhet att gå till alla. Jag hade också Miguel Olivera, den portugisiska nr 1 med vemi det hände inte till slut, kanske är det något som kommer att hända senare. ”

sergio-icardo world padel tour scat

En perfekt försäsong

Lorenzo Lecci Lopez: Hur var din försäsong på ön Turks och Caicos

Scat:”Jag åkte dit för att jag var ganska psykisk sjuk. Jag gjorde 3 första varv på 3 WPT eftersom det inte gick så bra med Ben, Jag mår inte längre bra på planen. Jag kände mig dålig i mitt liv med Covid, begränsningarna, ta bort min frihet, det rörde mig mycket och jag bestämde mig för att lämna. ”

”Jag tog tillfället i akt att ändra kropp. jag tog 10 kilo inklusive 8 eller 9 muskler. Jag tog solen, jag gjorde aktiviteter, jag njöt av livet och det gjorde mig mycket bra. Vi har inte tid att bygga upp muskler när vi tränar padel. Jag känner det bra på fältet, jag är mantlad. Det är ett stort plus och det kommer att ge mig. ”

träning Nallé Grinda Jeremy Scatena Bahamas Island

Le padel aux États-Unis

Lorenzo Lecci Lopez: Du kunde gå spela i USA, hur är padel där borta ?

Scat:"För padel utvecklas behöver vi en amerikansk ambassadör som kan förlora pengar i padel. Miami är den mest utvecklade platsen i USA."

”Det är uppenbart att det är här Nalle (Grinda) gick för att bo. Det är en motor, det gör att upptäcka padel till människor i hans samhälle som har pengar. Dessa människor bygger mark hemma och får stjärnor. Dessa människor försöker älska det padel och sedan sponsra företagare som skapar klubbar i padel. "

“USA är på! Det utvecklas i hög hastighet och där är det den totala explosionen. ”

Nallé grinda jérémy scatena stulen

Slutligt huvudmål

Lorenzo Lecci Lopez: Vad blir dina mål på APT? Det kommer att finnas fler möjligheter att söka turneringsslut. 

Scat:”Det kommer att finnas mellan 15 och 20 mycket bra spelare på APT. Min dröm är att spela Master Final, därför att vara i topp 16. ”

”Med APT kommer jag inte att ha så långa bord när det gäller spel. Med Ben, när vi spelade i topp 50, vann vi 50%. När jag spelar topp 50 i APT: s första omgång kan jag vinna. Fördelen är att inte spela 5 matcher innan du når topp 50 och anländer trött. ”

"Jag hoppas att APT kommer att överföras igen eftersom det finns en stor efterfrågan att se sport, se människor och glädje. ”

För dem som vill se intervjun, det är precis nedan!

Lorenzo Lecci López

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passion för sport: journalistik genom kallelse och händelser genom tillbedjan är hans två ben. Dess ambition är att täcka de största sportevenemangen (OS och världar). Han är intresserad av situationen i padel i Frankrike och erbjuder förutsättningar för optimal utveckling.