Covid har gjort det svårt att träna toppspelare, men vissa spelare gillar Jeremy Scatena har hittat några tips. Det av Scat skulle gå med sin vän Nallé Grinda i sydöstra delen av bahamas, där Covid egentligen inte finns. Möte med de två fransmännen.

“Inställningen är idyllisk”

”Vi är här på ön Turks och Caicos nära Bahamas. Vi byggde en kurs av padel. Jag är själv en fastighetsutvecklare så jag bygger runt familjehuset här. Det är en idyllisk miljö, särskilt i denna svåra tid runt om i världen, eftersom det finns väldigt, väldigt få kovider här. Vi kan alltså gå till turneringar utan problem.

Vi ska bygga ett andra land inom två månader. Detta gör att vi kan bjuda in flera spelare att träna i svåra tider ”, förklarade Nalle Grinda.

nalle träning grinda jeremy scatena bahamas ö backhand volley

Scat: "Jag fick 9 kilo muskler"

”Jag tränar varje dag fysiskt, jag tränar mycket i styrketräning Jag fick 10 kg på 60 dagar inklusive 9 kg muskler. Jag gör cardio-sessioner på stranden och några korgar med padel varje dag," uttrycker den som imponerade oss på WPT förra säsongen.

"jeremy tränar mestadels fysiskt här. Det finns inte nödvändigtvis spelare på mycket hög nivå. Men det finns bra spelare på nivå Miami, det är en 1h15-flygning så det är ganska lätt att komma dit,”Bekräftar Nalle

”Jag är väldigt glad att ha Scat under någon gång. Jeremy har varit här i två månader. Detta gör att han kan spela turneringar i Miami. Vi tränar och kanske tänker göra en ny turnering i Miami nästa vecka. ”

Det nya franska paret vann förra veckan det första Öppna Miami Bullpadel Cup au Ritz Carlton i Key Biscayne.

Nallé Grinda, från att tappa benet till att vinna en turnering padel

”Jag är väldigt glad över att vara tillbaka efter denna tunga skada. Jag tappade nästan benet i en båtolycka (vi kommer att skona dig bilderna). Jag tillbringade mycket tid i rehabilitering. Jag fick 12 kilo mellan inflammationen och bristen på aktivitet, ” berättar den överlevande Nallé.

 ”Men arbetet har gjort det möjligt för mig att återgå till min vikt för 15 år sedan. Det gjorde det möjligt för mig att ändra mina matvanor och också att återhämta mig mycket fart. ”

Scat / Grinda på den franska kretsen: ett verkligt alternativ

”Vi pratade skrattande om att gå ihop med tanke på den nivå vi har lyckats producera. Om han inte hade en bra partner för det franska mästerskapet, Jag skulle möjligen kunna spela med honom."

”Jag kommer ut ur min långa pension, för det har varit sedan 2010 att jag inte riktigt spelat i Frankrike, men vi borde se de komplikationer som detta kan ge oss på nivå med alla kvalificeringsfaser. Men hur som helst, varför inte, det kan det vara en trevlig utmaning" Berättar Nallé.

Nallé grinda jérémy scatena stulen

Scatena, en osäker framtid

”Jag vet inte vad jag ska göra nästa år, APT eller WPT, ingenting är undertecknat eller beslutat. Denna lågsäsong är väldigt ångestprovokerande eftersom jag inte har en partner för den internationella kretsen eller för Frankrike. ”

”Men som alltid i min yrkeskarriär som a padel, det är när jag är tillbaka till väggen som de bästa sakerna händer mig. Idag görs inget annat än om turen ler mot mig - och jag tror att det är vad som kommer att hända - 2021 blir ett fantastiskt år. "

Lorenzo Lecci López

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passion för sport: journalistik genom kallelse och händelser genom tillbedjan är hans två ben. Dess ambition är att täcka de största sportevenemangen (OS och världar). Han är intresserad av situationen i padel i Frankrike och erbjuder förutsättningar för optimal utveckling.