Jérémy Scatena lanseras mot nya mål. Efter en oregelbunden säsong 2021 verkar Scat återupplivas på den internationella scenen med Adri Mercadal –och i synnerhet dess titel i Doha-, och nationell med Adrien Maigret.

Den nya Scat

Padel Magazine : Jérémy Scatena, 2022: ett nytt äventyr, ett nytt spel, en
ny partner? Och resultat!

Jérémy Scatena: Ett nytt äventyr helt klart, speciellt med lanseringen av Premier Padel, FIP-turneringar och APT. Året kommer att bli hektiskt. Ja jag ska spela med Adrian Mercadal, jag tror att det är en förening som kommer att hålla. Han har de egenskaper jag letar efter hos en partner. Förutom våra första resultat, i synnerhet vår seger på Doha Star Fip tillåta oss att relansera oss när det gäller poäng och klassificering.

Padel Magazine : Vad har förändrats mellan Scatena före 2021 och idag? I beteendet, spelet? Vad har utvecklats mest?

Jérémy Scatena: Först och främst, genom att byta krets, var jag tvungen att förbättra mitt spel, särskilt genom att försvara mer, och genom att ha lite mer tålamod vid smashen, eftersom vi hade väldigt få snabba förhållanden på APT 2021. Jag tror att mitt beteende har förändrats lite, jag är lugnare, mer balanserad, men jag vet inte om jag kommer att fortsätta på den här vägen. Jag behöver vara mig själv och ibland går det igenom en liten 'tändning'!! Jag tror att jag har gjort framsteg på mina svaga punkter, särskilt försvar och kortspel, det är säkert att när du spelar med en spelare som Adrien Maigret så syns det inte nödvändigtvis (Skrattar).

"Förutom de upphöjda shortsen, Thomas Leygue..."

Padel Magazine : Vi såg på vissa kommentarer under ert umgänge med Adrien Maigret att vissa inte trodde på lång sikt? Vad tror du ?

Jérémy Scatena: Jag vet inte hur länge det kommer att pågå men det är uppenbart att jag är involverad på den internationella kretsen och Adrien på den franska kretsen. När det gäller beteendet så tycker jag tvärtom att det går bra, dessa knorr efter ett fel stör mig inte och mina luftfickor, speciellt vid senaste P2000, klarade Adri av dem bra. Det som kan vara svårt för oss att hantera är vår skillnad i spelnivå från ett spel eller set till ett annat.

Padel Magazine : Benjamin Tison meddelade nyligen: Thomas Leygue framtida fransk nummer ett, vad tror du ?

Jérémy Scatena: Jag är så medveten om att jag skickar honom nio meddelanden i veckan för att spela en FIP eller två med mig! (skrattar). Mer allvarligt, jag trodde inte att Thomas skulle gå så fort framåt, det är imponerande vad han gör! Ärligt talat, förutom de upphöjda shortsen som jag inte alls godkänner, tror jag att han kommer att bli en fantastisk spelare av padel ! Benjamin kan snart ha en rival på världsrankingen.

WPT gick väldigt dåligt"

Padel Magazine : Vi kommer att komma tillbaka till den personliga nivån, först och främst de internationella kretsarna. Du kommer att försöka göra allt Premier Padel och APT?

Jérémy Scatena: Jag kommer att göra alla FIPs och Padel Först i prioritet, och APT.

Padel Magazine : Vi vet att du hade ett komplicerat förhållande till WPT, som helt enkelt tog bort dig från sin ranking. Vad är din åsikt om det som händer just nu? Tror du att WPT kommer att klara sig efter 2023?

Jérémy Scatena: WPT gick väldigt dåligt med alla spelare. Det som händer idag är en förväntan av spelarna att kunna spela för en annan krets än WPT. Ja Premier Padel inte hade hänt skulle en annan krets ha monterats.

Padel Magazine : Vi ser den mycket aktiva FFT på sidan padel. För dig vad är de positiva punkterna och
de element som återstår att arbeta med?

Jérémy Scatena: Ja verkligen FFT driver padel och hon lyckades sätta upp ett evenemang i år, på Roland-Garros, som för mig kommer att ta in padel i en annan dimension. Ärligt talat så fattar jag inte att jag ska spela Roland-Garros i juli!

Det finns också en hel del FIP, inklusive två Gold FIPs i Frankrike, som också är en utvecklingsaxel. Jag ville också lyfta fram det stora evenemanget som genomfördes genom Yann Auradou och FFT för att dela ett ögonblick padel med de bästa spelarna i regionen mellan semifinalen och finalen i P2000. Alla spelare deltog med motivation, det är fantastiskt för oss att dela vår passion med de yngsta. Poängen som ska förbättras är främst på den franska kretsen, det är därför vi skapade en sammanslutning av spelare padel Franska för att kunna engagera sig, för att kunna föreslå förbättringsområden och inte bara kritisera.

mager scatena

Topp 100 mål

Padel Magazine : Låt oss prata om spelarföreningen padel. Ursprungligen skapades denna förening för att representera de få professionella spelarna padel franska. Vissa är dock förvånade över att se att denna förening äntligen vill representera alla konkurrenter eller åtminstone en stor del av dem. Försöker vi inte gå för fort?

Jérémy Scatena: Denna förening syftar till att förbättra förutsättningarna för spelarna i padel Franska i franska turneringar. Vi vill arbeta i samarbete med FFT för att ta upp alla problem som spelare stöter på i turneringar. Vi kommer att använda en form av undersökning för att ta upp de önskemål som delas av det största antalet spelare. Vi hoppas också kunna anordna ett årligt evenemang, en padel amatör och fritid men där avancerar jag, lite är det ännu inte aktuellt.

Padel Magazine : Till sist, Jérémy Scatena 2022 och för de kommande åren: vilka är dina mål?

Jérémy Scatena: Mitt mål är väldigt tydligt, jag vill bli en del av de 100 bästa spelarna i världen igen och bli nummer 2 i Frankrike. Jag tänker inte ge mig själv en deadline men utan att ljuga, från 2022 skulle det vara vackert!

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passionerad sport: journalistik efter yrke och evenemang genom tillbedjan är hans två ben. Han är den internationella gentleman Padel Magazine. Du kommer ofta att se det på de olika internationella tävlingarna, men också på de stora franska evenemangen. @ögapadel på Instagram för att se hans bästa bilder på padel !