Jeremy Scatena, franska nummer 1 inBENÄGEN Padel Turnén är tillbaka.

Han tecknar en mycket övertygande comeback med denna stora seger med sin argentinska partner, Facundo DominguezAPT Future 500 i Fuengirola.

Minns att det är den första fransmannen som vann en APT -tävling, och att han är kanske på väg att vinna en ny!

Under en intervju för Padel Magazine, Jeremy öppnar upp om sina svåra tider, sin säsong och sin framtid.

”Jag är i mina känslor och min spontanitet”

FB: Tre segrar i rad, som remotiverar efter en komplicerad period?

JS:  Åh ja! Jag bestämde mig för att göra franska turneringar igen eftersom det är viktigt för mig att tävla med allt det innebär: att hitta mina partners, mina supportrar, testa min fysik, mitt sinne, njuta av att spela igen, vinna.

APT -sidan, framtiden 500 var för mig en turnering rik på känslor; Det var länge sedan jag hade lyckats må så bra mentalt.

FB: Efter APT -videon där vi ser dig tacka dina supportrar såg vi några meddelanden som nämnde att du borde ha tackat din partner och hälsat dina motståndare först ...

JS: Jag är en spelare som lever sin sport till fullo; det är en stor del av mitt liv. När jag vinner är jag det som en tonåring som kysser den vackraste tjejen på college! Mitt hjärta bultar, jag är i mina känslor och min spontanitet, inte i kontroll. Min känsla är min prestandamotor.

Jag var så glad över att ha vunnit, att dela det med våra supportrar som var närvarande - med de rådande sanitära förhållandena är det en lyx att ha publik! - att jag verkligen rusade mot dem men jag återvände genast till Facundo och våra motståndare.

“Paquito ville inte spela den här matchen”

FB: Vi kommer oundvikligen att återkomma till ett ögonblick som berörde dig, det var detta missöde under EM med Paquito Navarro i semifinalen.

JS: Det var ett mycket komplicerat ögonblick för mig, jag kände mig svek eftersom jag inte fick möjlighet att förklara mig själv.

Min syn på fakta är att Paquito Navarro inte ville spela detta spel; han försökte förhandla i 25 minuter för att inte bestrida spelet.

Han gick in på fältet; det satte genast en spänd stämning.

När jag från den första punkten efter ett långt utbyte släppte ut en ”vamos!”, Steg spänningen ett snäpp.

Sedan på den andra punkten, när Paquito skulle servera, min sambo JT Peyrou var tillbaka, så jag bad honom vänta och jag gick inte på bollen - fortfarande ett snäpp i den omgivande spänningen.

Sedan, från det andra spelet när jag gjorde fönsterretur, gjorde han olämpliga kommentarer om mitt spel, sedan förolämpningar som jag kommer att skona dig.

Matchen gick ganska bra på vår sida; Jag tror att de trodde att det skulle hålla och det passade dem inte. Kort sagt, jag är inte i deras huvud, men de tog beslutet att ge upp.

Scatena-Dominguez APT CHAMPIONS

"FIP bör vara garant för spelarnas frihet"

FB: Du är en av de första franska och till och med internationella spelarna som går med i APT. Det var inte alltid lätt. Du var också besviken över att se reaktionen från World Padel Tour.

JS: Låt oss säga att jag gjorde mina val. Inom APT hittar jag värden som är kära för mig, till exempel rättvisa och passion för padel. Det finns en filosofi som avser att värdera spelarna och sportmässigheten. Fabrice Pastor och Thomas Johansson är beroende av padel och jag gillar när passion är i centrum för projektet.

Avsluta rankingen av World Padel Tour, det är inte trevligt. Varje poäng och varje plats jag hade vunnit dem på planen. Jag har investerat mycket. Och det är också mycket dyrt. Ensidigt, utan någon diskussion, denna krets tog mig alltså bort från listan över spelarna i WPT med alla punkter som är kopplade där.

Jag visste att när jag fattade beslutet att lämna WPT för en annan krets skulle det bli straffar och att mitt val skulle kritiseras. WPT gick så långt som att neka mig tillgång till en turnering som ägde rum nära mitt hem. Andra spelare befinner sig i denna situation. Deras beteende är en besvikelse.

Jag antar - för mig är det viktiga att jag känner att jag hör hemma.

FB: Dessutom, mer allmänt, har de nuvarande WPT -spelarna tackat nej till sitt första erbjudande. En annan pro -krets som lanserades av Lisandro Borges kunde se dagens ljus. Vad tycker du om allt detta?

JS: Jag tror att ju mer vi öppnar våra kretsar padel, ju mer vår disciplin kommer att bli känd och erkänd. Det viktiga är att skapa en god cirkel kring denna sport för att utöka den internationellt. Spelare ska kunna vara fria att spela de turneringar de vill ha.

Dessutom tror jag att Internationella federationen Padel bör vara garant för spelarnas frihet. Det är motsägelsefullt att vilja demokratisera en sport samtidigt som man bara stöder en proffskrets, särskilt när man känner till det tryck som WPT kan utöva på vissa spelare.

Du kanske eller inte gillar APT Padel Torn. Men det som är säkert är att kretsen har gjort det möjligt på ett enda år att öka spelarnas intresse, mer än WPT under de senaste 5 åren.

En ny förening med Santiago Frugoni

FB: FFT Padel Tour Pyramides P2000, APT Padel Tour, de franska mästerskapen i padel ? Vem kommer du att spela med?

JS: När det gäller pyramidernas P2000 kommer jag att spela den med min nya partner, Santiago frugoni, som är 21: a i APT och som jag kommer att spela årets sista 6-7 turneringar med.

När det gäller de franska mästerskapen, Jag kanske gör dem med Nalle Grinda. Eftersom Robin Haziza förlorade evenemanget. Men bollen är speciellt i arrangörernas läger. Vi hoppas få detta Wild Card. Annars kommer jag inte att göra dem tyvärr.

FB: Vi ska avsluta spelet och tävlingen: ser du himlen klarna upp? Vad är ditt program?

JS: Ja, jag ser himlen klarna upp. Jag är i en ny dynamik.

De tre turneringar som jag just har vunnit gör att jag kan återfå förtroendet.

Jag arbetar med min fysik och mitt sinne för att vara högst på vad jag kan ge på planen oavsett om det är för min partner, min publik, mina sponsorer, alla dem som stöder mig.

Så nu, "vamos": vi ger oss 200% att vara på topp och gå så långt som möjligt.

Beundrare av padel och av spanskt ursprung, padel rinner genom mina ådror. Mycket glad att dela med dig min passion genom världens referens padel : Padel Magazine.