Sergio Perez är en internationell domare från padel erkänd. Spanjoren har precis utsetts till sportchef denBENÄGEN Padel Tour för Europa och Nordamerika. Padel Magazine träffa honom för en exklusiv intervju.

En kännare

Padel Magazine : Sergio, vad har du för bakgrund? Berätta för oss om din tid på WPT och dina nyheter på APT Padel Turné.

Sergio Perez:"Jag kommer från Madrid. Jag började med tennis för 40 år sedan när padel existerade nästan inte. Jag kom till en hyfsad nivå, för jag lyckades slå Juan Carlos Ferrero en dag! I slutet av 90-talet bytte jag till padel. Vid 23 började jag leda spelet padel av min klubb Alameda, och det varade i 15 år. Det här är mina två passioner: att lära barn och att döma."

”Från 2011 blev jag domare. Jag samarbetar med Madridförbundet. 2015 började jag jobba med WPT, och jag gjorde fler och fler turneringar fram till förra året. APT Padel Tour gav mig ett erbjudande om att börja på Sevilla Master, och jag tvekade inte riktigt. Mitt stadium med WPT var över. Jag dömde också den första majoren av Premier Padel i Qatar. Jag tror att jag kan vara domare på alla banor.

Ett nytt steg

Padel Magazine : Vilken är din konkreta roll i APT PADEL RUND ?

Sergio Perez: "louis wolf gav mig möjligheten att ta ett nytt steg i min karriär. Han erbjöd mig möjligheten att bli sportchef, och det är ett spännande projekt.

"Jag är väldigt motiverad av att kunna ta med min sten till byggnaden i detta magnifika projekt."

En mindre flyktig kalender

Padel Magazine : Det har skett många förändringar i APT-schemat den här säsongen. Vad är skälen till dessa förändringar enligt din åsikt?

Sergio Perez:"Det är sant att det är många schemaändringar, men jag skulle vilja hålla saker positiva. Det är en väldigt stor utmaning att vara närvarande på så många platser runt om i världen. Det är inte lätt, men det viktiga är att det finns ett visst antal försök för spelarna. Hur som helst, spelare vill bara spela."

"Framtiden för APT är att fortsätta arrangera turneringar på spektakulära arenor. Det finns många initiativtagare som stödjer APT. Kalendern kommer att vara mindre volatil i framtiden eftersom kontrakten är undertecknade för flera år. Det är en spännande tid.”

Padel Magazine : Damkretsen har färre och färre turneringar, och spelarna som satsar på APT börjar bli lite besvikna. Vad är planen för att ge en ny impuls till damkretsen?

Sergio Perez:"På dambanan ser vi fram emot att se masterfinalen som avslutar kvartalet. Vi har sett att det finns nya par som har höjt spelnivån på kretsen. Mästaren kommer att bli väldigt vacker. Till nästa säsong kommer vi att kunna ge en större kalender tack vare de olika kontrakt som tecknats med promotorerna.

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passionerad sport: journalistik efter yrke och evenemang genom tillbedjan är hans två ben. Han är den internationella gentleman Padel Magazine. Du kommer ofta att se det på de olika internationella tävlingarna, men också på de stora franska evenemangen. @ögapadel på Instagram för att se hans bästa bilder på padel !