Förknippad denna helg med P2000 i Caen, Simon Boissé et Maxime Bourgoin enats om att svara på några frågor kring deras synvinkel på padel I dag. De två spelarna, tidigare medlemmar av den franska topp 15, har sett sin syn utvecklas under åren.

Vad gör detta par för att kvalificera sig för en P2000?

Maxime Bourgoin : Min fru har en lägenhet 30 minuter bort (från Caen), så det gick väldigt bra för helgen! Simon var tillgänglig, och eftersom vi planerade att göra de regionala mästerskapen tillsammans i Pays de la Loire, på Simon's, var det bra tajming.

Simon Boissé : Jag tillbringade två år i Paris, men annars är jag knuten till den här regionen Pays de la Loire. Jag tror att jag bara förlorade en gång där, så jag har alltid känt till de franska mästerskapen sedan 2015. Med Max inser vi att telefonen ringer mycket mindre än tidigare! (skrattar) Men vi har en Whatsapp-grupp med alumner, vi har ännu inte lagt upp ett Facebook-inlägg "Söker efter spelare nivå 7-8", för det skulle vara svårt för oss!

Simon Boissé Maxime Bourgoin P2000 Caen 4

Vad gillar du inte med Simon Boissé, och varför inte spela med honom tidigare?

MB : Han spelade alltid med spelare starkare än mig. Nu när han är kapten i Seniors Plus, han vill leka med människor som är mindre starka än honom (skrattar). Efteråt, det som har förändrats för mig sedan Covid är två förlossningar. DE padel idag är det framför allt roligt, utan press, som när jag först lärde mig om den här sporten. När vi är unga har vi inga investeringar, vi skulle kunna gå längre.

Jag tror att vi förstår varandra väl på den här punkten, vi vet att vi inte kan göra alla turneringar tillsammans.

SB : Personligen har jag inte haft många partners som jag stannat hos under lång tid. Och då spelade jag ofta till vänster på den tiden.

Simon Boissé Maxime Bourgoin P2000 Caen 5

Utvecklingen av turneringar

MB : Det som har förändrats är antalet turneringar. Idag finns det P1000 varje helg. Förut fanns hela den franska eliten i dessa turneringar, medan de är på den professionella kretsen idag.

SB : Men hallå, det finns inget ologiskt i att eliten går internationellt, eftersom den har utvecklats under de senaste två åren. Det finns fortfarande evenemang, som P2000, med vackra fält.

MB : Vi ser att i kvalet så går även klubbspelarna bra, det är bra matcher, det finns inte längre 6/0 – 6/0 som jag kunde uppleva 2015/2016 där man verkligen hade nybörjarspelare som ville att skriva upp sig. Nu vet alla hur man spelar.

Simon Boissé Maxime Bourgoin P2000 Caen 6

Spelar på hög nivå efter 40

SB : Allt beror på var du befinner dig när det gäller spelnivå. På den här nivån förblir den fysiska dimensionen en viktig del, och om du sätter färre mål på det gör det uppenbarligen en skillnad. Med erfarenhet lärde vi oss att leka bättre med våra styrkor, jag utvecklade min skicklighet mycket genom undervisning, du vet hur du hanterar dig själv bättre osv... Jag är 75e (Fransk spelare), om jag vill ta mig till topp 30 har jag den tekniska bakgrunden, men jag måste vara mer involverad.

MB : Jag tycker att det nya rankingsystemet tvingar dig att spela många turneringar. Jag har åtta turneringar med i beräkningen, jag har fastnat på 200e jämfört med min gamla ranking, men om jag ville komma tillbaka till topp 100 skulle jag behöva göra 15-16 turneringar under året.

Själv är jag inget fan eftersom jag inte spelar tillräckligt för att nå tolv, men samtidigt tycker jag att det är bra att pusha spelare att göra fler turneringar, det bidrar till utvecklingen av sporten. För min del är jag mindre och mindre intresserad av dessa rankinghistorier, om jag måste gå igenom kvalet (redaktörens anmärkning: på grund av dess ranking) synd, om vi fångas i finalbordet så mycket desto bättre.

SB : Vi återgår till det ursprungliga intresset: spelet, vår prestation, vår partner, vad vi hoppades kunna göra taktiskt i ett spel. Att tänka på rankingen var skadligt för mig för två år sedan när jag ville komma in i topp 15. Om jag kunde ge ett råd, i det här loppet om poäng och hierarki, måste du ta dig tid att bygga upp dig själv till nivån av hans spel och hans individuella framsteg.

För eller emot "hybrid"-par som blandar en mycket bra spelare och en genomsnittlig spelare?

SB : Jag tycker att det här är ett ämne som inte ens borde diskuteras. Jag tror att alla ger sig själva medel för att nå sina mål, oavsett medel. Dessutom kan denna typ av marknad finansiera säsongen för proffs- eller semiproffsspelaren. Sportsligt skadar det båda spelarna, det är uppenbart. Det är en mer eller mindre vanlig praxis, men jag tror inte att det skadar stämningen i själva matchen.

För den mindre bra spelaren tänker han generellt bara på rankingen och inte på att gå vidare med den han har turen att ha bredvid sig. Och när han väl kommer nära sitt mål kommer han att hitta mindre starka partners och han kommer att kallas i P1000 mot homogena och balanserade lag... Han gör det inte bra.

Simon Boissé Maxime Bourgoin P2000 Caen 2

Max Bourgoin, inte så gammal!

MB : Jag är född 1990, jag är 34 år gammal, jag är gammal, men inte så gammal!

SB : Det är bara det att han började samtidigt som jag, för tio år sedan! Men han kommer att bli en av de spelarna som kommer att gå över 35, och jag måste erkänna att det kommer att bli komplicerat att göra ett urval från denna mycket stora lista. Annars måste du betala kaptenen! (skrattar)

MB : Eller jag spelar med honom, jag får honom att vinna och jag visar honom! Plus att jag betalar honom för att spela, men i öl i slutet av turneringen! (skrattar)

Simon Boissé Maxime Bourgoin P2000 Caen 3
Martin Schmuda

En konkurrenskraftig tennisspelare upptäckte Martin padel 2015 i Alsace och medverkade i några turneringar i Paris. Idag är han journalist och tar itu med nyheterna padel samtidigt som den fortsätter sin uppgång i den lilla gula bollens värld!