Träffades under Cupra Padel-Point Tour Saint-Etienne, Simon Boissé (för närvarande 18:e franske spelare) och chef för teknisk utveckling på PadelShot Saint-Etienne svarar på våra frågor.

"Den naturliga kärleken vid första ögonkastet ägde rum"

Padel Magazine : Simon, kan du presentera dig för våra läsare, för de som inte känner dig? När upptäckte du padel ?

Simon Boissé: "Jag startade padel 2013. Jag kommer från Laval, där den första inomhusstrukturen i Frankrike byggdes. Det var lite av en slump som jag upptäckte padel. Jag hade en kompis som hade spelat lite i Spanien och jag började med honom. Precis som alla andra fastnade vi i spelet och så fort det blev tävling 2015 med det första franska mästerskapet så klickade det på något sätt. Jag kom från tennisvärlden, jag hade varit 1/6 och jag hade undervisat i tennis i 15 år. Och den lilla naturliga kärleken vid första ögonkastet ägde rum. Det är en sport i full utveckling, med vad vi nu vet om utvecklingen av padel och det som händer oss är fantastiskt. Jag är lite gammal i den här sporten så ung. »

"Det är svårt att göra båda idag"

Padel Magazine : Under din karriär som spelare har du upplevt upp- och nedgångar, men kan vi för närvarande tala om en återhämtningsfas för dig eller inte?

Simon Boissé : "Jag är 38 år gammal, jag började den här sporten i l '30 års ålder genom att vara självlärd. Jag har aldrig gått en kurs padel, och jag gjorde mig lite på egen hand med mina träningskompisar i Laval och nu i Saint-Etienne. Det når sina gränser för nu förändras nivån i Frankrike enormt. Jag lägger stor vikt vid min professionella sida, jag är en kille som brinner väldigt för det jag gör till vardags i min struktur för att PadelSkott eller ens i bildandet av padel i allmänhet. Jag försöker hålla mig minst lika konkurrenskraftig men det är svårt att göra båda idag, med vetskapen om att man måste röra på sig mycket.

Jag är inte på mitt bästa padel, det kommer att komma tillbaka, det är lite cykliskt. Jag har gjort många turneringar i 4-5 år och nu borde fysisk kondition vara en stor del av mitt dagliga liv och så är inte fallet. Idag räcker det inte längre att stå kvar på sina prestationer, det är jag medveten om. Men efteråt är jag väldigt glad, jag var 4:e franska spelare för ett och ett halvt år sedan, jag kunde inte göra det bättre.

Nu måste vi hitta andra mål, France Senior Plus-teamet var spännande med mina vänner i Las Vegas. Jo, jag tränade mer än spelade men det var en fantastisk upplevelse.

Jag är inte i återerövring, men jag kommer snart tillbaka med anpassade mål. »

"One Point Championship gjorde bra"

Simon blev också tillfrågad om sin åsikt om Cupra Padel-Point Tour, dess format och koncept. Här är hans svar:

"Det här är tävlingar med P500s, P100s men med fantastiska priser ändå. Vi försöker lägga till lite vänlighet till det med en poängs mästerskapsturnering, som fungerade bra, det var ganska trevligt. De små animationerna med barnen också etc.. utvecklingen kommer att börja från ungdomarna! Varje evenemang som låter unga människor komma och upptäcka är alltid bra för oss som struktur och för utvecklingen av padel i allmänhet. "

För att hitta intervjun i sin helhet sker den här:

Nasser Hoverini

Passionerad om fotboll upptäckte jag padel år 2019. Sedan dess har det varit galen kärlek med den här sporten till den grad att överge min favoritsport.