Tillkännagivandet överraskade planeten padel den här morgonen : Stupa har beslutat att avsluta sitt samarbete med Alex Ruiz. Argentiniaren förklarar till Padel Magazine skälen som fick honom att fatta detta beslut.

Ett obehag på banan

Padel Magazine : Vad var skälen till detta beslut?

Franco Stupaczuk: "Jag kände mig obekväm på banan, jag hade inte kul som förra året och jag var inte mig själv."

Padel Magazine : Alex anser att du är den bästa partnern i sin karriär, hur känner det dig?

Franco Stupaczuk: ”Jag mår väldigt bra och väldigt glad över att veta att vi har anpassat oss väldigt bra till varandra, jag anser också att han kemimässigt var min bästa partner men att vår cykel var över.

Det är mitt val

Padel Magazine : Tror du att du kan nå fler finaler med en starkare spelare?

Franco Stupaczuk: "Jag kan inte veta vad jag Jag kan bekräfta att jag tror på mig själv och mitt spel och kommer att göra mitt bästa för att nå fler finaler med vilken partner som helst).

Padel Magazine : Är det ditt beslut eller bad en annan spelare dig att spela med dig?

Franco Stupaczuk: "Beslutet var mitt, jag kände att vi inte kunde få ut det bästa av varandra längre."

förvränga mitt spel

Padel Magazine : Vilka delar av Alexs spel fick dig att säga att det är obehag på planen?

Franco Stupaczuk: "Kanske tid och slitage från så många turneringar och resor. Ibland känns det som att cykeln tar slut. Det var dags för en förändring idag så att vi båda fortsätter att växa som spelare.”

Padel Magazine : Tror du att det faktum att Alex är så aggressiv har gjort att du har blivit en mer försiktig spelare? Tror du att din roll i denna binomial har förvrängt ditt spel?

Franco Stupaczuk : "Ja kanske, jag har blivit en mer konservativ spelare som spelar mer defensivt, men som jag alltid säger, man anpassar sig efter varje partner och letar efter det bästa för paret."

Stupa har i nuläget inte kunnat berätta vem han kommer att spela med nästa säsong, men han kommer att meddela oss inom de närmaste dagarna!

Hitta intervjun med Alex Ruiz och Franco Stupaczuk gjord av oss under Qatar Major.

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passionerad sport: journalistik efter yrke och evenemang genom tillbedjan är hans två ben. Han är den internationella gentleman Padel Magazine. Du kommer ofta att se det på de olika internationella tävlingarna, men också på de stora franska evenemangen. @ögapadel på Instagram för att se hans bästa bilder på padel !