Susana Rodriguez är den spanska nr 1 av padel-fåtölj. Padel Magazine träffade henne under FIP Rise i Canet-en-Roussillon ochanordnad utställning på centercourten.

Något nytt

Padel Magazine : Susana, du har just spelat en utställning på stranden i Canet-en-Roussillon. Vad var dina känslor?

Susana Rodriguez :"Det var första gången jag spelade på ett spår av den här stilen. Det var jättebra, organisationen var underbar. Det är något riktigt nytt för oss, och det är en stolthet att bli inbjuden att spela.”

Padel Magazine : Samma vecka är det den första internationella turneringen i padel-fåtölj i Le Mans. Nästa gång med spelarna också?

Susana Rodríguez:"Ja det skulle vara jättebra. de padel- honstol är ännu inte utvecklad. Vi räcker fortfarande inte till. Det var ett tag sedan kvinnor spelade padel i rullstol."

susana rodriguez canet utställning

Kvinnor måste motiveras att börja

Padel Magazine : Hur började du spela padel-fåtölj?

Susana Rodríguez:– Jag råkade ut för en bilolycka när jag var 16. Jag idrottade inte på 10 år, men jag hade fortfarande ett väldigt aktivt liv. En dag på ett center bjöd pojkar som hade samma handikapp som jag in mig att spela padel. Jag älskade det, och så smått började jag verkligen spela 2017. Stämningen är superbra, så jag började träna.”

Padel Magazine : Vad är dina planer för framtiden?

Susana Rodriguez :"Jag skulle älska att kunna ta med padel- rullstol för kvinnor internationellt. Vi är få kvinnor, men vi måste motivera dem så att de börjar spela.”

Padel Magazine : Hur skulle du beskriva ditt spel?

Susana Rodríguez:"Jag är en defensiv spelare som lägger allt på planen. Jag går inte ofta till nätet, för jag känner mig inte säker där. Det slutar med att jag tröttar ut mina motståndare.”

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passionerad sport: journalistik efter yrke och evenemang genom tillbedjan är hans två ben. Han är den internationella gentleman Padel Magazine. Du kommer ofta att se det på de olika internationella tävlingarna, men också på de stora franska evenemangen. @ögapadel på Instagram för att se hans bästa bilder på padel !