För några dagar sedan, Sanyo visade sitt obehag om en viss situation som rör hans partner Agustin Tapia. Faktum är att den 22-åriga spelaren, som verkligen är det största löftet padel världen, kan för tillfället inte delta i turneringarna i Premier Padel för avtalsmässiga skäl. Våra kollegor från Padel Hög träffa honom.

Rivaliteten med Lebron/Galan

Agustin Tapia: "I Reus låg vi på en väldigt bra nivå; för att slå nummer ett måste du vara på den här nivån. I Vigo tycker jag att vi kunde ha gjort mer, men vi missade några chanser och de vann bara. Och i Alicante gav de oss inte en chans."

”Främst för att vår nivå var mycket lägre än i Reus. I de två andra matcherna visade Juan och Ale varför de ligger etta, de spelade nästan perfekt. När de är bra är det väldigt svårt att slå dem. Jag tror inte att vi var upp till matchen."

Lebron-Galan-Sanyo-Tapia-WPT-2022-Reus-Open

"För tillfället spelar jag inte"

Angående framtida deltagande i Premier Padel, argentinaren vet fortfarande inte mer.

Agustin Tapia: "Jag är fortfarande i samma situation, för nu spelar jag inte. Det finns inget bekräftat, men mitt varumärkes beslut och tänkande är detsamma, så det är synd, men än så länge är det nej.

”Sanningen är att det inte finns något bestämt, låt oss hoppas det, men i slutändan kan jag inte göra någonting, de som måste bekräfta det är de (NOX), så jag väntar. Min lust att spela är 100%, ingen tvivlar på det.

"Om det händer så är det av en anledning."

Det är därför från hans hem som en av den nya generationens största talanger upplevde tävlingen:

Naturligtvis, som alla andra, följde jag Qatar Major. Det jag kunde se på tv var väldigt bra, jag såg nästan alla matcher, eftersom det också händer mig i WPT när jag förlorar och jag inte kan delta på helgerna. Jag tittar på matcherna och jag vill alltid vara där, jag vill alltid vara där.

Jag försöker alltid tänka positivt, om det inte hände finns det en anledning. Om det händer, bra, men för tillfället har jag mitt huvud i Bryssel och för att förbättra har jag mycket att förbättra.

Agus Tapia förblir därför fokuserad på World Padel TourEt sur le underbar tillställning som börjar i Belgien!

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passionerad sport: journalistik efter yrke och evenemang genom tillbedjan är hans två ben. Han är den internationella gentleman Padel Magazine. Du kommer ofta att se det på de olika internationella tävlingarna, men också på de stora franska evenemangen. @ögapadel på Instagram för att se hans bästa bilder på padel !