Juan Tello et Fernando Belasteguin (TS1) kom ur en match fälla mot det mycket överraskande paret Juanlu Esbri / Javi Rico. En match som mycket lätt kunde ha gått emot dem...

Efter denna pincettseger återvände Bela och "El Gato" till denna match på vår mikrofon.

Matchsammanfattningen

Säg: "I det första setet kom vi in ​​lite i deras spel, speciellt i spelet med Javi Rico som är lite mer tålmodig. Vi hade turen att ha Belas erfarenhet. Denna upplevelse gjorde att vi kunde vägleda oss själva lite. Detta är vad som tillät oss att gå in i kampen.

Framförallt tror jag att vi alltid har trott att vi kunde göra pausen, att om vi hade intensiteten för att klara det så kunde vi vinna matchen. Jag är glad att vi kunde vara på den här nivån, att vi kunde anpassa oss lite mer. Känslorna är mycket bra här. För att se om vi kommer att kunna vinna imorgon igen."

Bela: "Jag är också väldigt glad att vi lyckades få den här matchen att gå till vår fördel. Vi började spela och var inte särskilt bekväma. Jag gjorde misstag, jag spelade inte som jag borde. Men vi lyckades hitta vår rytm och kunde ta tillfällen i akt. När vi skulle avsluta det andra setet, Jag tycker inte att jag spelade så bra... men efteråt spelade vi matchen bra med 5-4. Efteråt kunde vi njuta bättre av matchen i början av tredje. Det påverkade dem mycket eftersom vi vann 12 poäng i rad under de tre första matcherna. För oss frigjorde det oss lite och det gjorde att vi kunde prova lite mer och vi kunde behålla denna paus i förväg. Till slut lyckades vi avsluta den här matchen som var väldigt komplicerad".

Tvivlar under matchen?

Säg: "Vi trodde aldrig att vi skulle förlora till slut..."

Bela: "Den dagen jag säger det kommer jag aldrig in på banan igen".

Semifinalen mot Ruiz/Gonzalez

Säg: "Morgondagens match kommer att bli tuff, som alla de vi har haft hittills. Det kommer att bli en väldigt intressant match. De har en spelstil som är lite lik vår men med omvända positioner. Vi hoppas klara uppgiften och kunna gå därifrån med seger".

Le varning av Juanlu

Bela: "Jag tror att domarna någon gång måste förstå vissa spelmoment. Att ge en varning för att ha slagit bollen lite hårt mot fönstret, det är inte meningsfullt för mig, han har inte respekterat någon. När du slår i glaset med racketen, okej, men för mig, det finns tillfällen då du borde kunna sätta dig själv i spelarens plats som precis har sprungit i två timmar. Om det inte verkligen var brist på respekt tror jag att vi måste vara lite mer flexibla... Men hallå, domarna lär sig, och vi måste göra detsamma.

Sammandrabbningen med allmänheten

Bela : "Det är inte med den franska allmänheten utan med en man som talade spanska som vi. Han sa att vid ett tillfälle i 30A av ett spel i första set "håll käften" eller något sådant. När han skrek det, då tittade jag på honom och frågade honom vad som var fel, varför sa han det, ingen sa något. Vi får inte glömma att de kommer för att se en show, att vi jobbar... Vi har respekt för allmänheten och vi vill att de ska ha respekt för oss också. Det är därför jag kritiserar mycket när jag tycker att det saknas respekt mot oss. Jag kommer att kämpa varje gång något sådant här händer så att det inte händer igen.. "

För att se hela videon, klicka här:

Gwenaelle Souyri

Det var hans bror som en dag sa åt honom att följa med på en bana. padel, sedan dess har Gwenaëlle aldrig lämnat domstolen. Förutom när det gäller att gå och se sändningen av Padel Magazine, Du World Padel Tour… eller Premier Padel…eller de franska mästerskapen. Kort sagt, hon är ett fan av denna sport.