Teodoro Zapata är Benjamin Tisons spanska lagkamrat, men få känner honom riktigt. Padel Magazine åkte för att träffa honom i Egypten under FIP Star O Västra Kairo.

Ben har mycket utrymme för förbättringar

Padel Magazine : I Frankrike vet folk vem du är eftersom de ser ditt namn bredvid Ben Tisons, men få känner dig verkligen. Kan du berätta vad din historia är?

Teo Zapata:"Tack för att du är värd för mig. Jag kommer från Mérida och är 26 år gammal. Jag började spela padel vid 6 år och professionellt vid 22 år. Jag ägnar mig nu helt åt padel. Jag är väldigt nöjd med Ben, och vi är fulla av motivation i början av säsongen.

Padel Magazine : Du är äntligen den person som kan spelet Tison bäst. Vilka aspekter av spelet har han förbättrat de senaste två åren?

Teo Zapata: "Ben har mycket utrymme för förbättring eftersom han inte har spelat på länge. padel. Hans största egenskap är hans ständiga vilja att lära. Nu förstår han spelet mycket bättre, han har alltid haft utmärkta skott, men det är genom att förstå spelet som hans nivå har ökat. Han kan nu spela snabbt och långsammare. Tekniskt har han också förbättrats mycket.”

Det verkliga problemet är synlighet

Padel Magazine : Förra året var det i Vigo man lyckades ta sig in på finalbordet. I år gör du det från den första turneringen i Miami. Tror du att det finns chanser att göra flera målningar den här säsongen?

Teo Zapata: "För tillfället är nivån väldigt balanserad. Vi tränar för att göra många målningar, men banan är supertävling och det är möjligt att vi inte kommer att lyckas. Vi tränar bra för att göra mycket mer.”

Padel Magazine : I går intervjuade vi Ben, och han berättade att det var väldigt svårt för spanska spelare på din nivå att sändas live. Hur analyserar man matcherna om de inte är filmade?

Teo Zapata:”Vi analyserar träningen mycket genom att filma den. Utöver att analysera matcherna är det verkliga problemet synligheten. Att ha en sponsor är väldigt jobbigt om matcherna inte filmas. Vi hoppas få mer synlighet. Den här typen av intervjuer, eller bilderna du tar, dina Youtube-strömmar, allt detta hjälper mig, och jag tackar dig för det. Jag hoppas att media som du kan gå på fler turneringar och streama mer och mer för att vi ska bli lite mer kända.

Förhandla med familjen

Padel Magazine : Vi går in i en ny era med turneringarna i Premier Padel. Vilka är dina alternativ med Ben för den första turneringen i Doha?

Teo Zapata: "De padel verkar växa betydligt. Vi vet inte ännu hur det kommer att sändas, men vi hoppas att alla matcher blir det. Vi ska försöka göra ett bra resultat där. Vi vill fortsätta klättra i rankingen individuellt, men speciellt som ett par med Ben.”

Padel Magazine : Mellan WPT, FIP Tour, turneringarna Premier Padel, det kommer att bli en mycket krävande säsong. Hur förbereder du dig fysiskt och speciellt psykiskt?

Teo Zapata: "På ett fysiskt plan hade jag en fantastisk försäsong med min fysiska tränare. Förutom styrka gjorde vi skadeförebyggande. Mellan turneringarna tränar vi främst fysisk träning inför nästa turnering. Mentalt måste man förhandla med familj och vänner, för jag kommer inte ha mycket tid i år. Jag måste ägna det åt mitt arbete. För mig är det lätt eftersom jag är ung och jag vill verkligen leka och göra alla dessa resor. Men jag hör också att vi är i mars, och att i september kan talet vara annorlunda.

En komplett spelare

Padel Magazine : Låt oss prata om ditt spel. Du har många olika skott. Vilka aspekter arbetar du med för tillfället för att förfina ditt spel?

Teo Zapata: ”Jag är en väldigt komplett spelare som inte briljerar i någon aspekt, men utan någon egentlig svag punkt. Vi jobbar mycket med övergångar i anfall eftersom jag vill gå snabbare i dessa faser. Jag jobbar också på volley, eftersom jag inte är tillräckligt aggressiv för en vänsterspelare. Jag måste gå vidare med allt eftersom jag är på en dynamik av progression.

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passionerad sport: journalistik efter yrke och evenemang genom tillbedjan är hans två ben. Han är den internationella gentleman Padel Magazine. Du kommer ofta att se det på de olika internationella tävlingarna, men också på de stora franska evenemangen. @ögapadel på Instagram för att se hans bästa bilder på padel !