Den tidigare världens nr 4 på rankingen ATP, Thomas Enqvist, talade vid mikrofonen av Padel Magazine durant le Head Padel Open som ägde rum 23-24 juli.

"Jag försöker spela regelbundet kl padel "

Padel Magazine : Vad tyckte du om den här turneringen och den här matchen?

Thomas : "Det är verkligen fantastiskt att vara här. Turneringen är riktigt bra med den här centralbanan och den här atmosfären. Spelen var trevliga, jag har en riktigt bra partner (Thomas Vanbauce) som spelar en mycket bra " padel ". Det är verkligen bara kul, det är coolt!

Padel Magazine : Spelar du tennis mycket? Och kl padel ?

Thomas : "Ja, jag spelar fortfarande lite tennis. Om padel, Jag försöker spela regelbundet men inte hela tiden heller.

jag gillar det verkligen padel, det är en bra sport. Man trivs, alltid i dubbel så det är en sport som kan beskrivas som "social".

I Sverige är det verkligen en sport som har exploderat, många utövar det. Det är verkligen väldigt roligt! »

"Alla sporter med boll tilltalar mig"

Padel Magazine : Vad är skillnaden mellan att spela en final av Grand Chelem tennis och lek padel här i en "vänlig" turnering?

Thomas : "Självklart är det en liten skillnad (skrattar). Men det är lika bra: från det ögonblick en boll är i spel njuter jag av det. Jag gillar all sport, fotboll, padel, tennis.. Jag gillar alla sporter med en boll eller en boll. Och det är verkligen häftigt att vara här och ge sig ut på banan."

Padel Magazine : Vilka förväntningar har du på den här turneringen?

Thomas : "Jag vet inte, jag har sett många väldigt bra spelare. Jag tror att det kommer att bli riktigt svårt, men som jag sa tidigare har jag en väldigt bra partner. Så vi får se, men jag ser fram emot nästa match. »

Padel Magazine : Är du van att spela till höger? Eller till vänster?

Thomas : ”Jag är nog mer van vid att spela till vänster, men det är en bra ursäkt att ha (skratt)! »

Se videointervjun här:

Nasser Hoverini

Passionerad om fotboll upptäckte jag padel år 2019. Sedan dess har det varit galen kärlek med den här sporten till den grad att överge min favoritsport.