Thomas Leygue ser tillbaka på sitt nederlag i första omgången P2 i Bordeaux mot Sanyo och Maxi. Han berättar också om sin komplicerade start på säsongen, men också förbättringen av den allmänna spelnivån.

Glad att vara där

Jag erkänner att jag var väldigt glad över att vara där, jag såg verkligen fram emot att spela den här turneringen, det låg mig varmt om hjärtat. Det finns få etapper i Frankrike under året, och speciellt sådana stora turneringar. Det är säkert att jag är lite besviken på min prestation igår, jag var inte på den nivån jag skulle ha velat vara. Men hallå, det är så det är, det är sport. Nu måste vi tänka på framtiden.

Jag tror att jag kom in på planen lite nervös. Jag spelade på centralen inför min publik så det är klart att jag ville göra det bra. Under de 2-3 dagars träning som vi hade med Aris spelade vi riktigt bra så det är sant att jag kanske satte ribban lite för högt. Jag var inte alls på den nivån, jag hade inte de förnimmelser som jag skulle ha velat ha.

Thomas Leygue Bordeaux P2

Söker en ny partner

Aris är en vän, vi tränar tillsammans och jag bad honom ta med mig jokertecknet eftersom jag ville ha en bra partner till den här turneringen och han antog den här utmaningen. Nu ska han fortsätta med sin lagkamrat som är Facundo Dominguez, och jag är för närvarande utan partner. Jag kommer att spela i Rom med en argentinare som spelar väldigt bra för tillfället, som heter Ramiro Valenzuela och vi får se senare. Men för tillfället är det lite komplicerat. 

Idag tror jag att jag ännu inte är redo att spela med en fransman och de har alla tränat sitt par. Det här är människor som redan har spelat tillsammans ett bra tag. Jag vill inte spela, eller spela igen, med en fransman för tillfället så jag kommer att fortsätta mitt sökande efter partners.

En komplicerad start på säsongen

Det är säkert att jag inte fick en bra start på säsongen, men det var inte katastrofalt som andra år heller. Jag har haft upp- och nedgångar, jag har haft bra och dåliga turneringar. Jag hade precis haft en bra sydamerikansk turné. Trots nederlaget i Paraguay gjorde vi upp om det i Argentina och Chile. Vi är nära varje gång att komma in i tabellen. Som jag sa så kom jag från en bra träningsvecka med goda känslor.

I den här turneringen får vi inte glömma att Sanyo och Maxi spelar på hög nivå och det är väldigt svårt att störa dem, men det är sant att de inte hade sin bästa match heller och att jag, jag inte var upp till paret. , speciellt i det första setet. Nerverna tog över, men jag vet inte vad som gör att spelnivån förändras eller inte, om det är partners, aktningen lite för hög eller för låg.

Thomas Leygue

En föränderlig generell nivå

Spelnivån har definitivt ökat. Det är något som måste tas i beaktande, vilket är att sedan WPT slutade, är vi alla grupperade på en krets. Visst finns det A1-spelare, men det är fortfarande främst argentinerna som spelar den, även om det är några spanjorer som är med på banan. Och faktumet att samla alla FIP-spelare och Premier Padel gör också mycket mer komplicerade turneringar. Och till skillnad från förra året spelar alla spelare borden i Premier Padel och det finns också färre FIP än tidigare så nu ser vi bara bra spelare, även på Rise FIPs. 

Förut var det som hände att vi under samma helg kunde ha en FIP-turnering, en WPT-turnering och en A1-turnering och folk skulle välja lite. Kanske fanns det en FIP-turnering som var på andra sidan jorden. Det som händer är att idag är FIP:erna i Italien, Frankrike, Spanien eller på annat sätt måste vi åka till Chile. Och det är sant att folk reser mindre på FIP Rise eftersom det är mindre värt det. Så vad som händer är att vi befinner oss med spelare som är 40, 50 världsspelare på FIPs som vi kunde göra i Frankrike förra året eller i år.

Thomas Leygue

Varje FIP i Spanien eller Italien kommer att sluta med väldigt bra spelare och dessutom har spelnivån ökat enormt. Jag vet inte om fransmännen är överskattade, underskattade, jag vet inte, men efter oss har vi turen att ha dessa två jokertecken i Bordeaux och Paris som hjälper oss att ta poäng. Idag spelade jag oavgjort som var riktigt komplicerat mot Sanyo och Maxi. Vi har sett att Dylan och Bastien, att Carla och Jessica hakat väldigt bra par med spelare rankade 40-50 i världen, så ja, vi är kanske inte ännu på nivån 40 eller 50 i världen, men i alla fall , vi har vår plats. 

Vi måste också ta hänsyn till att vi till VM avslutade med en bronsmedalj. Vi måste se på resultaten med lite mer perspektiv för det är sant att vi förlorade, men det är inte mot vilket lag som helst. Idag är det mycket mer komplicerat att gå direkt in i den slutliga lottningen, vi kan inte tänka direkt på kvartsfinaler eller semifinaler med vetskapen om att vi spelar mot spelare som är 20, 30 år gamla och att vi är lite nya på detta sport.

Gå för en silvermedalj i Cagliari

Jag tror att vi alla har ungefär samma mål varje år, normalt är det att ta en silvermedalj. Det beror mycket på lottningen, vi vet vad som hände i Marbella med de små skenorna, vi får se, men vi vet redan att vi tappade Jérémy och Benjamin i det franska laget så vi kommer med nödvändighet ha en eller två nya spelare . 

Jag tror att idag utan Benjamin och Jérémy är vi mindre starka, men vi kommer att bilda ett nytt lag, och det är framför allt målet, det är att bilda ett "Next Gen" franskt lag.

Thomas Leygue

WPT vs Premier Padel

Jag vet inte om WPT var bättre, men i alla fall blev vi lovade saker som var mycket större och mer otroliga än vad som händer just nu. Och idag tänker jag inte säga att WPT var bättre, för det är inte sant. WPT var bra förra året när de kände att vi skulle lämna. WPT har också alltid haft ett problem, samma problem som vi har Premier Padel. Det som händer är att jag gnäller över det faktum att vi inte går framåt, inte att vi går bakåt. Och vi fruktar att vi efteråt kommer att gå tillbaka. 

Hans åsikt om föreningen utan topp 30

Jag vet inte om jag håller med eller inte, men jag tror att topp 30-spelarna behöver oss och spelarna efter topp 30 behöver spelarna ovan. Så jag tror inte det är bäst att separera. Jag tror att det viktigaste är att alla spelare är enade.  

Efteråt är det säkert att vi har ett problem padel, är att spelarna ber om mycket hjälp. Jag ibland den första: det är sant att vi behöver lite fler faciliteter med vetskapen om att prispengarna inte är otroliga. Efteråt kommer en intressant mening från Maxi Sanchez, det är: "Ingen kommer att betala dig för din karriär". Det är sant att vi inte kan ge oss allt, det håller jag med om, det finns spelare som inte nödvändigtvis är investerade och som ber om mycket saker.

Inom tennis vet vi att det är riktigt svårt att betala för din karriär när du är utanför topp 100. padel, det måste vara ungefär detsamma förutom att det som händer är att det är från topp 40, 50 som det redan blir mycket svårare att betala. Men hey, det är normalt, det är inte tillgängligt för alla. Du måste veta hur du hittar dina sponsorer och det är också en del av skönheten med sport.

https://www.youtube.com/watch?v=1lB3PmHSA7Y
Dorian Massy

Ny följare till padel, Jag är fascinerad av denna dynamiska sport som kombinerar strategi och smidighet. Jag hittar i padel en ny passion att utforska och dela med dig på Padel Magazine.