Vi intervjuade Thomas Leygue som firar sitt andra val med det franska laget vid 2021-EM i Marbella.

En stor förändring sedan Europamästerskapen 2019

Padel Magazine : Thomas, du kommer att fira ditt andra urval efter EM 2019, vad har förändrats sedan detta första urval? Har du nya ambitioner?

Thomas Leygue: "Under mästerskapen i Rom, det var för nästan två år sedan, hade jag bara tränat i två eller tre månader i Spanien. Mina ambitioner har alltid varit desamma, mina mål är desamma. Men med tiden, träning, spelnivå, kroppsbyggnad har allt förbättrats på två år, för mig är skillnaden enorm. Jag är bara 5 år gammal padel, så två år gör stor skillnad, det är nästan hälften! ”

Padel Magazine : För en tid sedan ville du verkligen spela till vänster och idag befinner du dig till höger. Tror du att denna sidoförändring hjälpte dig att utvecklas snabbare?

Thomas Leygue: "När jag började padel, Jag spelade rätt. Och sedan gick jag till vänster eftersom alla sa till mig att med tanke på mina egenskaper skulle jag byta sida. Jag hade mycket kul till vänster och fastnade lite på den här sidan. Med Nicolas Trancart i Frankrike var det obligatoriskt att jag spelar till vänster ändå. Men då öppnade jag för att kunna passera till höger. Min gamla tränare, Gaby Reca, ville att jag skulle spela rätt. Och när Bastien kom för att träffa mig för att göra ett projekt med mig i Frankrike, pratade vi inte ens om sidan. Hur som helst var jag öppen om det, jag trodde alltid att om jag hade någon till vänster som gjorde jobbet, kunde jag utvecklas till höger. Idag känner jag att min nivå till höger är nästan lika bra som min nivå till vänster. ”

Thomas Leygue backhand försvar Santander Open WPT

Sex spelare över tomten i Frankrike

Padel Magazine : Bortsett från några chefer som verkade säkra att spela ändå, tror du att praktikplatsen hjälpte alla att komma överens?

Thomas Leygue: ”Utan att vara elak tror jag att chefen var tvungen att göra sitt val på spelare 7 och 8. På lägret säger jag inte heller att det var en enorm skillnad, men det var helt uppenbart, vad gäller nivå, var sex spelare som var över. Då märkte vi att Ben också var överlägsen. Men ändå kände vi att det fanns sex personer som var mer säkra på att bli tagna. Men spelare som vi förväntade oss mindre har förvånat, med en ganska intressant spelnivå. ”

Padel Magazine : Vilka är dessa spelare som förvånade?

Thomas Leygue: ”Jag blev ganska förvånad över nivån på de spelare som ligger bakom och som inte tränar i Spanien: Jérôme Inzerillo, Yann Auradou, JT Peyrou. Jérôme, vi hade sett i de olika turneringarna att han började komma närmare det bästa och att han hade den nivå som vi förväntade oss. Å andra sidan överraskade JT och Yann, som tränar lite på egen hand, oss positivt! ”

Padel Magazine : Idag är du den yngsta spelaren i urvalet, tror du att vi snart kommer att se andra spelare i din generation eller till och med något äldre i Frankrike-laget?

Thomas Leygue: "Ja, jag hoppas att se andra unga människor i det franska laget padel de närmaste åren, även om laget som det är idag ser väldigt bra ut för mig! ”

“Gå och leta efter en final”

Padel Magazine : I det franska laget, hoppas du kunna spela med Bastien eller inte nödvändigtvis?

Thomas Leygue: "Målet är att få en final med Frankrike-laget. Vi åker inte med målet att spela tillsammans, vi åker med målet att spela för Frankrike-laget och vara i finalen. Tanken blir att göra laget så konkurrenskraftigt som möjligt jämfört med motståndarna vi kommer att möta. Vi har turen att Jo och jag kan spela till höger och vänster för att kunna ändra kompositionerna enligt matcherna. Under kursen kom jag bra överens med alla spelare jag spelade med så allt är bra! ”

Padel Magazine : Du pratar om att göra en final, idén är att kunna slå alla lag utom Spanien ? Vad tycker du är de mest formidabla länderna?

Thomas Leygue: “Spanien är omöjligt att slå. Så målet kommer att vara att slå alla andra länder ... Våra rivaliserande nationer kommer att vara Sverige, framför allt Italien, men också England, även om jag anser dem mer som en outsider! ”

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !