Teamet Varlion tecken en av de största utsikterna i padel Franska i personen av Thomas Leygue.

21-åringen ansluter sig därför till Varlion Pro Team som den fjärde bästa spelaren i sitt land, och som en fransk landslagsspelare. Han kommer med viljan att ge allt under detta år 2022. Hans mål? Nå förstaplatsen som fransk spelare och spela en stor roll på de professionella banorna.

"Jag är väldigt glad över att starta detta projekt, ankomsten till Varlion innebär för mig ett kvalitativt språng i ordets alla bemärkelser och jag är desto mer entusiastisk eftersom det är ett varumärke som jag har känt till i många år. De satsar mycket på unga talanger och det älskar jag sa Thomas när han blev tillfrågad om hans ankomst till varumärket.

Mål: att bli fransk nummer 1


Thomas Leygue har redan haft möjligheten att bära sitt lands färger, och i synnerhet under det senaste VM i Qatar. Det är tydligt att för 2022 är det franska laget fortfarande en prioritet för honom. Han meddelade också: Jag vill spela i så många turneringar som möjligt, kvalificera mig till så många som möjligt och varför inte vara bland de 100 bästa i världen. Jag skulle vilja fortsätta vara en del av Frankrikes team, och jag kommer att jobba hårt för att försöka bli nummer 1 i Frankrike". Starka ord, som resonerar som toner fulla av ambitioner för den unge franske spelaren.

thomas leygue varlion 4

Att välja pala, ett svårt steg


Om den nya Varlion-kollektionen säger han att det var svårt för honom att bestämma sig för vilken pala han skulle spela med, men han är nöjd med sin nya racket. Det är med nya Maxima Summum Prisma som det nu kommer att utvecklas: "Jag provade olika racketar och jag hade svårigheter eftersom de alla har utmärkta egenskaper. Jag valde till slut Maxima Summum Prisma eftersom det ger mig mer kontroll utan att offra makt och bättre hantering av "kulutloppet". Att handtaget är längre än på de andra hjälper mig dessutom att rikta racketen bättre". En fin och exakt analys, som gör att vi bättre kan förstå hans val.

Varlions åsikt om att värva Thomas


I tur och ordning Felix Regalia (VD och grundare av Varlion) talar om den unge fransmannen: "Thomas är framtiden för padel franska. Han följer de rätta stegen för att nå den högsta konkurrensnivån i denna sport. Vi litar på honom, vi kommer att stötta honom i hans karriär och jag är säker på att vi kommer att leva fantastiska stunder tillsammans.".
Ett budskap fullt av optimism som bara antyder positiva saker i detta samarbete mellan Varlion och Thomas Leygue.

Nasser Hoverini

Passionerad om fotboll upptäckte jag padel år 2019. Sedan dess har det varit galen kärlek med den här sporten till den grad att överge min favoritsport.