Det nya franska flaggskeppet, som består av Thomas Leygue och Johan Bergeron, gick med på att svara på våra frågor om denna lovande förening.

"Våra respektive partners är inte rädda"

Padel Magazine : Genom att välja att gå samman, var Benjamin och Bastien, era respektive partners på den franska kretsen, inte rädda för att det skulle skada era kamrater?

Thomas Leygue : "De är inte rädda för vår förening, eftersom de vet att det inte har någon inverkan på den franska kretsen"

Johan Bergeron : ”Nej de är inte rädda, hade jag frågat Jo och han är väldigt glad. Vi är ganska fria som duo. »

Padel Magazine : Ganska absurt, men kan en Blanqué/Tison-förening på den internationella kretsen vara möjlig?

Thomas Leygue : "Blockerad/varumärke på WPT ou Premier Padel ? Jag tror inte. Det är för stor skillnad i rankingen mellan Ben och Bastien, och framför allt ser jag dem inte spela ihop för mycket. De har inga spelstilar som kompletterar varandra enligt mig. »

Johan Bergeron : “Blanqué / Tison internationellt? Nej det tror jag inte heller. »

"Vi är väldigt glada över att kunna spela tillsammans"

Padel Magazine : Thomas, vad betyder det för dig att få leka med Jo? Vilka är nycklarna till denna nya förening enligt dig?

Thomas Leygue : ”Jag tror att ett förslag från Jo med den spelnivå han har för tillfället, det inte kan avvisas. Han gjorde många bra resultat på WPT, vi är ett par med en ganska lika spelstil och vi är väldigt glada över att kunna spela tillsammans. Jag tror att vi kan komplettera varandra väldigt bra, och dessutom kommer vi riktigt bra överens utanför banan. Visserligen kunde vi träffas många gånger på planen som rivaler, men det gick alltid bra och jag ser inte varför det inte skulle fungera som partners. »

Padel Magazine : Kan du ha en bättre chans att ha en wild-card Premier Padel med denna förening?

Thomas Leygue : "Jag tror att det ökar våra chanser ja, speciellt eftersom vi är ett 100% franskt par. I FIP-rankingen riskerar jag att gå nummer 2 och Jo nummer 3 (franska). Vi skulle därför bilda det bästa franska paret på en gång, vilket kan vara en riktig fördel! »

Nasser Hoverini

Passionerad om fotboll upptäckte jag padel år 2019. Sedan dess har det varit galen kärlek med den här sporten till den grad att överge min favoritsport.