Thomas Vanbauce är som i "en dröm" med detta första urval för det franska laget att delta i EM Padel 2024 Italien.

Premier Padel i Bordeaux, kanske avgörande?

"Det är en obeskrivlig känsla, jag kan fortfarande inte komma över den. Jag erkänner, jag är fortfarande lite som om jag är i en dröm. Jag tror att jag verkligen kommer att inse det när jag får kläderna eller när vi alla samlas för att förbereda oss för dessa EM. Ja, det är en dröm.

Dagen innan beskedet var jag stressad. Till den lilla anekdoten, med Max Joris, min sambo, skickade vi meddelanden till varandra för att räkna ner urvalet eftersom vi hade ett fast datum och tid, men det sköts upp flera gånger, vilket gjorde att vi blev ännu mer stressade. Det var väldigt roligt.

Jag vet inte om den här turneringen i Bordeaux tippade vågen, det kunde jag inte riktigt säga.

Jag tror att den här turneringen visade att Max och jag i stora evenemang kan spela väldigt bra under press. Kanske var det den lilla frågan som dök upp om oss. Denna turnering var fördelaktig för oss, individuellt såväl som kollektivt.

Vi kommer att fortsätta att köra denna dynamik, vi kommer inte att vara sysslolösa förrän Cagliari och vi kommer att fortsätta spela turneringar för att på bästa sätt förbereda oss för dessa EM eftersom målet är tydligt: ​​vi ska försöka få tillbaka en medalj.

Thomas Vanbauce Max Joris

"Jag kände att vi kämpade till niorna"

Angående uttagningen hade jag intrycket att nio av oss kämpade om åtta platser. Jérôme Inzerillo hade en mycket bra praktik, han blev nyligen pappa, och vi gratulerar honom igen. Tyvärr blev han inte uttagen till dessa EM. Han är en stor konkurrent, jag är övertygad om att han kommer tillbaka starkt och att vi kan räkna med honom under turneringar och potentiellt vid världsmästerskapen. Men det är säkert att vid nio är det en som står kvar vid sidan av. Den här gången föll det på honom, det kunde ha fallit på mig (reds. anm. även om Jérome Inzerillo främst spelar till höger och Thomas Vanbauce till vänster).

Det som är säkert är att genom att ta både oss och Max vet tränarna att vi fungerar bra tillsammans. Om vi ​​var separerade skulle de inte veta vem de skulle sätta mig med till höger. Om Max togs utan mig skulle det vara samma sak för vänster sida.

Målet med detta franska lag är att vara ett av de tre bästa lagen, som alltid.”

Hela videon här:

https://youtu.be/lMsrB6ffsd0
Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.