Stjärnhögtalare i denna första upplaga av Cupra Padel-Point Tour på Casa Padel, Alix Collombon och Ben Tison, som deltog i en uppvisningsmatch med Mélissa Martin och Dimitri Huet, gav sig själva till vår mikrofon.

Alix Collombon: "Jag gillar verkligen att komma hit"

Padel Magazine : Vi är med Alix och Ben, hur länge var det sedan du kom hit till Casa Padel ? 

Alix Collombon: "Jag tycker att det har varit bra sedan de senaste franska mästerskapen som ägde rum här, det var 2018."

Ben Tison : "2018 eller 2019, 2019 tror jag"

Padel Magazine : Sedan dess har det skett färger, förändringar, nya installationer. Vad tror du ?

Alix Collombon : "Jag tycker att det är jättebra. Det finns en stor energi, de har gjort saker väldigt bra från start. Hem Padel vi vet att det har varit ett stort stort centrum i Frankrike i några år nu. Vi blir alltid väldigt väl mottagna, varje gång görs det förbättringar. Det finns tomter som har en ny färg, det är en mycket livlig klubb och jag gillar verkligen att komma hit. »

Padel Magazine : Vi hörde bakom kulisserna att det här är en sådan klubb vi skulle vilja se lite mer i Frankrike. Är det den här modellen vi bör försöka ha?

Ben Tison : "Jag gillar verkligen den här klubben, det var där jag tränade i början: efter Bois-d'Arcy kom jag till Casa. Så det är en klubb som ligger mig varmt om hjärtat. Som Alix säger är de väldigt dynamiska, alltid redo att göra nya saker. I Frankrike vill jag säga att ja det borde finnas sådana klubbar "minst", även om det är en stor investering. Att det finns mellanrum mellan planerna är kanske det enda som saknas här för att det ska bli perfekt. Vi måste inspireras av den här sortens klubbar för att försöka förbättra spelarnas förutsättningar. Och att spelarna vill göra ett klubbliv och att de håller sig utanför speltimmar.

Ben Tison: "Mitt slut är närmare än Alix"

Padel Magazine : Är det en idé att skapa en klubb? Kan det vara ditt mål efter din karriär?

Alix Collombon : ”Efter karriären är det säkert att jag har svårt att projicera mig själv och ärligt talat varför inte. Jag skulle vilja stanna i padel det är säkert. Jag vet inte hur, på vilket sätt. Blir det en klubb eller något? Jag vet inte. Vi får se vad framtiden har att erbjuda, men ja det kan vara ett bra långsiktigt mål."

Ben Tison : – Lite som Alix stänger jag inga dörrar. Detta är inte mitt mål nummer 1 idag. Mitt slut på karriären är närmare än Alix, men jag har inte tänkt på det än. Jag ger mig själv ytterligare 2,3 eller till och med 4 år för att fortsätta ha roligt”

Intervjun finns i sin helhet här:

Nasser Hoverini

Passionerad om fotboll upptäckte jag padel år 2019. Sedan dess har det varit galen kärlek med den här sporten till den grad att överge min favoritsport.